Amoeba


HonlapNem ismert
Zenei stílusElektronikus
Amoeba
Magyarország legfoglalkoztatottabb underground bandája idén 10 éves. Megalakulásuk óta a future-groovemaster-neosoul hangzások élharcosaiként nem is nagyon álltak le, még ha egyeseknek ez a benyomása is támadhatott a felőlük fújdogáló csendes szelek hallatán.
A tagok, Sabák Péter, Boros Levente, Sági Viktor és Bognár Szabolcs valójában az előző nagylemez óta side- és egyéb zenei projektekkel is foglalkoztak, szóval a színfalak mögött tovább forogtak a kerekek. Időközben viszont kiszállt Bognár Szabi, és a helyére érkezővel kapcsolatban megfogalmazódott, hogy jó lenne, ha a stílusával – a szó jó értelmében – diszkósabb vonalat is be tudnának emelni a hangzásba. Az érkező Molnár Bence lett, aki a Jazzbois projektből magával hozta Czirják Tamást is, így az Amoeba ötfősre hízott. A hangzásbeli váltást így fogalmazták meg: „Míg a korábbi Amoeba mondjuk Erykah Badu kedvence lett volna, addig az új Amoeba a Mayer Hawthorne nevével fémjelzett Tuxedo duóé. Vagy Dam Funké. Chromeoé. Esetleg Breakboté.”
A Trafóban rendszeresen megrendezésre kerülő Országos Slam Poetry Bajnokság döntőjének kísérő zenekara. 2012-ben pedig az egyedülálló dobfenomén zenekara (Chris Dave and the Drumhedz) előtt játszottak a Trafó Nagytermében.
Magyarország elsőszámú funk-soul-brokenbeat-zenekara készülő új nagylemezét már disco hatásokkal is gazdagítja.

 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/amoebatheband/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

Itt az AC/DC vadonatúj albumának előfutára!

A legendás együttes megjelentette legújabb “Shot In The Dark” című dalának hivatalos videóklipjét, amely a 6 év csend után, november 13-án...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Eurovízió 2021: Majdnem minden marad úgy, ahogy idén lett volna

Megtartják a szlogent, megmarad a város: a 2020-ra meghirdetett Open Up! (Nyílj meg!) jelmondattal rendezik meg jövő májusban Rotterdamban az Eurovíziós Dalfesztivált. De vajon mi lesz a versenyzőkkel?

Misi nélkül nincs Mulató Aztékok: minifesztivált rendeznek a zenészek Tink felépüléséért

Balázsovics Misi "Tink", a Mulató Aztékok (és a Slow Village) zenésze hetekkel ezelőtt súlyos szívműtéten esett át, amit hosszú felépülés követ. Ez jelentős költségekkel jár majd, ami teljes egészében a családra hárul. Zenekari társai és a szakma más képviselői ONE FOR TINK címmel támogatói estet szerveznek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek