Amoeba


HonlapNem ismert
Zenei stílusElektronikus
Amoeba
Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája idén 10 éves. Megalakulásuk óta a future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosaiként nem is nagyon álltak le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán.
A tagok, Sabák Péter, Boros Levente, Sági Viktor és Bognár Szabolcs valójában az előző nagylemez óta side- és egyéb zenei projektekkel is foglalkoztak, szóval a színfalak mögött tovább forogtak a kerekek. Időközben viszont kiszállt Bognár Szabi, és a helyére érkezővel kapcsolatban megfogalmazódott, hogy jó lenne, ha a stílusával – a szó jó értelmében – diszkósabb vonalat is be tudnának emelni a hangzásba. Az érkező Molnár Bence lett, aki a Jazzbois projektből magával hozta Czirják Tamást is, így az Amoeba ötfősre hízott. A hangzásbeli váltást így fogalmazták meg: „Míg a korábbi Amoeba mondjuk Erykah Badu kedvence lett volna, addig az új Amoeba a Mayer Hawthorne nevével fémjelzett Tuxedo duóé. Vagy Dam Funké. Chromeoé. Esetleg Breakboté.”
A Trafóban rendszeresen megrendezésre kerülő Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének kísérő zenekara. 2012-ben pedig az egyedülálló dobfenomén zenekara (Chris Dave and the Drumhedz) előtt játszottak a Trafó Nagytermében.
Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja.

 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/amoebatheband/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja európai turnéját

Elton John nem indul el a sárga úton – elhalasztja...

Az Atv (és az MTI) értesülése szerint a 74 éves énekes-dalszerző halaszthatatlan és megúszhatatlan csípőműtétje miatt 2023-ra tolta el a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Music Hungary: Vajon lesznek fesztiválok 2022 nyarán?

Jó lenne erre a kérdésre erőteljes bólogatással (headbang?) felelni, de egyelőre óvatosan biccentünk. November 17-18-án a veszprémi Hangvillában tartja szokásos évi konferenciáját a Music Hungary Szövetség, ahol erről is szó lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek