Szőke Nikoletta


Zenei stílusJazz/Blues

Közelgő Szőke Nikoletta koncertek

The Jazz Side Story - Nemcsak Jazz Klub

The Jazz Side Story - Nemcsak Jazz Klub

Városi Könyvtár és Közösségi Ház február 15. (19:30)
Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta - Jazzkoncert

Sárik Péter Trió és Szőke Nikoletta - Jazzkoncert

UP Újpesti Rendezvénytér március 29. (19:00)
Szőke Nikoletta
Szőke Nikoletta a Jazzclusive zenekar énekesnőjeként és a montreux-i jazzfesztivál énekversenyen aratott sikerének köszönhetően lett ismertté. Ezzel bekerült a világ jazz-vérkeringésébe, koncertjeiről, előadóművészetéről rendszeresen cikkezik Európa zenei sajtója. Legutóbb a tengerentúlról kapott elismerést: a nevesSzőke Nikoletta 1983. május 8-án születt Zalaegerszegen. Mindössze 4 éves volt, mikor felköltöztek Budapestre, így tanulmányait már a fővárosban kezdte el. A zenész családja (cimbalmos édesapja) révén születése óta zene vette körül, és a tehetsége nagyon korán megmutatkozott.

Még Zalaegerszegen elkezdtett zeneóvodába járni, a költözés miatt azonban meglehetősen hosszú, összesen 14 évnyi szünet következett zenei tanulmányait illetően. Legközelebb 18 évesen, az érettségi vizsgák után fogalmazódott meg benne, hogy szeretne énekelni tanulni. A közgazdasági szakközépiskola befejezése, és a külkereskedelmi ügyintézői szakképesítés megszerzése után már teljesen az éneklésnek akarta magát szentelni.

Kezdetben Szakcsi Lakatos Róbert triójával lépett fel, majd egyre több formációban szerepelt. Fél évvel énektanulmányai megkezdése után (2002 októbere) már a Magyar Rádió 6-os Stúdiójában debütálhatott, 2003 márciusában pedig bemutatkozott a Márványteremben is egy nőnapi koncert keretében. Három és fél év énektanulás, és folyamatos koncertezés után beadta a jelentkezését a híres Montreux Jazz Festival által 2005-ben harmadszorra meghirdetett Shure Montreux Jazz Voice Competition nevű versenyre, amelyre az egész világról nevezhettek 30 év alatti énekesek. Amit meg is nyert, sőt még a közönségdíjat is ő kapta.

2006 januárjában részt vett (első magyar énekesként) New York-ban a Jazzoktatási Világszövetség által 33. alkalommal megrendezett konferencián (IAJE Conference), és két koncertet adott a Hilton New York, valamint a Wynton Marsalis vezette Lincoln Center klubjában (Dizzy's Club).

Partnerei a 2005-ös montreux-i gitár- (Gilad Hekselman, Izrael), és zongoraverseny (Harold Lopez Nussa-Torres, Kuba) győztesei voltak, bőgőn közreműködött Geoff Newman (USA), dobon Anthony Pinciotti (USA). 2006 nyarán visszatért Montreux-be - immár fellépő művészként - , ahol zenekarával, Robival, Józsival és Andrissal a fesztivál nyitónapján koncerteztek. 2006-ban Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjat kaptott.

2008-ban megjelenteti első angol nyelvű lemezét Golden Earrings címmel.

kaliforniai jazzkritikus, Ted Gioia cikkében a legjobb nem amerikai származású jazzénekesek között említette.
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Zaporozsec befarol az Akváriumba

A Zaporozsec befarol az Akváriumba

A Zaporozsec zenekar már a harmadik nagylemezén dolgozik, amelynek első dala február 1-jén debütál egy kislemezen, élőben pedig a Zaporozsec...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

27 éves korában elhunyt Balogh Ádám énekes

A Hammerworld közölte a hírt: 27 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Rendorfin zenekar énekese, Balogh Ádám, aki korábban olyan csapatok frontembere volt, mint a Nyugtalan, a Bermuda Rockband és a Chron.

Már megint a zsűriről szólt A Dal műsora

Szombat este kezdetét vette a nemzeti dalválasztó idei versengése, ahol a kissé unalmas szerzemények mellett Nagy Feró bicskanyitogató beszólásai borzolták a kedélyeket. És ezen még a korábbi zsűritag, Frenreisz Károly full playback extra produkciója sem segített...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek