Szécsi Pál 80

Abaházi Csaba


Abaházi Csaba

Abaházi Csaba 10 évet töltött le a Sing Singben!
A 90-es évek elején a könnyed, laza, bulizós rock zene, a glam, legjelesebb hazai képviselői, a Bon Jovi, a Europe, a Skid Row, a Poison vagy a Warrant által játszott stadion rock hazai úttörőinek egyike volt az 1989-1999-ig működő Sing Sing, melynek Abaházi Csaba volt az énekese, frontembere és szövegírója.

6 nagylemez, 1 koncert album, 2 válogatás és egy feldolgozás korong, illetve a felejthetetlen hangulatú koncertek tették legendássá a csapatot.

A zenekar megszünése után Abaházi a kereskedelmi rádiók egyik mehatározó, emblematikus figurája lett, jellegzetes mély, férfias hangját 10 évig a Danubius Rádióban, 2009 óta pedig a Class Fm kívánságműsorában hallhatjuk nap, mint nap.
Miközben sikert sikerre halmozott tv műsorokban, rádiókban (kétszer választották az év műsorvezetőjévé, szintén két alkalommal kapta a legjobb műsorért járó Fonogram díjat), természetesen nem szakadt el a zenétől sem.

Alapító tagja volt a Best Of-nak, szerepelt az Irigy Hónaljmirigy koncertlemezén (a Sing Sing legnagyobb slágeréből, a Halál a Májra című klasszikusból készült paródia, az Anyáddal jártam, mind a mai napig a Mirigy bulik egyik csúcspontja), énekelt filmzene albumon (S.O.S. szerelem), közremködött Padödö, Baby Gaby, illetve Kerozin lemezeken, majd 2012-ben létrehozta saját csapatát, melynek neve: Abaházi Csaba és a MégEgyKör.

Az utóbbi években sok banda próbálkozik eljátszani a Sing Sing egykori klasszikusait (Halál a májra, Valamiben hinni kell, Életfogytig Rock 'N' Roll, Törvények nélkül, stb), de az eredeti hangzást, az egykori feelinget nehéz visszaadni.

Egy valakinek azonban minden alkalommal sikerül: Abaházi Csaba, a róla elnevezett csapatával végre választ ad a szakmabeliek, zenészek, újságírok és természetesen az egykori Sing Sing rajongók újra és újra feltett kérdésére: lesznek-e még valaha olyan jó hanglatú koncertek, mint amilyeneket annak idején csak a Sing Sing tudott?
A válasz: IGEN!

A zenekar örömmel hív vendégzenészeket, énekeseket. Feltűnt már koncertjein Pataky Attila, Balázs Fecó, Keresztes Ildikó, Janicsák Veca, az Animal Cannibals. Ilyenkor a csapat természetesen élőben játssza a vendég saját dalait, és jó néhány duett is elhangzik, így születnek megismételhetetlen, felejthetetlen pillanatok.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/abahazi.csaba/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mit nem értünk?

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a miskolci Kocsonyafesztivál végleges programja

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
Új koncertek