A Nagycsarnokban lép fel a Gorillaz: Budapest Essentials

2014/05/12  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Május 29. és június 1. között a Budapest Essentials fesztivál keretében olyan világsztárok lépnek fel fővárosunkban, mint például a Gorillaz (Sound System) DJ Set, Nabiha, vagy a Budapest című dallal ismertté vált George Ezra.

A Nagycsarnokban lép fel a Gorillaz: Budapest Essentials

Kevesebb, mint egy hónap választ el bennünket a főváros első urbánus fesztiváljától, a Budapest Essentialstől. Az egyedi programsorozatnak köszönhetően Budapest helyszíneit olyan nem mindennapi kontextusban ismerhetjük meg, hogy még a helyiek sem ismernek rá városukra. 

Minden idők egyik legsikeresebb virtuális zenekara, a Gorillaz (Sound System) DJ Set például egy rendhagyó helyszínen, a Fővárosi Nagyvásárcsarnokban várja rajongóit, szó szerint „piaci hangulatban”, hiszen a fellépés idejére a csarnok nem zárja be kapuit, sőt mondhatni teljes egységében üzemelni fog, így aztán egy teljesen egyedi koncepció keretében élvezhetjük a csapat előadását. Különleges látványvilág jellemzi majd az úgynevezett ‘rooftop sessionöket’ is, amelyek mostanában igen nagy sikernek örvendenek hazánkban. A koncepció keretében, hasonlóan a Balcony TV Budapest által forgatott jelenetekhez, kiváló zenészek, zenekarok és DJ-k szolgáltatják majd a talpalávalót a város legszebb panorámájú helyszínein.

A megvásárolt karszalagokkal az egész várost szó szerint körbejárhatjuk, hiszen a zenei élmények mellett kulturális események, gasztró helyszínek, állatkert és további speciális programok várják az érdeklődőket: sorra látogathatjuk például  Budapest méltán híres gyógy-és termálfürdőit, valamint sztrandjait egyaránt. A gyógyfürdők repertoárját olyan helyszínek gazdagítják, mint a török kupolás Király Gyógyfürdő, ahol kikacsolódhatunk a dolgos napok után, akárcsak a Dandár Gyógyfürdőben, amely egyedi gyógymedencéivel várja megfáradt vendégeit. Továbbá a világszerte ismert és a külföldiek által igen kedvelt Magyar Termék díjas, Gellért - és Széchenyi fürdőkben is szinte valamennyi gyógyszolgáltatás igénybe vehető a fesztiválkarszalag felmutatásával. Az extrém igényekről többek között a Rudas Gyógyfürdő, ahol minden pénteken és szombaton éjszakai fürdőzésben lehet részünk, a Margitszigeti Palatinus Strand, ahol szörfoktatást is tartanak, valamint a színes csúszdaparkkal rendelkező Római Strand gondoskodik majd.

A kultúrálódás jegyében kettő nem minden napi, időszaki kiállítást: a Szépművészeti Múzeumban Henri de Toulouse-Lautrec gazdag Grafikai Gyűjteményét, a Nemzeti Galériában pedig a két világháború közötti korszak egyik legjelentősebb alakjának, Derkovits Gyula művészetét csodálhatjnk meg. Mindezeken felül egyedi városkörüli túrákon is részt vehetünk, amelyekben segítségünkre lesznek a sajátos Hop on Hop off túrák, valamint a nemrégiben elindult MOL Bubi közbringarendszer is, melynek köszönhetően ingyenesen közlekedhetünk a város egész területén.

A fellépők részletes listája, helyszíni és időrendi bontással, ismertetőkkel már megtalálható a fesztivál hivatalos honlapján.


 

 

Szólj hozzá!


Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek