Bejött az első SopronFest – már a jövő évre készülnek a szervezők (fotókkal)

2023/05/03  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

„Sopron nem maradhat ünnep nélkül" – szólt a szervezők szlogenje a VOLT Fesztivál (átmeneti?) megszűnése után, és úgy tűnik, bejött a tervük, hiszen 10 napon át 40 helyszín, 50 koncert, 10 kiállítás, 20 podcast-beszélgetés, számtalan gasztronómiai esemény, túra és közel huszonötezer boldog vendég jellemezte a debütáló SopronFestet.

Bejött az első SopronFest – már a jövő évre készülnek

A SopronFest  újszerű koncepcióval jelent meg a hazai fesztiválpiacon: az úgynevezett „urbán-tematika" leginkább abban valósult meg, hogy napközben az egész városban, sok-sok helyszínen működtek programok, míg délutántól-hajnalig a Lőverek adott otthont a legnagyobb koncerteknek, a vártnál is nagyobb látogatottsággal.

Április 22-én egyszerre 10 kiállítással, illetve Tilla és Kiss Tibor exkluzív podcast-beszélgetésével indult a SopronFest „warm-up" időszaka. Pár nappal később már a Fő téren tartották az ünnepi megnyitót Charlie-val és a Be Massive Horizone dj-ivel a Tűztorony erkélyén a Soproni Sörnapok első programjaként, amelyre a következő napokban mások mellett a Szalonna és Bandája és a WAMP kortárs dizájnvásár érkezett a térre. 

A 150 éves Liszt Központ, a Búgócsiga Klub és a Kultúrpresszó adott otthont a Telekom PodcastFestnek, amelyre 20 előadó és a vendégeik érkeztek Sopronba, köztük Istenes Bence, Kadarkai Endre, Kajdi Csaba és Geszti Péter. A helyi éttermek zöme programokkal, kedvességekkel várta a vendégeket. Lehetett csokit készíteni a Harrer Csokigyárban, túra keretében bejárni a Soproni Borvidék pincéit, a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő pedig ötfogásos menüvel várta a szerencsés vendégeit.

A túrák közül a trabantos kirándulás és Sopronkőhidai Börtön vonzott igazán sok vendéget, a Csillagok Városa túra keretében pedig Pritz Péter vezetésével azokat a székeket látogathatták meg a vendégek, amelyeket világsztárok hagytak a városban.

A SopronFest keretében induló FesztiválExpóra 25 hazai fesztivál szervezője érkezett Sopronba.

A koncertkínálat a 2023-as év színes keresztmetszetét adta, a legaktuálisabb nevekkel és a "nagy klasszikusokkal". Jelen volt többek között Azahriah, Beton.Hofi, Dzsúdló, a Halott Pénz, Krúbi, Majka, a Tankcsapda, a Bohemian Betyars, a Valmar – és Sopronban adta hosszú idő után első koncertjét a Quimby.

A 2024-es időpontot napokon belül nyilvánosságra hozzák a szervezők.

SopronFest, urbán tematika

 

 

Szólj hozzá!


Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

Azt mondjuk: május 1. – te azt mondod: Tabán!

A Tabán az 1970-es évektől a hazai könnyűzenei élet egyik meghatározó helyszíne. Török Ádám és a Mini az LGT-vel közösen indították el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Vajon befelé nyílik az Akváium Lokál ajtaja?

Az Akvárium Lokálban mutatja be új lemezét a Minimyst. A közönség a most megjelent új dal kivételével már hallhatta a Befelé nyílik dalait, melyek mindegyikét eljátsszák május negyedikén. A koncerten a Summer Freeze lesz a vendégük.

Hogy rapül az idő... A hétvégén Óbuda Napja – koncertekkel

A korábbi években megszokottnál gazdagabb programokkal várja az itt élőket és természetesen az ide látogató vendégeket a hagyományos III. kerületi majális, az Óbuda Napja. Gyerekkoncertek, világzene, könnyűzenei produkciók szerepelnek az étlapon a képzeletbeli jó túrós csusza mellett, amiért annak idején érdemes volt Óbudára...
Új koncertek