Kowalsky meg a Vega


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Kowalsky meg a Vega koncertek

Fonó napijegy Kowalsky meg a Vega koncert

Fonó napijegy Kowalsky meg a Vega koncert

Diósgyőri vár június 09. (08:00)
KOWALSKY MEG A VEGA  - koncert 2020

KOWALSKY MEG A VEGA - koncert 2020

Papp László Budapest Sportaréna február 15. (20:00)
Kowalsky meg a Vega

Az együttes frontembere Kowalsky 1992-től 2007-ig, és 2010-től újra a Black-Out nevű rock-zenekar énekese.

A Kowalsky meg a Vega zenekar története 1999 októberére nyúlik vissza, amikor egy fergeteges bulin Jávorszky Béca felvetette Kowának, a Black-Out énekesének, hogy az általa megírt zenei alapokból készíthetnének néhány dalt. Ezek után, még gyakoribbak voltak a közös mulatások a közös munkánál, de szép lassan elkészült egy-két dal, amelyek baráti társaságban komoly tetszést arattak. A munkálatokhoz szükséges számítógépek hozták össze a harmadik tagot Juhász Robot, akit felkértek, hogy készítsen groove alapokat a dalokhoz. Hozzájuk csatlakozott még Temesi Berci basszusgitáros és Újvári Péter dobos.

Miután 2001-ben már majd' két lemezanyagra való dalt összeraktak, adott volt a következő lépés: stúdióba menni és elkészíteni az első albumot a Pimasz grimaszt. Az albumot a szakma és a közönség is nagyon jó kritikákkal illette, a zenekart pedig modern rock kategóriában Fonogram díjra, az év felfedezettje kategóriában pedig Arany nyílra jelölték 2004-ben.

A zenekar laza, popos, táncolható, modern, saját bevallásuk szerint "zsivány pop"-ként aposztrofált zenét játszik, amely a pop és rock alapok mellett blues, jazz, hip-hop, drum n' bass és r&b elemeket is vegyít. A számok szöveg- és dallamvilága a már ismert Kowalsky stílusjegyek mellett a humort, az öniróniát és rengeteg más elemet is felvonultat egy-egy dalban. A szövegek és refrének könnyen énekelhetők, dallamosak. A Fekete lepke, a Többet érdemelsz és Az aszfalt és fehér csík számaikkal, valamint az új albumos Herceg fehér lovon című számukkal a zenei adókon is találkozhattál már.

A zsivány produkcióra jellemző, hogy a videoklip készítéstől kezdve a legapróbb munkákig mindent a zenekar és baráti társasága csinál, így megmarad a családias légkör és minden a saját elképzeléseknek megfelelően készülhet el.

Cha-Cha 2005-ben technikusként csatlakozott az együtteshez, majd 2006-tól szólógitáros lett. Jimmy nem sokkal a Vegasztár című album megjelenése után csatlakozott az együtteshez. Sóder pedig 2008 elején társult a zenekarhoz.

2011 tavaszán jelentős változások történtek a zenekar életében, a megszólalás tökéletesítése érdekében a zenekar 8 tagúvá bővült. Ebben a változásban azonban a korábbi zenészek nem kívántak Kowával együtt részt venni, és elhagyták a csapatot, közösen hárman új zenekart alapítottak. A Vegába visszatért Juhász Rob, és Kowa másik zenekarának dobosát, Csányi Zolit is meghívta a zenekarba. Mellettük több, más népszerű formációból ismerős zenész is feltűnik a zenekarban. És mivel semmi sem állandó csak a változás ismét következett egy váltás a zenekar felállásában.
2012-ben állt össze a mai és remélhetőleg már végleges felállás, Kowa-ének, Szórád Csaba / Jimmy basszusgitár, Vidák Róbert / More – akusztikus gitár, Vajda Tamás / Carlos szólógitár, Vajd Péter /Sóder dobok.

Legutóbbi lemezük, a Még nem éden sikerét mutatja a dupla platina minősítés is , amellyel a 2014-es Mahasz összesített album- és válogatáslemez listán, eladási darabszám alapján a második helyre kerültek. „Mindent a rajongóinkért!” Ezért a zenekar 2015 februárban előállt egy okos telefonra alkalmazható, ingyenesen letölthető információ bázissal. Ez az úgynevezett Kowa applikáció, olyan lehetőség, amely még könnyebbé teszi a rajongók számára az információhoz jutás lehetőségét.

Új album 2016-ban várható, amelyről 2015-ben három szerzeményt ismerhet meg előzetesen a közönség. Az ez idáig napvilágot látott két új dal (Varázsszavak, Sírig tart) pillanatok alatt koncert kedvenc lett.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/kowalskymegavega?fref=ts
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Britney Spears menedzsere szerint úgy néz ki, soha többé nem lép fel az énekesnő

Britney Spears menedzsere szerint úgy néz ki, soha...

Egy terjedelmes cikket olvastunk a 24.hu-n az énekesnő – 2007-esre hajazó – összeomlásáról. Megpróbáljuk összefoglalni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

20 éve ismerősek ezek az arcok

Az Ismerős Arcok idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Június 22-én 18 órától a Barba Negra Trackben adnak jubileumi nagykoncertet, továbbá aznap jelenik meg a GrundRecords gondozásában jubileumi lemezük díszkiadásban.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek