Quimby


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Quimby koncertek

QUIMBY - Hatalmas nyárzáró koncert

QUIMBY - Hatalmas nyárzáró koncert

Barba Negra Track szeptember 20. (18:00)
Quimby

A Quimby magyar alternatív rockegyüttes. Epikus, sanzonos hangvételű dalok, expresszív zenei világ, erőteljes előadásmód, szimbolikus szövegvilág jellemzi, melyet helyenként népi elemekkel fűszereznek. Korai zenéjükről sokaknak a két világháború közötti sanzonok, kabarék világa, Bertold Brecht dalai jutottak az eszükbe.A zenekar 1991-ben alakult Dunaújvárosban. A zenekar elődje a dunaújvárosi Münnich Ferenc Gimnázium - ma Széchenyi István Gimnázium - Október nevű rockzenekara volt, amelynek tagjai Kiss Tibor, Kiss Endre (Kiss Tibor bátyja), Mikuli Ferenc basszusgitáros és Varga Livius voltak. Érettségi után a zenekar szétszéledt és csak 1991-ben sikerült újra egymásra találniuk. Az új együttesnek eleinte különböző nevei voltak, mint például a Cry Baby. A Quimby nevet először a Tilos az Á-ban használták és ez végül is rajtuk ragadt.[1] 1992-ben készítettek egy egyszerű fekete-fehér fénymásolóval készített borítójú demót, a Rotten Vain-t, mely első műsoros kazettájuk anyagait tartalmazta. 1993-ra állt össze az a felállás (Kiss Tibor - ének, gitár, Kiss Endre - gitár, Varga Livius - ütőhangszerek, ének, Molnár Tamás - szaxofon, Mikuli Ferenc - basszusgitár, Medve Ákos - dob) amivel megjelentették a még kizárólag angol nyelvű felvételeket tartalmazó A Sip Of Storyt, (Egy korty történet). A műsoros kazetta után lehetőségük lett volna az anyagot CD-n is kiadni, de erre végül nem került sor. Még az első CD (Majomtangó), megjelenése előtt 1994-ben helycsere történt, Kiss Endre helyére a balatonfüredi születésű billentyűs, Balanyi Szilárd lépett.

A zenekar 1995-ben, új felállásban rögzítette következő albumát. Az aktuális munkát újabb tagcsere (Medve Ákos helyére Gerdesits Ferenc érkezett) és Kiss Tibiék amerikai útja előzi meg. Az 1996-os keltezésű Majom-tangón már három felvétel kivételével magyar nyelvű számok találhatók. A hírnevet a Quimby számára a Diligramm c. lemezük hozta meg, amely 1998 tavaszán az év albuma lett. Eddigi legnagyobb közönségsikerük az 1999 novemberében megjelent Ékszerelmére című album. 2001-ben remixlemezzel jelentkeztek Morzsák és Szilánkok címmel. A Káosz Amigoson, a következő lemezükön Molnár helyén az Andersen együttes egykori fúvósa, Kárpáti József trombitált. Legutóbbi munkájuk, a Kilégzés három év kihagyás után, 2005 novemberében jelent meg. A dalok Puskás Tamás Vízkereszt c. Shakespeare-adaptációjában is felhangzanak a Vidám Színpad deszkáin.

A zenekar igen népszerű minden korosztály körében. Az idősebb korosztályt főleg unplugged koncertjeikkel és színházi megjelenéseikkel hódították meg.

Egyik legnépszerűbb sikerdaluk a Most múlik pontosan című dal.

Képtár
  • Quimby kép 17968
  • Quimby kép 17969
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


NEM az eperről szól John Lennon ikonikus dala!

NEM az eperről szól John Lennon ikonikus dala!

Először nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a John Lennon révén legendássá vált Strawberry Field Liverpoolban: az egykori árvaház helyén...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

A Monster Truck melegíti be a közönséget a Deep Purple előtt

Érdemes december 9-én időben érkezni majd a Budapest Arénába annak, aki a Monster Truck örömzenélésének is részese szeretne lenni.

50 éves az Illések és pofonok

Újra itt van, a Sárika vagy az Oh, kisleány... – 50 éves minden idők legnépszerűbb magyar beat albuma, az Illések és pofonok. A rajongók ezúttal egy zenetörténeti pillanatnak lehetnek részesei, ugyanis Szörényi Leventével végighallgathatják a teljes lemezt, és a Kossuth-díjas zeneszerző mesél is az albumról, az akkori...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek