75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest kínálata

A SopronFest vérbeli „urbán fesztivál”, mert a soproni utcák, terek, klubok, éttermek, kávézók, illetve a fő helyszín, a Lővérek különleges hangulattal és pezsgő élettel telik meg május 11. és 19. között: városszerte közel 100 helyszínen 300 program várja a helyieket és a fesztiválozó turistákat az egész országból.

 75 helyszín, 300 program: teljes a SopronFest programja
Egyelőre titkos headlinerekkel jön a SopronFest 2024

SopronFest 2024: frissítették a fellépőlistát

2023 tavaszán új fesztivállal bővült a hazai fesztiválpaletta. 2024-ben május 17-18-19-én, vagyis a pünkösdi hétvégén zajlanak a SopronFest kiemelt eseményei megnövelt helyszínen a Lővérekben, de városszerte már egy héttel korábban, május 11-től kulturális programok százai...
 
Bejött az első SopronFest – már a jövő évre készülnek

Bejött az első SopronFest – már a jövő évre készülnek a szervezők (fotókkal)

„Sopron nem maradhat ünnep nélkül" – szólt a szervezők szlogenje a VOLT Fesztivál (átmeneti?) megszűnése után, és úgy tűnik, bejött a tervük, hiszen 10 napon át 40 helyszín, 50 koncert, 10 kiállítás, 20 podcast-beszélgetés, számtalan gasztronómiai esemény, túra és közel...
 
 
A Bohemian Betyars a Bánkitó Fesztiválon (fotó: Bánkitó Fesztivál/FB)

Magyarország fesztivál-nagyhatalom?

Április 27-30. között a SopronFesten rendezi meg az I. FesztiválExpót. A program célja, hogy évente egyszer, a fesztiválszezon kezdetén összejöjjenek a hazai fesztiválok szervezői.
 
Fotó: funiQ

30 zenekar a Lővérekben: Sopron elég jól Fest majd áprilisban

Sopron ma már két óra alatt elérhető Budapestről vonattal és autóval egyaránt. A szervezők arra vállalkoztak, hogy az idei fesztiválok főszereplői közül szemezgetnek nagyjából harminc produkciót a Lővérekben felállított sátorban. Is.
 
Fotó: STRAND Fesztivál/2022. Rockstar Photographers

Kombinált bérletekkel tavaszból a nyárba: SopronFest+STRAND fesztivál

A SopronFest 2023. április 28-30. között lesz, értelemszerűen Sopronban, a STRAND fesztivál pedig 2023. augusztus 24-26 között, Zamárdiban. Mivel a két rendezvény mögött ugyanazok a szervezők állnak, kézenfekvő megoldás, hogy a fesztiválokra kombinált bérleteket is kibocsájtottak.
 
Fotó: mindenamisopron.hu

Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

A város vezetői a VOLT alapítóival és a soproni kulturális és gasztronómiai élet legfontosabb szereplőivel fogtak össze azért, hogy tavasszal egy, a hazai fesztiválpiacon is újszerű formátumú eseményt indítsanak útjára.
 
 
VOLT

Kezdésnek ez több mint jó VOLT

Két fesztiválmentes év után sikeres 5 napot tudhat maga mögött a Volt teljes stábja. Bár kicsit rögös volt az út, hisz az utolsó pillanatban is akadtak problémák, de ha összességében nézzük, a végeredmény mindenképpen dicséretes! Jó volt végre újra együtt lenni Sopronban!
 
Fotó: MUSE/FB

A Muse hatvan fős stábbal érkezik Sopronba

Gigaprodukciót hoz a VOLT-ra a zenekar. A hatvan fős stáb három nagy busszal érkezik Sopronba, a technikát négy kamion szállítja a helyszínre. A zenekar június 21-én, a nyitónapon lép fel a VOLT Telekom nagyszínpadán
 
Fotó: Tündérfesztivál/FB

Tündérfesztivál lesz a hétvégén Sopronban!

Szombaton és vasárnap, 15. alkalommal rendezik meg a soproni Erzsébet-kertben a Tündérfesztivált, amelynek "díszvendégei" ezúttal a méhek lesznek.
 
Nagyon nagy nevek a soproni dobos fiestán

Nagyon nagy nevek a soproni dobos fiestán

Stanley Jordan dzsesszgitáros, David Sanborn hatszoros Grammy-díjas szaxofonos, valamint Billy Kilson dobos is fellép a negyedik SopronDrum elnevezésű fesztiválon július 7. és 10. között a fertőrákosi barlangszínházban.
 
A VOLT magyar fellépőinek ábécéje

A VOLT magyar fellépőinek ábécéje

Megérkeztek a magyar nevek is a Telekom VOLT Fesztiválra, első körben rögtön mintegy 60 fellépőt jelentettek be a szervezők.
 
Fotó: Volt Fesztivál Facebook

Támadnak a hazai előadók a Volton! - Új nevek, és három színpadnyi beosztás érkezett

Szépen alakul a Volt programtáblája, hisz a most bejelentett temérdek hazai előadóval, és persze a korábban közzé tett külföldi sztárokkal együtt immáron három színpad beosztása is elérhető a fesztivál hivatalos honlapján.
 
EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek