Mamma Mia!

Budafoki Dohnányi Zenekar


Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Budafoki Dohnányi Zenekar koncertek

Prokofjev-maraton: Budafoki Dohnányi Zenekar

Prokofjev-maraton: Budafoki Dohnányi Zenekar

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem February 04. (17:00)
TAKE IT EASY - SZENVEDÉLY

TAKE IT EASY - SZENVEDÉLY

Akvárium Klub - NagyHALL February 12. (18:00)
The Best of Goran Bregović

The Best of Goran Bregović

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem February 14. (20:00)
BUDAFOKI 2022-23 / 5

BUDAFOKI 2022-23 / 5

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház February 17. (19:00)
Cziffra Fesztivál - Párizs aranykora

Cziffra Fesztivál - Párizs aranykora

Zeneakadémia - Nagyterem February 26. (19:30)
BUDAFOKI 2022-23 / 6

BUDAFOKI 2022-23 / 6

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház March 10. (19:00)
Dohnányi 2022-23 / 4

Dohnányi 2022-23 / 4

Zeneakadémia - Nagyterem March 13. (19:30)
Haydn: Teremtés

Haydn: Teremtés

Pesti Vigadó April 16. (19:30)
ZenePlusz 2022-23 / 4

ZenePlusz 2022-23 / 4

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem April 22. (19:30)
Dohnányi 2022-23 / 5

Dohnányi 2022-23 / 5

Zeneakadémia - Nagyterem April 30. (19:30)
Megérthető zene 2022-23 / 5

Megérthető zene 2022-23 / 5

Zeneakadémia - Nagyterem May 14. (11:00)
BUDAFOKI 2022-23 / 7

BUDAFOKI 2022-23 / 7

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ - Klauzál Ház May 19. (19:00)
TAKE IT EASY - JÁTÉK

TAKE IT EASY - JÁTÉK

Akvárium Klub - NagyHALL June 11. (18:00)
Összes koncert megtekintése
 

Budafoki Dohnányi Zenekar

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. A fenntartó Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerület Önkormányzata jóvoltából 1993 óta hivatásos együttes az elmúlt negyedszázadban az ország egyik vezető együttesévé vált. 

A zenekar ügyvezető-zeneigazgatója Hollerung Gábor, Liszt-díjas, Érdemes művész, karmestere Werner Gábor. A 2018. évtől a zenekar Első Vendégkarmestere a nemzetközi hírű, osztrák-olasz zeneszerző-karmester Guido Mancusi, rezidens zeneszerzője pedig korunk egyik legtehetségesebb magyar komponistája, akihez a zenekart sok közös munka és ősbemutató köti: Gyöngyösi Levente.

A BDZ-nek a Müpával közös bérletsorozata van a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, két bérletsorozatot szervez a Zeneakadémián, és jelentős szerepet játszik a fenntartó kerület kulturális életében. A Zempléni Fesztivál rezidens zenekara, emellett pedig a legrangosabb fesztiválok résztvevője (Budapesti Tavaszi Fesztivál, Cafe Budapest, Zsidó Kulturális Fesztivál, Miskolci Operafesztivál, Beethoven Budán stb.). A BDZ olyan emblematikus produkciók létrehozója és kezdeményezője, mint a Havasi produkció, a Cinemusic illetve Filmharmonikusok koncertek. 2017 januárjában José Carreras, novemberben pedig Andrea Bocelli koncertjén működött közre.

Az együttes 2017-ben 97 hangversenyt adott, ebből 15 cross-over produkció volt (hét Havasi, öt filmzene és három ABBA-produkció), és öt hangfelvételt készített (köztük: Bartók Béla A Kékszakállú herceg vára és Dubrovay Három zongoraverseny). A hagyományos zenei programok keretében négy szcenikus produkciót mutatott be a Müpában. Két operaprodukció közreműködője volt a Magyar Állami Operaházban; a Kodály-év alkalmából az Énekel az ország produkcióban mintegy 500 énekessel adta elő Kodály Budavári Te Deumát, az Éneklő magyarság keretében pedig Kodály Psalmus Hungraicusa szólalt meg háromszáz erdélyi és magyarországi énekes előadásában Csíkszeredán.  

A tavalyi év kiemelkedő eseménye volt a zenekar által íratott új magyar opera-musical ősbemutatója – Gyöngyösi Levente Mester és Margaritája – a Miskolci Operafesztiválon. A zenekar készítette el a FINA Vizes Világbajnokság záró rendezvényének hangfelvételét. Az együttes új hagyományt teremtett a Pesti Vigadóban a monarchia aranykorát idéző Aranybállal, a Zempléni Fesztiválon pedig a rendezvény rezidens zenekaraként négy nagysikerű produkcióval lépett fel. A zenekar új mini fesztivált kezdeményezett Barokk randevú címen Keszthelyen, és az MMA évadját is a BDZ nyitotta meg. Emellett már több éve pedagógiai programot is indított a Zenekari Akadémiával, ahol végzős konzervatóriumi és zeneművészeti egyetemi hallgatók számára tart nyári kurzust, ezzel segítve a fiatalok zenekari képzését. A Dohnányi Akadémia nemzetközi karmesterkurzusa pedig rövid idő alatt szerte a világban ismertté vált, hatalmas érdeklődés övezi, jelentős mértékben a zenekar színvonala miatt.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Budafoki-Dohn%C3%A1nyi-Ern%C5%91-Szimfonikus-Zenekar-109531915778556/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és barátai havonta egyszer összegyűlnek zenélni, beszélgetni

Vagy Sehol Klub a Mixát Udvarban – Kiss Llaci és...

Annyit nyígtunk már azon, hogy hol vannak a régi zenekaros klubok: most tessék, itt van egy, minden kívánságunk így teljesüljön. A klub Kiss Llaci...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Tavaszi szél vizet áraszt – Amerikai énekesnővel készített közös dalt Lotfi Begi

A magyar dj-producer és Cecilia Gault Heartbreak című száma és klipje éppen az imént debütált.

Házhoz megy a szerenád Valentin-napon

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjai Valentin-napon házhoz viszik a klasszikus zenei élményt egy szerencsés budapesti lakosnak, akinek saját otthonában adnak 15 perces szerenádot.
Új koncertek