A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

Idén 50 éves a hiphop. Az Animal Cannibals egy trackkel tiszteleg a jubileum előtt.
 
 Egész évben ünnepel az Ocho Macho

Egész évben ünnepel az Ocho Macho

20 éve vágott neki a színpadoknak a ma már háromszoros platinalemezes, Fonogram-jelölt zenekar, az Ocho Macho. Egy egész éves majálissal készülnek megünnepelni a jeles évfordulót, aminek legelső állomása egy új dal.
 
 
Fotó: Hobo/FB

Hobó ruháját lehet szétvagdosni a Yoko Ono-kiállítás performanszán

"A háborúnak vége! Ha akarod" című kiállítást a világon mindenhol a Cut Piece/Levágott darab performansz kíséri.
 
Hangok Szárnyán – zenés lélekszalon a belső békéért

Hangok Szárnyán – zenés lélekszalon a belső békéért

Schwartz Dávidot pontosan tizenöt évvel ezelőtt ismerhette meg a nagyérdemű, az Esti Showder tehetségkutatójában, ahol a We are the world című világslágerrel belopta magát a közönség és a zsűri szívébe. Szintén a műsornak köszönhetően ismerkedtek meg Louanda Bird Abreu...
 
A fotó illusztráció: massivart.com

Yoko Ono és John Lennon fia, Sean Budapestre jön!

Yoko Ono-kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban. "A háborúnak vége! Ha akarod – Tribute to Yoko Ono" című kamarakiállítás jövő vasárnap nyílik Budapesten.
 
Eurosonic 2023: Magyarországot Azahriah és a Platon Karataev képviseli

Eurosonic 2023: Magyarországot Azahriah és a Platon Karataev képviseli

A legígéretesebb európai zenei tehetségeket szemlézik a rangos európai showcase fesztiválon – és zeneipari konferencián – a hollandiai Groningenben.
 
 
Sanzon noir a Dürerben: ROME

Sanzon noir a Dürerben: ROME

A ROME Jerom Reuter luxembourgi énekes-dalszerző zenekara, amelyet 2005-ben alapított. Reuter egy igazi fáradhatatlan elme, hatalmas zenei teljesítménnyel. Novemberben érkezik a 16.(!!!) lemezük – és érkezik maga a formáció is december 4-én a Dürer Kertbe.
 
Fotó: Alena Darmel

Hogyan hallgatunk zenét?

Visszatérő témája ez a tudományos vagy majdnem tudományos kutatásoknak: az EEnlarge Europe azt tűzte ki céljául, hogy olyan területekről gyűjtsön adatokat és információkat, amit korábban még nem kutattak, a vizsgálódást pedig évente megismétlik, hogy a trendek változásait is...
 
A Bohemian Betyars koncertje 2022-ben/FOO

243 nap van hátra a jubileumi Fishingig – kész a program!

Közzétette teljes zenei programját a jövő nyáron 15. jubileumát ünneplő Fishing on Orfű. A 4 nap alatt közel 150 zenei produkciót nézhetünk majd meg.
 
Liverpool nyerte el a 2023-as Eurovízió rendezési jogát

Liverpool nyerte el a 2023-as Eurovízió rendezési jogát

A hét városból álló szűkített listát, amelyen Birmingham, Leeds, Manchester, Sheffield és Newcastle szerepelt, augusztusban hirdették ki, majd szeptemberben szűkítették le 2 városra. Glasgow és Liverpool maradt versenyben a világ legnagyobb élőzenei eseményének megrendezéséért, s...
 
Gödör20 – egész klubszezonon átívelő ünneplés

Gödör20 – egész klubszezonon átívelő ünneplés

Az első élőzenei rendezvény 2002. október 22-én volt az Erzsébet téri Gödörben – ezt a komoly jubileumot a hely szellemiségéhez és kitartó törzsközönségéhez hűen ünnepli meg az underground elpusztíthatatlan klubja. A programsorozat az egész 2022/23 szezonban zajlik, itt az első...
 
Fotó: Pophouse

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.
 
 Tánc a Déri Miksa utcában

Tánc a Déri Miksa utcában

Improvizációs kortárstánc-előadással és közös szvingtanulással ünnepelik a tánc világnapját április 29-én, délután fél 5-től a Déri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor most szombaton (április 20.).
Új koncertek