A menedzserek számára nem a csajozásról szólnak a koncertek

2018/09/10  ·     ·  koncert.hu

Már létezik egy olyan oktatófilm-sorozat, amely lépésről lépésre mutatja be, hogyan juthat el egy előadó vagy menedzser a kiajánló elkészítésétől a sikeres koncertig.

A menedzserek számára nem a csajozásról szólnak a koncertek

Az NKA Hangfoglaló Program oktatófilm-sorozata legújabb része a koncertszervezés témakörével foglalkozik. Egyszerre két jelentőséggel is bír: bárki számára ingyenesen elérhető + ilyen típusú magyar nyelvű információs anyag eddig még nem készült. 

A Hangfoglaló Program Zenei Menedzsmentet Támogató Alprogramjának keretében már megjelent a zeneipari online kurzus első hat része, amelyek végigkalauzolják a zenekar-alapítás előtt álló zenészeket a sikerig vezető út legfontosabb lépésein. 2018-ban a sorozat újabb epizódokkal gyarapodik, a szerzői jogokat ismertető anyag után pedig már itt van a következő videó.

Hogyan indulj el koncertek szervezésekor?
Hogyan lesz ebből gázsid?
Hol léphetsz fel?
Hogyan léphetsz előre az élőzene piacán?

A videóból nemcsak ezekre a kérdésekre kaphatsz választ, hanem arra is, hogy miért fontos meghatározni a fellépés célját, de kiderül az is, hogy mire van szüksége a koncerthelyszínnek és hogyan lehet biztosítani, hogy minél kevesebb meglepetés érje a koncertszervezőt. Az oktatófilm megmutatja, hogyan kell úgy szervezni a fellépéseket, hogy idővel magasabb gázsiért, több jegyvásárló rajongót hozva léphessen fel a zenekar.

A tanácsokat a Majdnem Híres Rocksuli adta.

NKA, hangfoglaló, videótár, oktatófilm, koncertszervezés, zeneipari online kurzus

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek