A menedzserek számára nem a csajozásról szólnak a koncertek

2018/09/10  ·     ·  koncert.hu

Már létezik egy olyan oktatófilm-sorozat, amely lépésről lépésre mutatja be, hogyan juthat el egy előadó vagy menedzser a kiajánló elkészítésétől a sikeres koncertig.

A menedzserek számára nem a csajozásról szólnak a koncertek

Az NKA Hangfoglaló Program oktatófilm-sorozata legújabb része a koncertszervezés témakörével foglalkozik. Egyszerre két jelentőséggel is bír: bárki számára ingyenesen elérhető + ilyen típusú magyar nyelvű információs anyag eddig még nem készült. 

A Hangfoglaló Program Zenei Menedzsmentet Támogató Alprogramjának keretében már megjelent a zeneipari online kurzus első hat része, amelyek végigkalauzolják a zenekar-alapítás előtt álló zenészeket a sikerig vezető út legfontosabb lépésein. 2018-ban a sorozat újabb epizódokkal gyarapodik, a szerzői jogokat ismertető anyag után pedig már itt van a következő videó.

Hogyan indulj el koncertek szervezésekor?
Hogyan lesz ebből gázsid?
Hol léphetsz fel?
Hogyan léphetsz előre az élőzene piacán?

A videóból nemcsak ezekre a kérdésekre kaphatsz választ, hanem arra is, hogy miért fontos meghatározni a fellépés célját, de kiderül az is, hogy mire van szüksége a koncerthelyszínnek és hogyan lehet biztosítani, hogy minél kevesebb meglepetés érje a koncertszervezőt. Az oktatófilm megmutatja, hogyan kell úgy szervezni a fellépéseket, hogy idővel magasabb gázsiért, több jegyvásárló rajongót hozva léphessen fel a zenekar.

A tanácsokat a Majdnem Híres Rocksuli adta.

NKA, hangfoglaló, videótár, oktatófilm, koncertszervezés, zeneipari online kurzus

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek