Kovács Kati életműdíjat kapott, Hobo lenyomta Ákost – Fonogram 2020

Rendhagyó körülmények közt zajlott tegnap a 18. Fonogram-díjátadó műsor. A járvány miatt a gála helyett kis videókban jelentek meg a győztesek és mondtak köszönetet. Persze, csak hazai részről.

Fonogram
A Depeche Mode bejutott, a Motörhead maradt a küszöbön - Íme Rock & Roll Hírességek Csarnokának új lakói

A Depeche Mode bejutott, a Motörhead maradt a küszöbön – A Rock & Roll Hírességek Csarnokának új lakói

Idén is változatos mezőnyből került ki az a hat szerencsés előadó vagy zenekar, akik mostantól a legendás Rock & Roll Hírességek Csarnokának népes lakosságát gazdagítják. De vannak meglepő vesztesei is a szavazásnak...
 
Fotó: Király Viktor/FB

MTV EMA: Király Viktor hozta el a régiós koronát

November 3-án hirdették ki az idei MTV EMA nyertesek nevét, a szokásos showműsorral fűszerezve, ahol Taylor Swift, a BTS, Billie Eilis és Halsey is duplázott, míg az egykori Oasis-frontember, Liam Gallagher életműdíjat kapott.
 
 
Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic for dcp

Drake új rekordot írt a Billboard Music Awards történetében

Május elsején adták át az idei Billboard Music Awards szobrocskákat a nyerteseknek Las Vegas-ban, ahol az abszolut győztes az amerikai rapper Drake lett a maga 12 első helyével. Ez a szám egyben új rekord is a BMA történetében. Soha senki nem nyert még ennyi szobrot egyazon évben!
 
A BAFTA versenyében is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.
 
Összeállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es osztálya

Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es hadosztálya

Lezárult a szavazás, és már nyilvánossá is vált, kik azok a szerencsések, akik 2019-ben ünnepélyes keretek közt kerülnek majd be a Rock & Roll Hall of Fame megbecsült tagjai közé. A vesztesek pedig jövőre újra próbálkozhatnak.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek