Korcsolán Orsolya


Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Korcsolán Orsolya koncertek

Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

Aranykor - Korcsolán Orsolya és Bonnyai Apolka koncertje

Zeneakadémia - Solti terem március 06. (19:00)
Korcsolán Orsolya
Korcsolán Orsolya hegedűmüvész-Sándor György legendás zongoraművész szavaival élve "napjaink egyik legkiválóbb hangszeres tehetsége"
2008-ban MOSAIC című, klasszikus zsidó hegedűdarabokat tartalmazó felvételével debütált a nemzetközi hanglemezpiacon.
Az album teljes zenei anyaga Magyarországon először a Zsidó Nyári Fesztiválon hangzik fel, a város talán legpatinásabb, legigézőbb múltra visszatekintő zsinagógájában a Rumbach Sebestyén utcában. Ezt szorosan követi majd a Jüdisches Museum Wien felkérése, valamint számos további koncertmeghívás Európaszerte.
Orsolya - Solti György tanácsát követve - a budapesti Zeneakadémia elvégzése után
New York-ban, a világhírű Juilliard School-on szerezte meg -az iskola történetében először magyar hegedűsként- mesterdiplomáját, melyet Morgan Freeman Oscar-díjas színész, az iskola díszdoktora nyújtott át a Lincoln Center Plaza-ban. New York-ban elnyerte a Dorothy DeLay és a Cornelius Vanderr Star Ösztöndíjakat.
Karrierje során koncertmestere a Leonard Bernstein által alapított Pacific Music Festival zenekarnak Japánban, a Zubin Mehta nevével fémjelzett Vörös-tenger Zenei Fesztiválnak Izraelben, fellépett a Shleswig-Holstein Zenei Fesztiválon Németországban, valamint vezetője a Malaysian Philharmonic Chamber Players együttesének Kuala Lumpurban.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év után örülni lehet

Egyedi és szóló – aminek a borzalmas 2020-as év...

Az Óriásból, az Isten Háta Mögöttből vagy a Rájátszásból is ismert Egyedi Péter Mmamt néven megjelentetett szerzői bemutatkozásának itt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Profi teniszezőnek készült, a színpadon kötött ki – ki lehet ő?

Valakik már gyermekként tudják, mivel szeretnének foglalkozni és elszántan küzdenek a céljaikért, míg mások a környezetük hatására kapnak olyan lökést, amelynek köszönhetően eldöntik, hogy milyen területen építenek karriert. Bár a tehetség a legtöbbször utat tör, viszont a sikerekhez vezető út sokszor göröngyös....

Budapest Klezmer Band: nincsen új év újévi koncert nélkül

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév klezmer koncert nélkül.

Átadták a Fonó-díjakat: Dresch Mihály tarolt

Első ízben adták át a Fonó-díjakat, az eseményt vasárnap este online formában tekinthették meg a nézők. A díjjal hagyományt kívánnak teremteni, így szebb-jobb időkben is alkalom nyílik majd a művészi teljesítmények elismerésére.

Aki a legtöbb rockert felismeri, ajándékot kap

Rengeteg ismerős arccal, a zenekar barátaival készült el a Remorse újabb videóklipje, a Jelbeszéd.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek