A folyóban sziget, a szigeten tó: igazi klasszikus elektropoposan a Margitszigeti Színházban

A hattyúk tava címmel kortárs balettprodukció látható július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Ballet Preljocaj előadásában.

Fotók: Margitszigeti Színház
 DJ-szettek a Magyar Nemzeti Galéria kupolaterében

DJ-szettek a Magyar Nemzeti Galéria kupolaterében

Október végétől látható Várban a TechnoCool című kiállítás, amely annak az 1990-es években indult művészgenerációnak a gondolkodásmódját járja körül, amely a rendszerváltozás utáni évtized gazdasági és kulturális nyitottságát felszabadító élményként élte meg.
 
Fotók: Herbály Detti

A csillagok szerencsés együttállása az INOTA fesztiválon

A Budapesttől egyórányi távolságban található, ma már üzemen kívül szocialista ipari komplexumban több mint száz nemzetközi és hazai fellépővel várta a látogatókat a kortárs zenei és fényművészeti fesztivál.
 
 
Fotó: DJ Palotai

Hajómozgatás heti kétszer – elektronikus szeptember az A38-on

Az elmosódó évszakhatárok miatt vége a hagyományos augusztusi nyárzárásoknak: az A38-on már a szeptember is nyári hónap lett, így még tovább kitartanak az elektronikus zenei programok a Hajó teraszain.
 
Fotó: Maluridé/FB

Maluridé: szeressétek a feltörekvő dream-pop formációt!

A Maluridé 2020 tavaszán alakult, jelenlegi felállásban 2022 tavaszától zenélnek együtt. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, amely az elektronikus zene alapjaira épül, ugyanakkor lírikus, szövegközpontú énekszólamaikkal a klasszikus harmóniák eszköztárából is válogatnak.
 
Fotó: Analóg Balaton/FB

Az elektronikus zene is zene...

Egy közelgő koncert apropóján elkészült egy kétrészes videó, aminek az a célja, hogy eloszlassa az elektronikus zene és a zenészek körül kialakult tévhiteket, és bemutassa azt, hogy nem kizárólag hangszerekkel lehet élőben zenélni.
 
Fotó: Sunwaves/FB

Mindeközben a Fekete-tenger partján...

Amíg mi a hosszú hétvégére készülünk, a Fekete-tenger partján ma kezdődik a Sunwaves fesztivál jubileumi, 30. kiadása. A legrégebbi és legelismertebb román elektronikus zenei fesztivál sz idén is bámulatos line-uppal várja a műfaj szerelmeseit.
 
 
Nem boomernek való vidék – teljes a Colosseum nemzetközi sztársora

Nem boomernek való vidék – teljes a Colosseum nemzetközi sztársora

A címmel csak az elejét akartuk venni a "nemismerekegynevetsemazegészből" kommenteknek, tőlünk korosztálytól függetlenül az megy és oda, ahová akar: például az alternatív elektronikus zene legjobbjait egybegyűjtő Colosseumba, a Sziget – ókori amfiteátrumokat idéző –...
 
„Egy dal a lezárásról, megértésről” – megjelent a Maluridé érzelmes újdonsága

Dal a lezárásról

A Maluridé formáció 2020 tavaszán alakult, jelenlegi felállásban 2022 tavaszától zenélnek együtt. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, és elektronikus zene alapjaira épül. A Telekom Electronic Beats 2022-es SZELEKTOR pályázatán bekerültek a pop kategória legjobb 10 dala közé,...
 
Hongkong neonfényei – új klubhelyszín nyílt a belvárosban

Hongkong neonfényei – új klubhelyszín nyílik a belvárosban

A Hercegprímás utcában található Badhanna fúziós ázsiai konyhájával, Hongkong sikátorait és bárjait idéző belsőépítészeti megoldásaival hamar meghódította az egyedi atmoszférára nyitott közönség szívét. November 19-től immáron klubként is működik, és a jövőben...
 
Terabájtok tánca, avagy mi köze van az elektronikus zenének az informatikai gondolkodásmódhoz?

Terabájtok tánca, avagy mi köze van az elektronikus zenének az informatikai gondolkodásmódhoz?

A számítógéppel generált, kombinatorikus muzsikáktól a gépi tanulással készült variációkig számos "gépzenét" hallhatnak majd az érdeklődők október 26-án, a Neumann Társaság soron következő online eseményén, amelynek témája az informatika és a zene kapcsolata lesz.
 
Fotó: Feryne/FB

Magyar nevek az Amsterdam Dance Eventen

Ma kezdődik a Buma kezdeményezésére létrejött Amsterdam Dance Event (ADE), a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb elektronikus zenei fesztiválja és konferenciája.
 
Fotó: ADE/FB

5+1 kihagyhatalan buli az Amsterdam Dance Eventen

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a rendezvényhez kapcsolódó konferencia programjai közül mit érdemes megtekinteni (a cikk végén csatoltuk), de azért mégis csak egy DANCE buliról van szó, tehát a zene mellett sem mehetünk el szó nélkül.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek