Bíró Eszter


Zenei stílusEgyéb zene

Közelgő Bíró Eszter koncertek

Bíró Eszter - Időradír

Bíró Eszter - Időradír

UP Újpesti Rendezvénytér május 26. (11:00)
Bíró Eszter

Bíró Eszter

Bíró Eszter pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. A Gundel Művészeti -, eMeRTon és Cosmopolitan Nagydíjjal is elismert énekesnő nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával, Frank Londonnal és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve első és azóta is egyetlen magyar énekesnőként megnyerte a Rovinjban megrendezésre került Fiatalok Eurovíziós Fesztiválja 1. helyét. 2014 februárjában Zorán duett-partnereként lépett fel a Budapest Sport Arénában. 2014-ben Fonogram-díjat kapott az Állati Zenés ABC-ért, ami az év gyermeklemeze lett, 2015-ben Érték-díjat vehetett át az év énekesnőjeként Presser Gábortól. Az utóbbi évek színházi munkái között szerepel Melanie szerepe az Elfújta a szél című musicalben a Budapesti Operett Színházban, illetve a Hét boszorka című előadás egyik főszerepe a Centrál Színházban. Állati Zenés ABC című gyerekeknek szóló koncertjével, a Falusi Mariannak közös “Egy kicsit ide, egy kicsit oda” című estjével, és “Dalok az életről” című koncertjével járja az országot.

Eszterről még többet megtudhatsz a www.biroeszter.hu honlapon, illetve

https://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%ADró_Eszter_(énekesnő)


Állati Zenés ABC

Bíró Eszter koncertje gyerekeknek és felnőtteknek

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig színházi- és filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel.

Az Állati Zenés ABC 2014-ben az év gyermek albuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott, Bíró Eszter 2015-ben vehette át Presser Gábortól a Story Érték Díjat, mint az év énekesnője.

2013 őszétől több állami általános iskola első osztályában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként. 2013 nyarán már színjátszótáborban dalolnak és szavalnak a lemezről és könyvből, verseivel szavalóversenyt is nyertek.

2014-ben létrejön Bíró Eszter gyerekdalok csatornája a youtube-on, és klippjei kooprodukcióban készülnek a MeseTV-vel. A klippek 2015 őszétől már a Minimax TV csatornán is láthatók.

2015 júniusában az Alexandra Kiadó gondozásában, új kiadásban megjelenik az Állati Zenés ABC 1., novemberben az Állati Zenés ABC 2. része (ábécés poszterrel), újabb 24 dallal, így teljesen megénekelve az ABC 44 betűjét. 

Az énekesnőt két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak. A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával. Egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

A koncerteken közreműködik:

Födő Sándor “Fodo” (harmonika, melodion, ütőhangszerek)

Hámori Máté (gitárok, ukulele, ütőhangszerek)

 

2016-os koncertek:

január 10. 15h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Diósgyőri Vár, Miskolc

január 22. 11h  Bíró Eszter: Állati Zenés ABC  - Kulturális Központ, Nyírbátor

január 27. 17:30h Bíró Eszter: Dalok az életről - Frankel Zsinagóga

február 11. 10h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Jókai Klub, Budapest XII. Ker.

február 13. 11h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Erkel Ferenc Művelődési Központ, Budakeszi

február 13. 17h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Bük (Zártkörű rendezvény)

február 14. 10h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Szepes Gyula Művelődési Ház, Érd

február 15-18. Bíró Eszter: Állati Zenés ABC és Dalok az életről - Ciprus

március 4. 14h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Újpest (Zártkörű rendezvény)

március 13. 10:30h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Angyalföldi Gyermek - és Ifjúsági Ház, Tücsöktanya (1138 Budapest, Dagály u. 15/A)

március 18. 17h Bíró Eszter: Állati Zenés ABC - Győrzáhony

 

Linkek:

https://www.youtube.com/watch?v=dKkmyEeC-Io

https://www.youtube.com/watch?v=yoD5rOTX7BE


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/pages/B%C3%ADr%C3%B3-Eszter-hivatalos-oldala/111964865575724
 
Képtár
  • Bíró Eszter kép 6853
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

Giorgio Moroder, akit mindenki ismer, de igazán senki sem

My name is Giovanni Giorgio, but everybody calls me Giorgio – azt hiszem, ez lehetett a múlt heti Aréna-beli koncert mottója.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

20 éve ismerősek ezek az arcok

Az Ismerős Arcok idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Június 22-én 18 órától a Barba Negra Trackben adnak jubileumi nagykoncertet, továbbá aznap jelenik meg a GrundRecords gondozásában jubileumi lemezük díszkiadásban.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Szent Efrém Férfikar...
Arca de Noe
Arca de Noe
Budapest 
PADDY AND THE RATS
Babra
Babra
Budapest 
Horsa Banda
Horsa Banda
Budapest 
Erdőfű
Erdőfű
Budapest 
Magos
Magos
Budapest