Budapest 2023. Sep. 22. (19:00)

Polgár Éva zongoraestje - „MVM Koncertek – A Zongora”


Polgár Éva zongoraestje  - „MVM Koncertek – A Zongora”

A sorozat következő koncertjén, szeptember 28-án a rendkívüli tehetség, friss Junior Prima Díjas Pellet Sebestyén Liszt, Schumann és Brahms darabjaival lép a közönség elé, szintén Bartók korábbi otthonában. Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu honlapon és a koncert helyszínén – kizárólag a hangverseny kezdete előtt 1 órával!

A Carnegie Hallban és a Kennedy Centerben tartott nagysikerű koncertjei után újra Budapesten hallhatjuk a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Verseny nagydíjasát:

2023. szeptember 22-én este 6 órakor az USA-ban élő és világszerte koncertező Polgár Éva Liszt és Bartók műveket ad elő a Bartók Emlékházban az MVM Koncertek 20. jubileumi zongorasorozatában.

Polgár Éva hű előadója a klasszikus és kortárs zeneirodalomnak, fellépései három kontinenst ölelnek fel. A Hungary Foundation kulturális nagyköveteként 2022 őszén Chicagóban, Los Angelesben, Washington DC-ben és a New York-i Carnegie Hallban vívta ki a szakma és a közönség elismerését. A BBC World Service rádió szakértőként szólaltatta őt meg Liszt Ferenc életére irányuló Forum interjú-sorozatában.

20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora

2023. szeptember 22. (péntek), 19 óra – Bartók Béla Emlékház

Polgár Éva zongoraestje

Liszt: Három hangversenyetűd, S. 144 (No. 1 Il lamento, No. 2 La leggierezza, No. 3 Un sospiro),

Bartók: Három csíkmegyei népdal, Sz. 35a, Három burleszk, Sz. 47, Második elégia, Sz. 41,

Liszt: Változatok J. S. Bach Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen című kantátája témájára, S. 180

Polgár Éva a Los Angeles-i Nemzetközi Liszt Verseny nagydíjasa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a helsinki Sibelius Akadémja után a University of North Texason szerezte meg zeneművészeti doktori fokozatát. Szerteágazó tevékenysége mellett a Los Angeles-i Liszt Verseny igazgatójaként segíti a tehetséggondozást és a magyar zenekultúra globális népszerűsítését. Mentorai Jandó Jenő, Rév Lívia, Szabó Orsolya, és Vásáry Tamás. Célkitűzéseinek megvalósításához elnyerte az MMA hároméves ösztöndíját, aminek köszönhetően a Los Angeles-i Liszt Verseny magyar díjazottjainak pályaorientációját segíti.

Polgár Éva elsöprő sikerű Carnegie Hall-debütálása Baráti Kristóf hegedű- és Szepesi Bence klarinétművésszel további szóló és kamarazenei koncertekhez vezetett New Yorkban és a világ minden táján. Zenekari előadásai során olyan neves karmesterekkel dolgozott együtt mint Vásáry Tamás és Horst Förster, akinek a vezénylete alatt háromszor lépett fel telt ház előtt a lipcsei Gewandhausban. Az Ektro Records által kiadott kortárs lemezei Vály Sándor festőművésszel az irodalom, a képzőművészet és a zeneművészet átjárhatóságán alapulnak, szóló albumát Liszt: Harmonies patriotiques et religieuses címmel a Hunnia Records jelentette meg.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek