Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi énekeket és táncdallamokat a könnyűzene világával, mindezt szabad improvizációkkal tarkítva.

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban
A Budapest Ritmos koncert egy lelkes pillanata :)

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
 
Fotó: Miskolczi Milán / Supermanagement

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A...
 
 
Koncz Zsuzsa – Aréna: a koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A koncert, amelyre az ember egy életen át emlékezni fog

A magyar popzene állócsillaga múlt szombaton tizennegyedszer lépett a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.
 
Az Eiffel Műhelyházban Söndörögnek

Az Eiffel Műhelyházban Söndörögnek az Eredicsek

A nemzetközi világzenei színtér egyik legsikeresebb hazai zenekaraidén nyáron megjelenő Gyezz című albumát mutatja majd be november 15-én az Eiffel Műhelyházban.
 
Azt nem tudjuk, hogy pont ez a jármű lesz-e, de azt ifjabbak kedvéért: ilyen a 311-es (Közlekedési Múzeum)

Két nagyszínpad és Zenélő Busz is lesz az idei Művészetek Völgye fesztiválon

A 33. Művészetek Völgye ezen a nyáron is több mint kétezer programmal várja a fesztiválozókat július 19. és 28. között Kapolcsra, Vigántpetendre és Taliándörögdre. Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja most újabb fellépőket tett közzé.
 
Fotó: Skanzen/FB

KANDELA: új zenei és fényművészeti fesztivált rendeznek a Skanzenben

Egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel, táncházakkal, konferenciaprogrammal és különleges gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket május 30-tól június 1-ig a szentendrei Skanzen – a Fonó, a PajtaKult és független fényművészek együttműködésével.
 
 
Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

Készüljél fel a kapcsolódásra: STEREO MC's és BELGA a Malomfeszten

A Szerbiában – nem messze a magyar határtól – található oromi szélmalom tövében rendezett fesztivállal kapcsolatban ismét be kell jelentenünk az elfogultságunkat: egyszerűen imádjuk, és idén is kisebb szabadcsapattal szálljuk meg az Öreg Rocker Tanyáját.
 
Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST – parti is lesz!

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.
 
Fotó: MayTree/FB

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként két teljes napon át ad ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és Hanyou Alapítvány.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át helyszínét a Bujtor István Filmfesztivál.
 
Fotó: Koncert.hu (Szeláví, 2023.)

Ilyen ez a Szeláví: költözködik kedvenc kisfesztiválunk – és így már nem is olyan kicsi!

Jenőnek és Pilisborosjenőnek idén búcsút mond a 4. Szeláví. A fesztivál – sokunknak a fesztiválszezon nyitányaként – 2024. május 31-től három napon át várja a látogatókat – ezúttal Dömösön.
 
Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

Mit lehet tudni Al Di Meola gitárjáról?

36 évvel a legutóbbi koncert után 2024 novemberében visszatér Budapestre az AL DI MEOLA ELECTRIC BAND. A koncertről a cikk végén csatolt írásunkban található részletes infó, most a zenész gitárjáról lesz szó.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek