Budapest 2021. szept. 16. (20:00)

Platon Karataev


Platon Karataev

Platon Karataev

A Tolsztoj-karakterről elnevezett Platon Karataev már 2016-os feltűnésekor olyan erős dalokkal jelentkezetett, amelyekről sütött, hogy széles, akár nemzetközi közönség szeretetét is ki fogják vívni. Az eddig megjelent két nagylemez, a telt házas koncertek, a sikeres hazai és külföldi turnék, valamint a sokmilliós Spotify-hallgatottság igazolta is a várakozásokat. A kvartett a Müpában már ősszel érkező harmadik lemezéről mutat be új dalokat, számos meglepő feldolgozás mellett.

A Platon Karataev kezdettől a legjobb dalszerző-hagyományokat csillogtató, mély, emberi szerzeményekkel jelentkezett, nem csoda, hogy annyi mindenkit megérintett a világ bármely pontján. Eleinte az akusztikusabb indiefolk volt a főcsapás, aztán a megszólalás az Atoms című 2020-as második albummal epikusabb, hangosabb irány felé fordult. Az önvizsgálatot és a világ jobb megértését kérdésfelvetésekkel ösztönző dalok a 2021 novemberében érkező harmadik nagylemezen is hasonló pályán mozognak majd. A Partért kiáltó című albumról több szám ezen a koncerten debütál, de várhatók további különlegességek is. Egyrészt két korábbi, angol nyelvű Platon-dal (Aphelion, Light Trap) itt hangzik el először magyarul, másrészt egészen széles spektrumból szólalnak meg feldolgozások: a Vágtázó Halottkémek zajattakjától (Halló, mindenség, Aláírhatatlan történelem), a Kaláka ős-indiefolkján át (Valaki jár a fák hegyén) Arvo Pärt szakrális minimalizmusáig (My Heart's In The Highlands - saját magyar fordításban). Mindez - a tavalyi Atoms Reimagined remixlemezzel összhangban - azt is bizonyítja, hogy a Platon Karataev zenéje mennyire sokszínű, ám kitartóan a létezés fő kérdései szerepelnek fókuszában.

Platon Karataev:
ének, gitár: Balla Gergely
ének, gitár: Czakó-Kuraly Sebestyén
dob: Bradák Soma
ének, basszusgitár: Sallai László

Rendező: Müpa

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös videót

Nem ciki, hogy a Coldplay a BTS-sel készített közös...

Hamarosan megjelenik a Coldplay legújabb nagylemeze, a Music Of The Spheres. Az október 15-i kézzelfogható lemez, kazetta és cédé előtt már kijött...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a hétvégén. A dr. Várdi Katalin és Philipp György által kidolgozott SingLung módszer gyógyító hatása nemcsak fiziológiai, hanem mentális és érzelmi is.

Végre egy nemzetközi fesztivál a belvárosban! - A BUSH ismét megtölti élettel Budapest klubjait

A BUSH a tavalyi rendhagyó év után október 21-22-én újra megtölti Budapest klubjait a legizgalmasabb kelet-európai előadókkal. Nappal zeneipari fejtágítás a Fészek Klubba visszatérő szakmai konferencián, ahol a nemzetközi és a hazai zeneipar legjobb szakembereitől lehet tanulni, este pedig a város legújabb klubjaiba és különleges...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek