Balássy Betty


Zenei stílusPop/Rock
Balássy Betty

 

Betty zenei bio

A zenével egészen kis koromban kerültem kapcsolatba. A szerelem a Magyar Állami Operaház gyermekkarában indult el, az általános iskolától egészen a gimnázium végéig. Az Erkel Színház és a Magyar Állami Operaház állandó “lakója ” voltam közel 12 évig, ahol a gyermekkar keretein belül számos darabban szerepeltem. A mai napig nagyon boldog vagyok, hogy ebben a környezetben nőhettem fel. Az Operaházon kívül énekeltem a Magnificat Gyermekkarban, akikkel versenyeket nyerve jártuk a világot. Hamar rájöttem, hogy a könnyebb műfaj is nagyon vonz így a klasszikus zongora után kipróbáltam magam a jazz zongorázásban is. Kisvártatva már saját magamat kísértem zongorán és elkezdtem tanulni a jazz éneklést is.

A 2000-ben Magyarországon megrendezett Nemzetközi Jazz Énekversenyen elindultam és első helyezést értem el.

Sok zenekarral dolgoztam együtt és saját zenekaraimmal is számos fellépésünk volt országszerte. (Space Jam, Aktív Maszat, Full House, Freak, Funking,Cool Miners )

Igazi szakmai elismertségemet a jazz zene világában értem el. Saját jazz zenekarommal és elismert nagyobb jazz zenekarok felkérésére számos helyen léptem fel. (Balássy Betty Quintet, Budapest Jazz Orchestra , Budapest Big Band ….stb)

2001.ben felvettek a Kőbányai Zenei Stúdió jazz tanszakára. 2002-ben felkértek a Harkányi Jazz Iskola ének tanárának, ami nagyon megszerettette velem a tanítást, és azóta magántanítással is foglalkozom.

Ugyanebben az évben rendezte meg a Magyar Rádió a Garay Attila Nemzetközi Jazz Ének Versenyt, ahol III. helyezést értem el, és abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy együtt énekelhettem a világhírű Al Jarreau-val.

2003-ban több ismert, népszerű előadó és zenekar lemezén énekeltem.(Szekeres Adrienn, Zséda, Hevesi Tamás, TNT, Fiesta, Hauber-Spigiboy-Fresh)

Ezután még számos verseny I. és dobogós helyezését zsebeltem be.

Hangomat még felfedezhetjük több reklámfilmben és több TV műsor szignáljában.

2004-ben a Megasztár 1. tehetségkutató verseny megrendezésekor a vokál szekció vezetője voltam, amely 2005-ben azonos szerepkörrel folytatódott a Megasztár 2. és Megasztár 3. résszel.

2006-ban ismertem meg férjemet és énekes társamat Varga Ferit akivel elindult közös zenei életünk.

2006-ban Ferivel felkértek az „Egy bolond százat csinál” című film főcím dal eléneklésére, ami óriási sikert hozott, hiszen a dal a közönség szavazatok alapján megkapta a Mahasz Fonogram díját az ” év dala” kategóriában.

Elkészítettünk közösen 5 lemezt és most készítjük első gyermeklemezünket, ami nem is lehetne aktuálisabb, hiszen 2 közös gyermekünkkel együtt teszteljük az új dalokat.

Tanáraim:Gupcsó Gyöngyvér , Szebellédi Valéria ,Schultz Katalin ,Sinka Sándor ,Tóth János Rudolf , Lakatos Ágnes , Berki Tamás


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/vbprodukcio/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

A 30Y zenekarról neveztek el egy túlkoros darázsfajt

Három, a tudomány számára teljesen új, nyolcvanötmillió éves darázsfajt fedeztek fel az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kutatói Ajka...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Dave Grohl szólóban lép színpadra egy jótékonysági koncerten

Amióta Taylor Hawkins meghalt, nem igazán hallani a Foo Fightersről, kivéve az egykori dobosuk emlékére szervezett Los Angeles-i és londoni koncertet. De arra, hogy mi lesz a jövőjükkel, csak tippelnek a leghűségesebb rajongóik is, sokan úgy vélik, Grohl szólókarrierbe fog.

A Sziget-warmup a Halászbástyán lesz az idén

A Player magazinból tudtuk meg, hogy "idén a Sziget leghangulatosabb VIP-bulija nem is a Szigeten lesz".
Új koncertek