Menopauza 1170x180
Szeged 2024. Jun. 19. (21:00)

NOUVELLE VAGUE koncert Szegeden


NOUVELLE VAGUE koncert Szegeden

A két francia producer-muzsikus, Olivier Libaux és Marc Collin által életre hívott Nouvelle Vague a kétezres évek elején új stílust teremtett. Olyan nagysikerű zenekarok számainak újraértelmezésével szereztek maguknak hírnevet, mint a Joy Division, Billy Idol, The Clash, Blondie vagy a Dead Kennedys. Úgy nyúltak hozzá a nagynevű elődök slágereihez, hogy az erőteljes eredeti hangzásvilágot melankolikus, lágy dallamokra cserélték, finom akusztikus hangszereléssel és gyönyörű énekhangokkal. Koncertjeiken csak a két alapító tag jelenléte vehető fixre, míg a szebbnél szebb hangú énekesek folyamatosan cserélődnek mellettük. Korábban fellépett velük Camille, Phoebe Killdeer, vagy az elbűvölő, szólóprojektjével Magyarországon is koncerttermeket megtöltő Mélanie Pain.

Annak ellenére, hogy a Nouvelle Vague-t kezdetben rövid életű vállalkozásnak tekintette, Collin a 20 éven át tartó tartós sikeréről elmélkedik, amelyet a francia újhullámos művészeket feldolgozó változatos albumok, eredeti kompozíciók és különböző zenei stílusok egyedi újraértelmezései jellemeztek. A 2024. február 16-án napvilágot látott új album, a "Should I Stay Or Should I Go" folytatja a tendenciát, a poszt-punk klasszikusok popos feldolgozásaival.

Az albumon szereplő dalok (zárójelben az eredeti előadó):

1. What I Like Most About You Is Your Girlfriend (The Specials, 1984.)
2. People Are People (Depeche Mode, 1984.)
3. You Spin Me Around (Dead or Alive, 1985.)
4. Only You (Yazoo, 1981.)
5. She’s In Parties (Bauhaus, 1983.)
6. The Look Of Love (ABC, 1982.)
7. Shout (Tears for Fears, 1985.)
8. Should I Stay Or Should I Go? (Clash, 1981.)
9. Rebel Yell (Billy Idol, 1983.)
10. Breakfast (Associates, 1985.)
11. Girls On Film (Duran Duran, 1981.)
12. Rapture (Blondie, 1980.)
13. This Charming Man (The Smiths, 1984.)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Éjszaka az állatkertben – de nem az Állatkertben

Az MVM Classic&Club sorozat „Éjszaka az állatkertben” című koncertje zenei kalandozásra hívja a közönséget november 14-én a Magyar Zene...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

Úgy tűnik, nagyon bejött a dél-koreaiaknak a Nagy Emma Quintet

Első magyar jazz zenekarként, kirobbanó sikerrel mutatkozott be a Nagy Emma Quintet a dél-koreai Jarasum Jazz Fesztiválon.

Al Bano-tól a Valmarig: a kolbászgyúrás mellett koncertek is lesznek a hétvégi Csabai Kolbászfesztiválon

Október 24. és 27. között rendezik meg Békéscsaba egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 27. Csabai Kolbászfesztivált.
Új koncertek