A cimbalom Dub Fx kedvenc hangszere!

2016/10/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nemcsak Magyarországért, a népzenénkért is orajong az egyszemélyes zenekarként is emlegetett Dub Fx. Az ausztrál előadó októberben nyolcadik alkalommal koncertezik hazánkban, de a jegyek nagy részét már hónapokkal ezelőtt elkapkodták a rajongók. Saját elmondása szerint majdnem annyian szeretik Magyarországon, mint Amerikában, ő pedig legalább ennyire rajong a fővárosunkért, a népzenénkért és a cimbalomért.

A cimbalom Dub Fx kedvenc hangszere!

Sok külföldi hírességtől hallottuk már, hogy mennyire szereti Magyarországot, Dub Fx-nek viszont tényleg el is hihetjük, amikor az interjúkban Budapestet és a rajongóit méltatja. Az ausztrál előadó október 15-én nyolcadik alkalommal lép színpadra nálunk (idén már másodszor,) de már most alig maradtak jegyek a Barba Negrában rendezett koncertre.  Benjamin Stanfordnak viszont nem csak egy megálló a turné alatt Budapest, elmondása alapján ez egyike azon kevés helyeknek Európában, ahol szívesen tölti el a szabadidejét is. Nagyon sok jó emléke kötődik a fővárosunkhoz, az eddigi legjobb élménye az Erzsébet téri fellépése volt.

A világ egyik leghíresebb utcai előadója ráadásul a népzenénket is megkedvelte látogatásai alatt, és erről Instagram- és Facebook-posztjai is tanúskodnak. Szerinte minden hangszer egyformán gyönyörű, de ha kedvencet kéne választania, az a cimbalom lenne.

„A cimbalommal utcai cigányzenészek révén ismerkedtem meg. Igazi tradicionális hangszer, amit nagyon sok nemzet, kultúra vall a magáénak, de senki sem tudja igazán, hogy honnan származik. Ősi örökségünkkel kapcsol össze minket, talán ezért szeretjük a hangját annyira. A zene célja, hogy felszínre hozza a szabadság érzését, a magyar népzene ebből merítkezik. Ugyanezért szeretem a reggea-t, a kubai zenét, a jazzt, a szambát és a hip-hopot is” – mesélte Dub Fx.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek