Andre


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Andre
Andre
Már tizenévesen is nagyon érdekelte a zene, állandóan a zenei chartokat leste és egyre inkább elbűvölte az elektronikus hangzásvilág. A Depeche Mode zenei világa volt számára a légmeghatározóbb ebben az időszakban és ez a „szerelem" volt az, amely 1995-ben arra késztette, hogy komolyabban kezdjen zeneírással foglalkozni.

Autodidakta módon kezdett hozzá elképzelései megvalósításához, folyamatosan kereste az információkat a témával kapcsolatban. Végül egy Atari gép és két szinti segítségével születtek meg az első dallamok, persze ekkor még csak hobbi szinten. Kicsit később, két barátjával közös munkába fogtak, s leginkább „new wave" stílusú zenék kerültek ki az alkalmi stúdióból. Hamarosan a zeneírás mellett a lemezjátszók kerültek érdeklődése középpontjába. Új korszak kezdődött.

1999-ben véglegesen letette a voksát az elektronikus zene mellett, megvette az első DJ felszerelését és szorgalmasan gyűjtötte a bakelitlemezeket. A gyakorlás időszaka volt ez, melyben rengeteg segítséget kapott barátjától. Nem sokkal később, 2000-ben megismerkedett Ufi-val (Végh Viktor), aki az akkor már igen népszerű technot játszotta, és mint újdonsült rajongója ő is ezt az irányzatot kezdte el követni. Zenei ízlésvilága folyamatosan változott és 2001-ben Beta-val (Csillag Béla) való találkozása meghatározó fordulatot hozott. Érdeklődése egyértelműen a progressive house felé fordult, majd 2003-ban, Gasper (Gáspár Károly) hatására a house lett a kedvenc, innentől már leginkább ez az irányzat volt számára a követendő. Élményekkel teli időszak volt ez, hiszen Betával, A.B.Solute néven, valamint Gasperrel, illetve Duellel (Szabó Attila) is rengeteg helyen fellépett. Kisebb és nagyobb klubbokban (Flört, Citadella Garden, Süss Fel Nap, Mono, Jailhouse, Upsidedown, Kultiplex) egyaránt megfordult, játszott a Budapest Parádén a 'Coca Club' állókamionján, majd 2004-ben a The Debut-ön is. Közben két évig, csütörtökönként, nyáresti rezidense volt Betával a Bonsai Pubnak. 2005. elején azonban ismét a zeneírás kezdte el jobban foglalkoztatni és egyre több időt fordított erre. Természetesen a lemezpörgetést sem adta fel teljesen, de ideje és energiája túlnyomó részét alkotással töltötte.

Mára már teljesen beleásta magát a zenekészítésbe, ennek gyümölcseként néhány megjelenést is hozott a 2006-os év, a Nightowl és Spacekid művésznevek alatt. Többek között a patináns német tech-house kiadó, az Exun gondozgatja legutolsó szerzeményét, mely az eladási listák élén landolt, rögtön az első héten. Folyamatosan próbál más és más hangzású trackeket alkotni, létrehozni. Hangzásvilágát leginkább a tech house és a minimal jellemzi, munkáit hazai és nemzetközi lemezlovasok egyaránt szeretettel pörgetik.
A 2006-ban megalakult Hairy Records tagjaként a Der Dritte Raum, illetve Magda fellépésén erősítette a Hairy csapatát. Ezek mellett sok kisebb bulin is tiszteletét teszi és ezt az egyensúlyt a jövőben is szeretné megtartani.

Diszkógráfia:

Nightowl - Quantum Tunnel /Freee magazin, melléklet 2004/
Snake Sedric & Andro - She Is My Destiny (Spacekid Remix) /Fiberlineaudio 2005/
Spacekid - Reflux /Fiberlineaudio 2005/
Spacekid - My True Feelings /Fiberlineaudio 2005/
DJ Linus pres. Dee.p - Spacekid - Receptor /Exun Records 2006/
Best of Exun vol. 2. - Spacekid - Receptor /Exun Records 2007/
Nonverbal Community - Side 2 Side E.P. (Andre aka Spacekid Remix) /NTD001 2008/

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil angyalarcú gitárosa, Bencsik Samu

Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil...

Ma lenne 67 éves Bencsik Sándor Samu (1952-1987), a tragikus sorsú gitáros, aki játszott a Beatrice, a Gesarol – később P. Mobil és a P.Box...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Sztárok, cirkuszi show és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Szenes Iván Emlékét az általa írt több ezer dalszöveg és számos színdarab mellett a lánya, Andrea által minden évben megszervezett koncert is őrzi, melyet a hagyományokhoz hűen idén is a „régi ház körül”, a Szenes Iván nevét viselő téren láthat és hallhat a közönség, szeptember 15-én.

Háromórás koncertet ad az Arénában a Dream Theater

Jövőre tizenkettedszer is eljön Magyarországra a Dream Theater. A világhírű amerikai progresszív metálzenekar 2020. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában ad mintegy háromórás koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek