Szécsi Pál 80

Altar Quintet


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Altar Quintet
Közreműködik:
  • Nikolaj Nikitin - szaxofon
  • Ľuboš Šrámek - zongora
  • Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, altkürt
  • Nenad Vasilic - nagybőgő
  • Klemens Marktl - dob

A szlovák szaxofonos Nikolaj Nikitin és a zongorista Ľuboš Šrámek egy olyan akusztikus kvintettet hívtak életre, aminek tagjai prominens európai zenészek és zeneszerzők. A formáció zenei koncepciója abban a modern jazztradícióban gyökerezik, amit Tom Harrell, Kenny Wheeler vagy Miles Davis második nagy kvintettjének neve fémjelez. Az Altar Quintet zenei világában ugyanakkor a 20. századi, kortárs európai zene hatása is fellelhető. A zenekarvezető-szaxofonos Nikolaj Nikitin a szlovák jazz legjelentősebb alakjainak egyike. Ľuboš Šrámek zongorista, producer és zeneszerző, a nagy presztízsű nemzetközi zenei díj, a Radio_Head Awards jazz kategóriájának döntnöke 2015 óta. Fekete-Kovács Kornél trombita- és szárnykürtművész a jazz és a kísérleti zene jelentős képviselője, a Modern Art Orchestra vezetője, zeneszerző. A szerb születésű bőgős-basszusgitáros Nenad Vasilić nemcsak a jazz, de a világzene műfaján belül is keresett zenész. A ütőhangszeres Klemens Marktl a legfoglalkoztatottabb ütős-perkusszionisták egyike az európai jazz színtéren. Az öt zenész zenéjében a modern közép-kelet európai jazz esszenciáját kapjuk. 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mit nem értünk?

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a miskolci Kocsonyafesztivál végleges programja

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
Új koncertek