Klein Judit


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
Klein Judit

Klein Judit énekművész

A zsidó zenei világ autentikus elõadója, önálló estek, koncertek, fellépések, és a legrangosabb fesztiválok és rendezvények meghívott énekese országszerte és külföldön.
A híres kántor- és operaénekes, Klein-Stern-Kelen családban nevelkedett művész egyedien szuggesztív előadásmódjával vált ismertté és népszerűvé.

A koncerten jiddis nyelvű dalok hangzanak el. A jiddis a németnek és a hébernek egy speciális keveréke, a közép-, kelet-európai zsidóság nyelve. Évszázados hagyományaira hatott mindig az adott ország, ahol a közösségek éltek. Akárcsak a zenéjükre. Mindig keveredett és találkozott a helyi hagyományos zene és a zsidó zenei kifejezésmód. 

De a jiddis nem csak nyelv, hanem egy egész kultúra. Ezek a dalok tükrözik a zsidó életet, a világnézetet, az életformát, a hitet. Mindig egy kicsit keserédesek. Amikor nagyon vidám a dallam, akkor is fellelhető benne egy kis szomorúság, de amikor melankolikus, akkor is rendre megcsillan benne a remény, az életszeretet.

Ezek a dalok szerelemről, szomorúságról, boldogságról, szegénységről szólnak, egy szóval az életről. Tele érzéssel és humorral, és mindig fülbemászó és szívhez szóló melódiával.

 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit fizetsz a jegyért a Városmajorban, amennyit gondolsz

Mennyit ér neked a kultúra? Június 3-án annyit...

Először május elején indított kampányt a Városmajori Szabadtéri Színpad azzal a felhívással, hogy határozza meg maga a néző a jegyárat. „A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Így osztoznak a magyar és külföldi fellépők a VOLT nagyszínpadán

Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után június 21 és 25 között ismét lesz VOLT Fesztivál – világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével. A szervezők ígérik, hogy hamarosan jönnek majd újabb nevek is.

100 éve a Városmajorban – a szabadtéri színpad zenei programjai

A Városmajori Szabadtéri Színpad fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A nyár folyamán a legkülönbözőbb műfajokban alkotó előadók, s változatos dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei koncertek...
Új koncertek