Neoton 1000

Axwell


Zenei stílusDance / Club / DJ
Axwell
Axwell (született Axel Hedfors; Stockholm, 1977. december 18. - ) svéd dj, zenei producer, az Axtone lemezkiadó vállalat tulajdonosa.2004 vége felé megjelent Axwell egy másik világhírű slágere, a "Feel The Vibe", amit egy évvel később a Ministry of Sound újból kiadott Tara McDonald hangjával egy kis éneket is csempészve a zeneszámba ("Feel The Vibe/'Til The Morning Comes"). Szintén vezette az utat Mambana, Isabel Fructuosoval való együttműködése.(Afro Medusa hírnév). A Soulfuric Recordings három számukat is kiadta 2002 óta. A debütáló "No Reason" azonnal a Hype/Buzz listák élére ugrott és kiemelte a a legjobb DJ-k közül való Little Louis vega, Danny Rampling, Ben Watt hármast. A következő megjelent számok a "Felicidad" és a "Libre" voltak. A 2003-ban kiadott "Libre" vitathatatlanul népszerűbb volt mint elődje. A több mint 12 különböző területen engedélyezett "Libre"-ből több mint fél millió másolatot adtak ki.
Axwell szintén részt vállalt a Jetlag "So Rught" című számában, amelyet 2002 szemptemberében jelentetett meg a Soulfuric, együttműködve az énekes Noel McKoy-jal. A 2002-es év végén Axwell visszatért gyökereihez és kiadott egy számot tulajdon nevével fémjelezve, "lead Guitar" címen, amelyet Swede Stonebridge kiadójánál, a Stoney Boy-nál jelentetett meg.
2003-ban Axwell egy londoni lemezkiadó cégnek, a SuSu-nak dolgozott Starbeach néven. A számot "Get Naked"-nek hívták és D'Empress vokáljait tartalmazta (D'Empress a Mutiny énekese.) Ezután következett egy remix a nagy klasszikus, Evelyn Thomas - High Energy nevű számával. 2003 tavaszán Axwell száma, a "Wait a Minute", amely Nevada énekét tartalmazta, Soulfouric "sub-label Device (?)" -ján lett kiadva. Ez a szám nagy siker lett, és olyan előadók játszották mint Pete Tong, Junior Jack, Kid Kreme és David Guetta.
Időközben Axwell több előadó számát remixelte - többek között az Usher "Burn" (BMG), a Room 5 "Make Luv" (Positiva), a Clipse & Faith Evans "Ma, I Don't Love Her" (RCA), a Stonebridge "Put 'Em High" (Hed Kandi) és a N*E*R*D "Maybe" (Virgin) számait, nem olyan rég pedig a Hard-Fi "Hard To Beat", a Deep Dish "Dreams", Pharrell "Angel", Nelly Furtado "Promiscuous" és Madonna "Jump" című számait dolgozta fel.
A "Feel The Vibe" újrakiadása mellett, több club-remixet, valamint saját műveket is készített, köztük Rasmus Faber "Get Over Here"-jéhez, C-Mos "2 Million Ways"-éhez, Roger Sanchez "Turn On The Music"-ját, illetve Sebastian Ingrossóval való együttműködése Ernesto vs Bastian "Dark Side Of The Moon"-ján. Eredeti szerzeményei között van másik együttműködése a szintén svéd Ingrossóval a "Together"-on. Axwell legsikeresebb kiadása a 2005-ös "Watch The Sunrise" volt, amelyen Steve Edwards énekelt (Cassius "The Sound Of Violence" című albumán szerepelt). A szám a harmadik helyet foglalta el a UK Dance Singles Chart-on és a BBC Radio 1 Dance Chart-ján. Axwellnek a szerzeményei között arra is maradt ideje, hogy megalapítsa saját kiadóvállalatát, az Axtone-t.
2006 tavaszán Axwell Steve Angello, Supermode néven remixelték Bronski Beat "Smalltown Boy"-át, "Tell Me Why" néven. Ezt a Data kiadó jelentette meg. A későbbiekben Eric Prydzzal állt össze, és Axer néven elkészítették a 123-as és a 321-es számot.
2007 augusztusában Axwell az előadó Max'C-vel társult, hogy elkészítsék az "I Found U" című számot, ami hatodik lett az UK Singles Chart-on.
2007. augusztus 12-én Axwell, Steve Angello és Sebastian Ingrosso a Main Roomot játszotta a Cream Amnesiában, The Swedish House Mafia néven, a Radio 1 Essential Mix Ibiza részeként. Az élő műsort a kritika lelkesen fogadta.
Axwell volt Cyndi Lauper 2008-as Bring Ya to the Brink című albumán szereplő "Rain in on Me" című szám társ-dalszövegírója és társproducere.
2008 júniusában kiadott egy dalt, ami eredetileg David Guetta "Everytime We Touch"-jához készült remixként. Valami miatt Guettának ez nem tetszett, ezért visszautasította a remixet, így Axwell csak a dal instrumentális részét készítette el, Bob Sinclarrel közösen, aki bevette Ron Carroll énekest is, és ők hárman alkották a "What A Wonderful World"-öt.
Egy hónappal később Axwell újabb dalt jelentetett meg, ezúttal az ausztrál DJ és producer, Dirty South együttműködésével, amelyet "Open Your Heart"-nak hívtak.
Ugyanekkor remixet készített Adele "Hometown Glory"-jára. A remixet két változatban adták ki: az "original mix"-ben több a vokális rész, míg a "Remode"-ban a clubra fókuszál.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Nekünk énekel, nekünk ír: ősszel jön Presser Gábor önéletrajzi könyve

Nekünk énekel, nekünk ír: ősszel jön Presser...

A memoár – túlzás nélkül állíthatjuk – az idei év egyik könyves szenzációjának ígérkezik, ezt hozza az ősz a Helikon Kiadónak.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Törölték a Jail Fesztivált: itthon marad a Neoton, az Aurora és a Tankcsapda is

Szóltunk, hogy ez jön, és azt is hozzá kell tennünk, hogy nem szívesen írjuk ezeket a cikkeket.

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott valami zenélés...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek