A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

2019/10/19  ·     ·  koncert.hu

A Dal 2020-t illetően úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyhez nagyon hasonló műsorsorozatra számíthatunk, de nagyon meghökkentő határidőkkel és feltételekkel – írja az ESC Hungary

A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

2019. szeptember 1. helyett 2019. március 1. utáni dalokkal lehet versenyezni és a színpadon szereplő maximum 10 előadónak már legkésőbb január 18-án be kell töltenie a 16. életévét. A pályázati felhívásban nem említik az Eurovízió szót, sem azt, hogy május közepéig rendelkezésre kell állni. Viszont egy 75 millió forint értékű fődíjat emelnek ki, amit kizárólag a zenei karrierjére fordíthat az előadó.

"A Dal 2019 elérte a mélypontját mind nézettségben, mind zsűrizésben. Ilyen zsűri mellett erős gyomornak kell lennie minden befutott előadónak ahhoz, hogy büszkén képviselhesse Magyarországot a rotterdami versenyen. Feltéve, ha indulunk. Feltettük a kérdéseinket az MTVA-nak, most erre várjuk a választ. Egyelőre úgy tűnik, hogy A Dal 2020 január 18-án rajtol" – írja a portál.

Amit kiemelnénk a feltételek közül:

→ November 15 éjfélig lehet benevezni a dalokat online.

→ A benevezett dal nem kerülhetett nyilvánosságra 2019. március 1. előtt.

→ A színpadon szereplőknek be be kellett töltenie a 16. életévet 2020. január 18-ig.

→ A dal hosszúsága maximum 3 perc maradt.

→ Csak lemezkiadóval vagy menedzserrel rendelkezők indulhatnak a versenyen.

→ Kizárhatják azokat a versenyzőket, akik ellen büntetőeljárás van folyamatban, vagy közfelháborodást, botrányt okoz a verseny során (2020. január 18. és 2020. március 7. között).

→ Külföldiek csak dalszerzőként szerepelhetnek, a dalnak magyar nyelvűnek kell lennie.

→ Maximum 10 személy szerepelhet a színpadon.

→ Az ének lehet élő, a vokál mehet felvételről, ez rajta lehet a zenei alapon.

→ A Dal 2020 résztvevőit 2019 decemberében jelentik be.

Az Eurovíziós Dalfesztivál jövő évi megrendezésére öt holland város pályázott, Rotterdam végül szoros csatában győzte le Maastrichtot.

Az eurovíziós eredményeinkre többé-kevésbé nem lehet panaszunk, hiszen az eddigi nyolc Dal-győztesből három a legjobb tízben végzett az Eurovíziós Dalfesztiválokon, négy bejutott a legjobb 26-27 közé a döntőbe, és csupán egy esett ki az elődöntőben. A műsor nézettsége és azt körülvevő érdeklődés viszont évről évre továbbapadt: mindezt a lebonyolítás folyamatának és a nézői szavazás háttérbe szorításának lehet betudni, illetve, hogy a 21. század felgyorsult médiafogyasztási szokásaival ellenben a műsor nem tudott évről évre megújulni. Bizonyos formátumok esetében ilyenkor pihenőre küldik az adott produkciót, de egy eurovíziós nemzeti válogatóként is szolgáló több estés műsorfolyam lévén itt ezt nem lehet megtenni. (Forrás: Hogyan tovább DAL?)

 

A Dal 2020, Eurovízió, nevezés, Rotterdam

 

 

Szólj hozzá!


A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road feszten

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel a Budapest Open Road...

Az amerikai Ugly Kid Joe 5 év után tér vissza Magyarországra, pontosabban a Budapest Open Road Days fesztiválra, a Műegyetem rakpartra. A zenekar az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Zsiráfok, tornyok, Buli színpad, Kyle Minogue – így változik meg idén a Sziget

Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix, Fred again, Skrillex, Stormzy, Fisher, Tom Odell, Louis Tomlinson – és a tegnap bejelentett Kyle Minogue – ez lesz az idei Sziget sztársora, és lesz pár változás is a Sziget struktúrájában.

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.
Új koncertek