Balkan Fanatik


Zenei stílusEgyéb zene

Közelgő Balkan Fanatik koncertek

Balkán Fanatik és Ferenczi György estje

Balkán Fanatik és Ferenczi György estje

VOKE József Attila Művelődési Központ március 08. (19:00)
Balkan Fanatik

A 2002-ben alakult producer duó tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket. A produkció célja zenei kulturák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A hip-hop-electronica-worldmusic duó (Yorgos és Lepe) a hangfelvételeken és a koncerteken népes előadóművész sereggel egészül ki.

A BF 2003 nyara óta nagy sikerrel szerepel klubokban és fesztiválokon. A zenekar játszott Bécsben, Erdélyben, Lengyelországban, Horvátországban, Szerbiában. A Sziget fesztiválon évek óta több ezer rajongó tombol a srácok zenéjére. A BF játszott többek között az amerikai hip-hop legenda, a Public Enemy, a legendás angol Jethro Tull, a world music világsztár, Transglobal Underground és az elektro-punk Prodigy elõzenekaraként.

Fennállása óta a Balkan Fanatik zenéje a “MIX” a “Nyócker”, valamint a 2014-es “Fekete leves” c. filmekben szerepelt. 2004-ben a zenekar első rádió slágere a “Csináld, csináld, jól csináld!” a Fábry showban debütált élőben. A 2006 év szenzációja az Arash-al közösen előadott “Tike, Tike Kardi” c. sláger, amely a rádiók kedvence lett. Ez a dal a Magyar Televízió által sugárzott Fonogram díjátadó gálán került bemutatásra a perzsa-svéd Arash-sal együtt. A 2006-ban rögzített nagysikerű “Hungarikum” c. koncert televíziós felvételét a Duna TV és a magyar zenei TV, az MTV Hungary rendszeresen műsorára tűzi. 2008-ban az M1 “Örömtánc Ünnep” tánc és dalverseny sztárvendége volt a zenekar. Novák Péter élő adásban a műfaj sztárjainak nevezte a zenekart, Sebestyén Márta pedig méltatta őket. ”Nagyon kevesen vannak, akik igazán méltó módon tudják feldolgozni a magyar népzenét, a Balkan Fanatik ezt a legkitűnőbben műveli.” 2009-ben a Los Angelesi rapper sztár Prophet közreműködésével megszületett az American Perestroika c. harmadik albumuk, melynek beharangozó slágere a ”Ha te tudnád… “ c. népdal feldolgozás. A dal napjainkban is a hazai rádiók kedvence. A dal egyik remixe a 2013-as Buddha Bar XV. kiadványára is felkerült. 2010 őszén új rádis sláger született a “Repülj madár” című népdal feldolgozásból, mely a közismert magyar média személyiség Geszti Péter közreműködésével napjainkig sikersztoriként lebeg az éterben. 2011 őszétől Ölelj magadhoz c. albumukról több sláger is fut a hazai mediában. „Csá!”, „Csiripeltem bébi”, Ha én szabad lennék”. 2014 tavaszán Feljött a Nap címmel az eddigi legsikeresebb albumuk látott napvilágot. A címadó dal az országos média kedvence. A legnagyobb hazai kereskedelmi radión (ClassFM) a legnépszerűbb magyar előadóként listavezetö volt a dal 1 hétig.

Díjak:

  • Népművészet Ifjú Mestere
  • Fonogram Díj. A Balkan Fanatik debütáló albuma a 2004-es év legjobb World Music lemeze lett.
  • Bezerédj díj a magyar népzenei kultúra ápolásáért. (Kulturális Minisztérium)

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/balkanfanatik
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Boggie és Kárász Eszter Szalóki Ági nélkül lép fel Gyulán

Boggie és Kárász Eszter Szalóki Ági nélkül...

Szalóki Ági énekesnő az augusztus 11-i Chanson Elysée koncerten egészségügyi okokból nem tud fellépni – értesítette a közönséget a Gyulai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Az EXIT már a 2021-es fellépőgárdáját promózza: David Guetta,Tyga, Sepultura, Metronomy

Bár a világjárvány leküzdhetetlen akadályokat gördített nemcsak az EXIT, hanem a világ szinte összes fesztiválja elé, az újvidéki stáb volt az egyik, ha nem az egyetlen, akik a legkeményebben küzdöttek a 2020-as évért. Az idei rendezvényt végül az új, augusztusi időpontban sem lehet megtartani, a szervezők azonban kitartanak:...

Új Dirty Dancing-film készül

Mégpedig Jennifer Grey főszereplésével – mint tudjuk, ő volt az eredeti film főszereplője – Patrick Swayze mellett.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek