Zsédenyi Adrienn - Zséda


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Zsédenyi Adrienn - Zséda koncertek

Zséda koncert

Zséda koncert

ÓMÉK April 19. (19:00)
Zsédenyi Adrienn - Zséda

Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda (Pápa, 1974. december 30. – ) magyar énekesnő, színésznő.

Élete:
Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán tanult. 15 éves korától Sík Olga tanárnőnél tanult énekelni, majd három színházban (Arany János Színház, Független Színpad, Krétakör Színház, Új Színház) mutatta meg színészi képességeit. Hét évig tanult hegedülni és a művészi pálya mellett a Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett diplomát, mint szociálpedagógus.

2000-ben ment férjhez dr. Takács Szabolcshoz, aki egy gyógyszerforgalmazó cégnél dolgozik tudományos munkatársként. 2007. szeptember 27-én pedig megszületett első gyermekük, Nimród.

Zenei karrier:
Cotton Club Singers (1994-2001):

1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral alapították meg együttesüket, amellyel első két évben a belvárosi Cotton Club nevű szórakozóhelyen énekeltek. Később többek között a Budai Parkszínpadon és a Budapest Kongresszusi Központban is felléptek. Az együttesnek Adriennel hat év alatt öt nagylemeze jelent meg. 2001-ben kilépett a 2009-ben megszűnt formációból és azóta a White Chocolate nevű zenekar mellett szólókarriert folytat.

Szóló karrier (2002-jelen):

Zséda 2001-ben kilépett a zenekarból és azóta szólókarriert folytat. Washingtonban a magyar delegáció képviseletében fellépett a Folger Shakespeare Library-ban rendezett magyar esten melynek műsorát Tabányi Mihály kísérte.

Első debütáló albuma 2002-ben jelent meg Zséda címmel, melynek producere Rakonczai Viktor lett, akivel a Kőbányai Zenei Stúdióban osztálytársak voltak. Az album elérte a aranylemez minősítést.

Az album legsikeresebb dala és egyben első nagyobb siker a Valahol egy férfi vár volt, amely három hétig vezette a VIVA televízió slágerlistáját.

Adrienn első albumát a Mennem kell tovább cimű sikerballadájával folytatta.

2003 őszén útjára indul a Szeress most! című szappanopera az RTL Klub-on, aminek főcímdalát énekli. Ez a szám hatalmas áttörést és országos ismertséget hozott neki. Három hétig vezette a VIVA Chart listáját is.

2004-ben jelent meg Adri második albuma Zséda-Vue címmel. Az albumról több sikeres kislemez is megjelent, többek között: Motel, Mindhalálig mellettem vagy az Újhold. Ez volt első olyan albuma, amely elérte a platinaminősítést.

2005-ben jelent meg első karácsonyi albuma Ünnep címmel, amely szintén elérte a platinaminősítést. Az albumról az A szürke patás című számból készült videoklip, mely máig is kedvelt karácsonyi dal lett Magyarországon.

2007-ben Létray Ákos felkérte az akkor első gyermekét váró Adriennt egy duettre a Valahol című számhoz. A dal 2007-ben a VIVA TV éves zenei összesítésében a második, egyben az első magyar dal lett. A duett több mint 40 héten át szerepelhetett a Mahasz Top 40 rádiós slágerlistán igy talán Adrienn eddigi legnagyobb sikere lett.

2008-ban jelent meg Zséda negyedik albuma Rouge címmel. Az album első kislemeze a Fekete rúzs, amely a VIVA TV slágerlistáján elérte az első helyet.

Az Rouge album következő kislemeze az És megindul a Föld, 2009 egyik legjátszottabb hazai dala lett.

2009. május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában adott teltházas koncertet a varázslatos énekesnő. A műsor közel 15 éves pályafutásának keresztmetszete volt, valamennyi nagy slágere, legkedvesebb dalai hangzottak el az Arénában, és persze a legfrissebb, a Rouge album legjobbjai sem maradhattak ki a repertoárból.

Elismerések és díjak:
VIVA Comet:

* 2005 - Legjobb női előadó
* 2005 - Legjobb videoklip (Motel) (jelölés)
* 2009 - Legjobb női előadó (jelölés)
* 2009 - Legjobb videoklip (És megindul a Föld) (jelölés)
* 2009 - Legjobb videoklip (Fekete rúzs) (jelölés)
* 2010 Legjobb videoklip (Ajtók mögött) (jelölt)

Fonogram-díj:

* 2004 Az Év Pop Albuma díj (Zseda-vue)
* 2009 Az év hazai klasszikus pop-rock albuma (Rouge)
* 2009 Az év hazai dala (Fekete rúzs) (jelölés)
* 2010 - Az év hazai dala (És megindul a Föld) (jelölés)

BRAVO OTTO díj:

* 2009 - A legjobb magyar női előadó (jelölés)
* 2009 - A legjobb magyar klip (És megindul a Föld) (jelölés)
* 2009 - A legjobb magyar album (Rouge) (jelölés)
* 2009 - West End City Center Különdíj

Glamour Women of the Year:

* 2009 - Az év énekesnője
* 2010 - Az év énekesnője (függőben lévő)

Egyéb díjak:

* EMeRTon-díj (év énekese)
* Új Korosztály Művészeti díj
* Popcorn magazin - Az Év Énekesnője díj
* Európai Arany művész díj
* Sikeres Nők Magazin Talentum díja
* ArtisJus Zenei Alapítvány díja
* Jetix Kids Awards
* Te vagy a legjobb Cosmo díj - Az év énekesnője 2007
* Találkozások magazin - Év Női Sztárja


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/zsedaofficialfanclub/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden Party Zenei-Gasztrofesztivált őszre

Ne várd a májust – áttették a Budapest Garden...

A rendezvény 2024. május 10-12. dátumon szerepelt, de a szervezők ma közleményben tudatták, hogy módosítaniuk kellett: az esemény új időpontja...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Hajnali koncert nyitja a Jazzfest Budapestet

Idén 18 helyszínen szólal meg a jazz április 27. és május 15. között Budapesten, számos helyszín, művész és kulturális intézet összefogásában: 20 ország több mint 200 művésze lép fel a fesztivál közel 90 koncertjén.

Partidömping délutántól pirkadatig – összeállt a Balaton Sound programja

Féltucat zenei helyszín, köztük két nagyszínpad, összesen közel 200 fellépő – összeállt a Heineken Balaton Sound teljes zenei programja. A fesztiválbeach július 3-án, szerdán startol és vasárnap hajnalig meg sem áll Zamárdiban.
Új koncertek