Budafoki Dohnányi Zenekar


Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Budafoki Dohnányi Zenekar koncertek

Virágh, Dvorák

Virágh, Dvorák

Zeneakadémia - Nagyterem január 26. (19:30)
Aranybál 2019

Aranybál 2019

Pesti Vigadó február 02. (18:30)
Maraton 2019 – Debussy–Ravel: Budafoki Dohnányi Zenekar - Hollerung Gábor

Maraton 2019 – Debussy–Ravel: Budafoki Dohnányi Zenekar - Hollerung Gábor

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem február 03. (15:00)
Strauss, Rimsky-Korsakov

Strauss, Rimsky-Korsakov

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem február 09. (19:30)
Britten, Bach, Pánczél, Strauss

Britten, Bach, Pánczél, Strauss

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház február 22. (19:00)
BDZ JUNIOR 3 - Fiatalok zenekari kalauza

BDZ JUNIOR 3 - Fiatalok zenekari kalauza

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház február 23. (15:00)
Csemiczky, Mendelssohn

Csemiczky, Mendelssohn

Zeneakadémia - Nagyterem március 02. (19:30)
Mozart: Don Giovanni – II. felvonás – finale

Mozart: Don Giovanni – II. felvonás – finale

Zeneakadémia - Nagyterem március 03. (11:00)
AMADEUS

AMADEUS

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem március 17. (19:30)
Zelenka, Haydn, Mozart

Zelenka, Haydn, Mozart

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház április 05. (19:00)
BDZ JUNIOR 4 - Két bors ökröcske

BDZ JUNIOR 4 - Két bors ökröcske

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház április 06. (15:00)
Összes koncert megtekintése
 

Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. A fenntartó Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata jóvoltából 1993 óta hivatásos együttes az elmúlt negyedszázadban az ország egyik vezető együttesévé vált. 

A zenekar ügyvezető-zeneigazgatója Hollerung Gábor, Liszt-díjas, Érdemes művész, karmestere Werner Gábor. A 2018. évtől a zenekar Első Vendégkarmestere a nemzetközi hírű, osztrák-olasz zeneszerző-karmester Guido Mancusi, rezidens zeneszerzője pedig korunk egyik legtehetségesebb magyar komponistája, akihez a zenekart sok közös munka és ősbemutató köti: Gyöngyösi Levente.

A BDZ-nek a Müpával közös bérletsorozata van a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, két bérletsorozatot szervez a Zeneakadémián, és jelentős szerepet játszik a fenntartó kerület kulturális életében. A Zempléni Fesztivál rezidens zenekara, emellett pedig a legrangosabb fesztiválok résztvevője (Budapesti Tavaszi Fesztivál, Cafe Budapest, Zsidó Kulturális Fesztivál, Miskolci Operafesztivál, Beethoven Budán stb.). A BDZ olyan emblematikus produkciók létrehozója és kezdeményezője, mint a Havasi produkció, a Cinemusic illetve Filmharmonikusok koncertek. 2017 januárjában José Carreras, novemberben pedig Andrea Bocelli koncertjén működött közre.

Az együttes 2017-ben 97 hangversenyt adott, ebből 15 cross-over produkció volt (hét Havasi, öt filmzene és három ABBA-produkció), és öt hangfelvételt készített (köztük: Bartók Béla A Kékszakállú herceg vára és Dubrovay Három zongoraverseny). A hagyományos zenei programok keretében négy szcenikus produkciót mutatott be a Müpában. Két operaprodukció közreműködője volt a Magyar Állami Operaházban; a Kodály-év alkalmából az Énekel az ország produkcióban mintegy 500 énekessel adta elő Kodály Budavári Te Deumát, az Éneklő magyarság keretében pedig Kodály Psalmus Hungraicusa szólalt meg háromszáz erdélyi és magyarországi énekes előadásában Csíkszeredán.  

A tavalyi év kiemelkedő eseménye volt a zenekar által íratott új magyar opera-musical ősbemutatója – Gyöngyösi Levente Mester és Margaritája – a Miskolci Operafesztiválon. A zenekar készítette el a FINA Vizes Világbajnokság záró rendezvényének hangfelvételét. Az együttes új hagyományt teremtett a Pesti Vigadóban a monarchia aranykorát idéző Aranybállal, a Zempléni Fesztiválon pedig a rendezvény rezidens zenekaraként négy nagysikerű produkcióval lépett fel. A zenekar új mini fesztivált kezdeményezett Barokk randevú címen Keszthelyen, és az MMA évadját is a BDZ nyitotta meg. Emellett már több éve pedagógiai programot is indított a Zenekari Akadémiával, ahol végzős konzervatóriumi és zeneművészeti egyetemi hallgatók számára tart nyári kurzust, ezzel segítve a fiatalok zenekari képzését. A Dohnányi Akadémia nemzetközi karmesterkurzusa pedig rövid idő alatt szerte a világban ismertté vált, hatalmas érdeklődés övezi, jelentős mértékben a zenekar színvonala miatt.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Budafoki-Dohn%C3%A1nyi-Ern%C5%91-Szimfonikus-Zenekar-109531915778556/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Zaporozsec befarol az Akváriumba

A Zaporozsec befarol az Akváriumba

A Zaporozsec zenekar már a harmadik nagylemezén dolgozik, amelynek első dala február 1-jén debütál egy kislemezen, élőben pedig a Zaporozsec...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes

A Hammerworld közölte a hírt: 27 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Rendorfin zenekar énekese, Balogh Ádám, aki korábban olyan csapatok frontembere volt, mint a Nyugtalan, a Bermuda Rockband és a Chron.

Már megint a zsűriről szólt A Dal műsora

Szombat este kezdetét vette a nemzeti dalválasztó idei versengése, ahol a kissé unalmas szerzemények mellett Nagy Feró bicskanyitogató beszólásai borzolták a kedélyeket. És ezen még a korábbi zsűritag, Frenreisz Károly full playback extra produkciója sem segített...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek