Menopauza 1170x180
Szeged 2024. Jun. 19. (21:00)

NOUVELLE VAGUE koncert Szegeden


NOUVELLE VAGUE koncert Szegeden

A két francia producer-muzsikus, Olivier Libaux és Marc Collin által életre hívott Nouvelle Vague a kétezres évek elején új stílust teremtett. Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a Joy Division, Billy Idol, The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek mellettük. Korábban fellépett velük Camille, Phoebe Killdeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő Mélanie Pain.

Annak ellenére, hogy a Nouvelle Vague-t kezdetben rövid életű vállalkozásnak tekintette, Collin a 20 éven át tartó tartós sikeréről elmélkedik, amelyet a francia újhullámos művészeket feldolgozó változatos albumok, eredeti kompozíciók és különböző zenei stílusok egyedi újraértelmezései jellemeztek. A 2024. február 16-án napvilágot látott új album, a "Should I Stay Or Should I Go" folytatja a tendenciát, a poszt-punk klasszikusok popos feldolgozásaival.

Az albumon szereplő dalok (zárójelben az eredeti előadó):

1. What I Like Most About You Is Your Girlfriend (The Specials, 1984.)
2. People Are People (Depeche Mode, 1984.)
3. You Spin Me Around (Dead or Alive, 1985.)
4. Only You (Yazoo, 1981.)
5. She’s In Parties (Bauhaus, 1983.)
6. The Look Of Love (ABC, 1982.)
7. Shout (Tears for Fears, 1985.)
8. Should I Stay Or Should I Go? (Clash, 1981.)
9. Rebel Yell (Billy Idol, 1983.)
10. Breakfast (Associates, 1985.)
11. Girls On Film (Duran Duran, 1981.)
12. Rapture (Blondie, 1980.)
13. This Charming Man (The Smiths, 1984.)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi bocsánatot kért a Sziget szervezőitől

Beton.Hofi augusztus 9-én ad koncertet a Szigeten. Saját bevallása szerint egyszer hamisított jeggyel is bejutott... A mostani koncertjével utólag...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Expressz – nem csiga! – buszjárat indul Budapest és a Művészetek Völgye között

A rendezvény idején – július 19. és 29. között – a Budapest-Veszprém-Kapolcs-Tapolca vonalon közlekedő, menetrend szerinti autóbuszok mellett hat idősávban indulnak majd expressz járatpárok, szükség esetén több busz is egyidejűleg.

Ahol még a szabadság is szabira megy – Bánkitófeszt

Kezdem a végén: a Bánkitóra csak teljes erőbedobással érdemes menni, úgy, ahogy mi, fél napra (péntek), igazából nem, illetve arra jó volt ez is, hogy felületesen megismerkedjünk a fesztivállal, amelyen még sosem jártunk. Spoiler: a naptárunkba már bevéstük a 2025-ös fesztivál dátumát, az összes napot, pedig még nincs is meg :)
Új koncertek