Szécsi Pál 80

Amoeba


HonlapNem ismert
Zenei stílusElektronikus
Amoeba
Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája idén 10 éves. Megalakulásuk óta a future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosaiként nem is nagyon álltak le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán.
A tagok, Sabák Péter, Boros Levente, Sági Viktor és Bognár Szabolcs valójában az előző nagylemez óta side- és egyéb zenei projektekkel is foglalkoztak, szóval a színfalak mögött tovább forogtak a kerekek. Időközben viszont kiszállt Bognár Szabi, és a helyére érkezővel kapcsolatban megfogalmazódott, hogy jó lenne, ha a stílusával – a szó jó értelmében – diszkósabb vonalat is be tudnának emelni a hangzásba. Az érkező Molnár Bence lett, aki a Jazzbois projektből magával hozta Czirják Tamást is, így az Amoeba ötfősre hízott. A hangzásbeli váltást így fogalmazták meg: „Míg a korábbi Amoeba mondjuk Erykah Badu kedvence lett volna, addig az új Amoeba a Mayer Hawthorne nevével fémjelzett Tuxedo duóé. Vagy Dam Funké. Chromeoé. Esetleg Breakboté.”
A Trafóban rendszeresen megrendezésre kerülő Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének kísérő zenekara. 2012-ben pedig az egyedülálló dobfenomén zenekara (Chris Dave and the Drumhedz) előtt játszottak a Trafó Nagytermében.
Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja.

 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/amoebatheband/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mit nem értünk?

Mit nem értünk?

Tóth Attila a Mobilmánia új énekese – adta hírül a Hard Rock Magazin. Ők írták meg azt is, hogy több mint hét év után otthagyta a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Megvan a miskolci Kocsonyafesztivál végleges programja

Wellhello, Kowalsky meg a Vega, Paddy and the Rats, P.Mobil, R-GO, Bereczki Zoltán, Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee X Takács Vilkó – hogy csak párat említsünk a fellépők közül, akik március 8. és 10. a hagyományos miskolci Kocsonyafesztivál fellépői lesznek.

Tánc az Erzsébet téren és mindenhol – tavasszal újra ritmusba lendül Budapest

Legendás fellépőkkel és izgalmas zenei felfedezésekkel vár idén is mindenkit a Budapest Ritmo április 11. és 13. között.
Új koncertek