Neoton 1000

Bíró Eszter


Zenei stílusEgyéb zene
Bíró Eszter

Bíró Eszter

Bíró Eszter pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. A Gundel Művészeti -, eMeRTon és Cosmopolitan Nagydíjjal is elismert énekesnő nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával, Frank Londonnal és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve első és azóta is egyetlen magyar énekesnőként megnyerte a Rovinjban megrendezésre került Fiatalok Eurovíziós Fesztiválja 1. helyét. 2014 februárjában Zorán duett-partnereként lépett fel a Budapest Sport Arénában. 2014-ben Fonogram-díjat kapott az Állati Zenés ABC-ért, ami az év gyermeklemeze lett, 2015-ben Érték-díjat vehetett át az év énekesnőjeként Presser Gábortól. Az utóbbi évek színházi munkái között szerepel Melanie szerepe az Elfújta a szél című musicalben a Budapesti Operett Színházban, illetve a Hét boszorka című előadás egyik főszerepe a Centrál Színházban. Állati Zenés ABC című gyerekeknek szóló koncertjével, a Falusi Mariannak közös “Egy kicsit ide, egy kicsit oda” című estjével, és “Dalok az életről” című koncertjével járja az országot.

Eszterről még többet megtudhatsz a www.biroeszter.hu honlapon, illetve

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADró_Eszter_(énekesnő)


Állati Zenés ABC

Bíró Eszter koncertje gyerekeknek és felnőtteknek

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig színházi- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.

Az Állati Zenés ABC 2014-ben az év gyermek albuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott, Bíró Eszter 2015-ben vehette át Presser Gábortól a Story Érték Díjat, mint az év énekesnője.

2013 őszétől több állami általános iskola első osztályában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként. 2013 nyarán már színjátszótáborban dalolnak és szavalnak a lemezről és könyvből, verseivel szavalóversenyt is nyertek.

2014-ben létrejön Bíró Eszter gyerekdalok csatornája a youtube-on, és klippjei kooprodukcióban készülnek a MeseTV-vel. A klippek 2015 őszétől már a Minimax TV csatornán is láthatók.

2015 júniusában az Alexandra Kiadó gondozásában, új kiadásban megjelenik az Állati Zenés ABC 1., novemberben az Állati Zenés ABC 2. része (ábécés poszterrel), újabb 24 dallal, így teljesen megénekelve az ABC 44 betűjét. 

Az énekesnőt két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak. A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával. Egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

A koncerteken közreműködik:

Födő Sándor “Fodo” (harmonika, melodion, ütőhangszerek)

Hámori Máté (gitárok, ukulele, ütőhangszerek)

 

2016-os koncertek:

január 10. 15h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Diósgyőri Vár, Miskolc

január 22. 11h  Bíró Eszter: Állati Zenés ABC  - Kulturális Központ, Nyírbátor

január 27. 17:30h Bíró Eszter: Dalok az életről - Frankel Zsinagóga

február 11. 10h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Jókai Klub, Budapest XII. Ker.

február 13. 11h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Erkel Ferenc Művelődési Központ, Budakeszi

február 13. 17h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Bük (Zártkörű rendezvény)

február 14. 10h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Szepes Gyula Művelődési Ház, Érd

február 15-18. Bíró Eszter: Állati Zenés ABC és Dalok az életről - Ciprus

március 4. 14h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Újpest (Zártkörű rendezvény)

március 13. 10:30h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Angyalföldi Gyermek - és Ifjúsági Ház, Tücsöktanya (1138 Budapest, Dagály u. 15/A)

március 18. 17h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Győrzáhony

 

Linkek:

https://www.youtube.com/watch?v=dKkmyEeC-Io

https://www.youtube.com/watch?v=yoD5rOTX7BE


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/pages/B%C3%ADr%C3%B3-Eszter-hivatalos-oldala/111964865575724
 
Képtár
  • Bíró Eszter kép 6853
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kensington: halasztják a halasztott koncertet

Egyre sanyarúbbnak tűnik ez a 2020-as év koncertek szempontjából. Nem elég, hogy a tavaszi/nyári koncertek jelentős részétől végleg elbúcsúzhatunk, most már a halasztott dátumok is kezdenek későbbre tolódni...:(

Majdnem elmaradt, most tele lesz koncertekkel a Gitármánia tábor

A koronavírus miatt egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem is rendezik meg a rendezvényt a szolnoki Tiszaligeten, mostanra viszont a legizgalmasabb kurzusokból, koncertekből, előadásokból állt össze a július 20. és 26. közötti esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek