Neoton 1000

Armin van Buuren


HonlapNem ismert
Zenei stílusDance / Club / DJ
Armin van Buuren
Armin van Buuren (1976. december 25.) trance zenei producer és DJ. Armin Hollandiában, Leiden városában született, de Koudekerk aan den Rijnben nőtt fel. 2007-ben, 2008-ban, illetve 2009-ben a brit, elektronikus zenei orientáltságú, DJ Mag magazin Top 100 Dj szavazásán a legtöbb voksot kapta.Armin szenvedélyének, a zenének már fiatal korában átadta magát. Minden pénzét lemezekre költötte. 10 éves volt, amikor édesanyja szert tett egy számítógépre. „Kölyökként írogattam a saját Basic programjaimat, a technikáját akkor tanultam meg". A következő állomás a barátainak készített kazetták voltak, amiket egy olcsó magnó-felszereléssel csinált meg. Mixelni is ezen kezdett el tanulni, amikor felfedezte, hogy a nagybátyja a számítógépén különböző szekvenciákkal kísérletezik. „Csodáltam, amit csinált, attól a pillanattól fogva a zeneírás rabjává váltam".
A 90-es évek elején ugyan Armin még fiatal volt ahhoz, hogy klubokba járjon, de tudta, hogy mi szól odabent. Hiszen Hollandiában akkor már a rádiók is játszották a dance slágereket. „Azonnal beleszerettem a műfajba - ebbe a lázadó hangzásba, ami olyannyira különbözött a 80-as évek 'gyönyörű' dalaitól". Azt mondja, hogy leginkább az elektronikus zenei úttörő Jean Michel Jarre (aki bámulatos vizuális effektjeiről és az új utat mutató szintetizátor hangzásról lett ismert) volt rá hatással, ugyanúgy mint Ben Liebrand holland producer, aki később segítette őt a mixelésben és az alkotásban is. Armin hamarosan kitört: a következetes kiállásokkal megírt számai a világon mindenütt megjelenő válogatások díszei lettek. Ráadásul a dj-meghívások is szép számmal gyülekeztek. Annak ellenére, hogy zenei pályája már ilyen fiatalon elkezdődött, Armin úgy gondolta, hogy bölcs dolog lenne valami mást is csinálni arra az esetre, ha a dj-skedés nem jönne össze. Ezért jogot kezdett tanulni. Tulajdonképpen még állásajánlatot is kapott egy joggal foglalkozó cégtől, de azt válaszolta, hogy ez nem igazán az ő területe, habár elismerte, hogy jól néz ki öltönyben...
Elkerülhetetlen volt, hogy tanulmányai utolsó éve hosszúra nyúljon. Óráit csak zsonglőr mutatványok árán tudta összegyeztetni egyre mozgalmasabbá váló napjaival. Ismertsége egy meteor sebességével szárnyalt a magasba: sikeres produkcióival és remixeivel, illetve a boldog partyarcok ezreivel zsúfolt klubbok zsongásával hétvégéről hétvégre. Három év kellett, hogy lediplomázzon, de a rá jellemző kitartással végül is befejezte.
Armin élesre csiszolt hangzása debütáló albumán, a "76"-on hallható, amiért a tekintélyes Dancestar Award-on a "legjobb új művész album„ díjra jelölték 2004-ben. A 2005 végén kiadott "Shivers" című albummal dalszerzőként is bizonyított, majd 2006-ban kiadott egy Best Of-ot, mely a "Ten Years" címet kapta, melyen olyan dalok találhatóak, mint a Who is watching, a Blue fear, vagy épp a Burned with desire, melyek nagyon jól lefogják Armin ízlés-dallamvilágát. Egyenes, ám különlegesen lüktető Club-os hangzás, lágy vokállal és visszhanggal, mindezt "zúzós" kiállásokkal és groove-okkal megspékelve.


Armin van Buuren a Lizard Lounge szórakozóhelyen, Dallasban, 2009. augusztus 9.-én
A holland DJ/producer 2007-ben megkapta a világ legjobb DJ-jének járó elismerést a szakma Oscarjának számító DJ Mag Top 100 DJ díjkiosztón, Londonban. A több, mint 350 000 szavazó véleménye azt mutatja, hogy albumai, mixlemezei, 2001 óta hallható rádióműsora A State Of Trance (melyet több, mint 40 rádió sugároz hétről-hétre a világ minden pontján) az évtized vége felé közeledve az elektronikus tánczene egyes számú figurájává tették őt. Ugyan a trance tette őt naggyá, mégsem érzi, hogy a műfaj fogságában vergődne. "Az emelte ki a trance-t a többi műfaj közül, hogy képes magába olvasztani electrót, minimalt, bármit... Egy rakás meghatározás létezik a trance-re, de számomra ez továbbra is csak dallamos elektronikus zene marad, ami lehet bármi a progresszívtól a technóig. A lényeg, hogy ne légy a saját stílusod rabja, ne korlátozd a kreativitásod!" - nyilatkozta. És ez a hitvallás süt minden produkciójából, ennek köszönheti, hogy legutóbbi 12 megjelenése egytől egyig a holland TOP 40-ben végezte, hogy az Armin Only néven futó megapartijain, pedig rendre több mint 10.000 rajongó gyűlik össze. A State Of Trance című rádióműsorát, hetente csütörtökön, pedig több mint 26 millióan hallgatják világszerte.
2008 tavaszán adta ki 3. stúdió albumát, melyet "Imagine" névre keresztelt, amelyen olyan énekesnők vokáloznak, mint Sharon Den Adel, Jennifer Rene, vagy éppen Audrey Gallagher. Az album, megjelenését követően, egyből a holland lemezeladási lista 1. helyén nyitott. Armin van Buuren-t, 2007-hez hasonlóan, 2008-ban is megszavazták a világ legjobb DJ-jének, a brit DJ Mag magazin Top 100 DJ szavazásán. 2009-ben is megkapta az első helyet.
2009 elején jelentette meg Armin van Buuren 3. nagylemezének az "Imagine"-nek dalait átértelmezve, más DJ-k, producerek újra hangolásában, az album 2 CD-t foglal magában, melynek címe: "Imagine: The Remixes". Az remixeket olyan elismert DJ-k, producerek készítették, mint Jonh O'Callaghan, Myon & Shane 54, Cosmic Gate, Richard Durand, vagy épp Sean Tyas.
Magánélete [szerkesztés]

Armin van Buuren 10 év párkapcsolat után vette feleségül Erika van Thielt. Az esküvő 2009. szeptember 17.-én történt, másnap pedig templomban is kimondták a boldogító igent.
A lánykérésre, egyébként az ausztráliai Sydney-ben található Operaházban került sor. Az egyik interjúban, akkor ezt nyilatkozta Armin: "Tudom, hogy ez sokat jelent neki, és a családjának."

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mozibabe: a Nagy Nyári Koncertfilm-válogatás

Mozibabe: a Nagy Nyári Koncertfilm-válogatás

A rockzene történetének kiemelkedő zenekarait láthatják viszont a nézők a budapesti Pólus Mozi nyári vetítéssorozatán. Olyan ikonikus zenekarok...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Placido Domingo fia írta a Virtuózok főcímzenéjét

Ifj. Placido Domingo írta a főcímzenét a komolyzenei tehetségkutató műsor hatodik évadához, amely Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett idén Szerbia tehetségeit is bemutatja majd.

Nekünk énekel, nekünk ír: ősszel jön Presser Gábor önéletrajzi könyve

A memoár – túlzás nélkül állíthatjuk – az idei év egyik könyves szenzációjának ígérkezik, ezt hozza az ősz a Helikon Kiadónak.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek