5 kihagyhatatlan koncert a Hajón

2014/07/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Noha még javában tart a nyár, és hátra van még pár komoly fesztivál is, többek között a Sziget, ahol a Hajónak külön sátra lesz, már most érdemes figyelmet szentelni az ősznek, mert a hajó gyomrának kínálatát nézve komoly fejtörést igényelt, hogy a koncertáradatból melyik 5 legizgalmasabb bulit válasszuk ki. Decembertől időrendben visszafele.

Benjamin Clementine

December 1. a deathcore nagy ünnepe lesz: a Budapesten pár éve elsöprő koncertet adó, karizmatikus frontemberének tavalyelőtti halálát nem egykönnyen kiheverő Suicide Silence nagyszabású európai turnén mutatja be júliusban megjelenő új nagylemezét. Új énekes, régi erő: a You Can't Stop Me a legsúlyosabb SS-hagyományokat követi, és nem kétséges, hogy a két amerikai előzenekarral kiegészülő koncert egyszerre lesz méltó tisztelgés Mitch Lucker emléke előtt, és egy ismét magára találó együttes kimeríthetetlen energiáinak bizonyítéka.

 

A Kadavar az a zenekar, ami napjainkban a legtökéletesebben megidézi a hatvanas-hetvenes évek kőkemény ős-stonerét. Egészen pontosan nem is megidézi, mert a német trió nem felidéz valamit, hanem maga a pszichedelikus-mocsárbluesos hardrock, ahogy azt a Black Sabbath vagy a Steppenwolf kitalálta. És azért, hogy 2014 novembere igazi riff-mennyország legyen Budapesten, a november 5-i koncertre korlátozott számban közös jegy is váltható az ausztrál Airboune egy héttel későbbi fellépésével.

 

A huszonöt éves, karizmatikus brit dalszerző-előadó, a varázslatos koncertjeiről elhíresült Benjamin Clementine lenyűgözte Paul McCartneyt, fellépéseiről órákat zeng a Guardian és a Telegraph, és a zongorista-énekes bluesból, soulból, francia sanzonból összegyúrt, lenyűgöző, mélyen személyes dalai valóban egyedülállóak. Október 16-i budapesti koncertjének az A38 Hajón külön aktualitást ad, hogy fellépése előtt pár héttel jelenik meg első albuma, ami minden bizonnyal a legnagyobb világsztárok közé katapultálja majd, ezért az első alkalom valószínűleg az utolsó is, hogy klubkoncerten láthassuk ezt a karizmatikus művészt.

Nehezen felejthető pillanata volt az A38 Hajó koncerttörténetének, amikor Rou Reynolds, az Enter Shikari frontembere 2011 szeptemberének egy andalító éjszakáján, tomboló telt ház előtt fogta magát, és végigmászott a koncertterem plafonján. Közben dübörgött a csak az Enter Shikarira jellemző eklektikus, de kilométerekről felismerhető, elektronikus ütemeket zúzós metalcore-ral vegyítő tömény hangtámadás. És most az Enter Shikari október 12-én visszatér, hogy megismételje egykori klubkoncertjét, de ezúttal már az új, immár negyedik lemezéről játszva a dalokat. Az est különlegességét csak növeli, hogy valószínűleg sokáig nem láthatjuk újra klubban a zenekart, mert a hírek szerint jövőre nagyobb helyeket és fesztiválokat vállalnak majd.

 

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az év legfontosabb klubkoncertjére kerül sor október 18-án az A38 Hajón. Az A38 és a CAFe Budapest szervezésében nem más lép fel ugyanis, mint a kortárs art-rock egyik legjelentősebb alakja, az amerikai dalszerző-gitáros-énekesnő, a tavasszal megjelent negyedik lemezét bemutató, Magyarországon először koncertező St. Vincent. A tomboló sikerrel zárt nyári fesztiválkörút után a művésznő a Hajón nyitja meg a Digital Witness turné őszi európai szakaszát.


Képtár

  • 5 kihagyhatatlan koncert a Hajón kép 34181
  • 5 kihagyhatatlan koncert a Hajón kép 34182
  • 5 kihagyhatatlan koncert a Hajón kép 34183
  • 5 kihagyhatatlan koncert a Hajón kép 34184
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek