Menopauza 1170x180

Addig boyongtak, míg a dobogó legfelső fokán találták magukat

Közel ezer zenekarból a Boyongó nyerte az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat 2023-2024-es évadát a hétvégi nagy döntőben.

Addig boyongtak, míg a dobogó legfelső fokán találták magukat
Minden, ami reptér, avagy miért áll pultosnak Csonka Pici?

Minden, ami reptér, avagy miért áll pultosnak Csonka Pici?

Két hírünk is van: az egyik, hogy a Parkban lesz az egyetlen fővárosi szabadtéri nagykoncert 2024-ben, ami a KORDA85 ünnepi év keretében kerül megrendezésre, a másik pedig az, hogy koncerttel is várja a látogatókat a Repülőtér éjszakája szombaton az Aeropark Repülőmúzeumban.
 
Asereje – a The Ketchup Song nem megy ki a divatból

Asereje – a The Ketchup Song soha nem megy ki a divatból

Generációjának egyik legmenőbb lengyel előadóművésze, Blanka beszállt egy időgépbe, hogy elhozza 2002-ből a Las Ketchup rongyosra játszott dalát.
 
 
Fotó: WIRES (Hangfoglaló)

A puding próbája: fesztiválokon mutatkoznak be a Hangfoglaló program előadói

15 pályakezdő előadó és zenekar összesen 17 nyári fesztiválon, 113 koncerten lép fel az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow keretében.
 
Fotó: Urbán Tamás

Levetítik a Diósgyőri Popfesztiválon 1973-ban forgatott egyetlen dokumentumfilmet

A rocktörténetírók által csak "magyar Woodstockként" emlegetett fesztiválon olyan zenekarok/előadók léptek fel, mint az Ex Vér, Theatrum, V’73, Nonstop, M7, Delhusa Gjon, Neoton, Mini, Syrius, Corvina, P. Mobil, Generál, KITT-Egylet (Koncz-Illés-Tolcsvay), Bergendy.
 
Fotó: Heavy Brains/FB

A zenekar, amely rendre megnyeri a kocsma kvízversenyeket

Tanult módszerek címmel megjelent az Öröm a Zene-fődíjas Heavy Brains második albuma. A debreceni együttes úgy érzi, mostanra találta meg a saját zenei világát.
 
Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

Ezek a zenekarok jutottak be a Hangfoglaló induló zenekari meghallgatására

A Hangfoglaló Program minden évben élőben meghallgat együtteseket, és az alapján dönt a támogatásukról. Idén tizenöt formáció fog 2,5 és 4 millió forint közötti összeget kapni.
 
 
1984. augusztus 4-5., Békefesztivál. Az első napi rock koncerten történt tömegoszlatás után.Fortepan / Fortepan/Album028

Ki emlékszik már az 1984-es pusztavacsi Békefesztiválon történtekre?

Aki esetleg nem, annak felelevenítik: az 1984-es pusztavacsi Békefesztiválon történt rendőri beavatkozásról szóló előadással indul a Beatkorszak szabadegyetem új szemesztere, amely kéthetente szerdánként újabb és újabb rocktörténeti érdekességekkel jelentkezik a Lumen Kávéházban.
 
Fotó: José Luis Reveles/Pexels

Hangfoglaló: Immár 4 millió forintos támogatásra pályázhattak az induló előadók

Az induló előadók számára megpályázható összeg az egykori Cseh Tamás Program indulásától kezdve 2 millió forint volt, ezt 2021-ben emelték 2,5 millió forintra, amivel párhuzamosan az addigi 40 milliós keretösszeg 50 millióra nőtt; ez így maradt 2022-ben is – írja a Dalszerző.
 
A fotón Steve Dub/stevedub.com

Producerlegendák érkeznek Budapestre

A Petőfi Media Group Könnyűzenei Igazgatósága által működtetett NKA HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) könnyűzenei exporttal foglalkozó programiroda idén 4. alkalommal szervezi meg a SongLab projektet.
 
Emlékkép a VOLT-ról (2018.)

Beborult az ég a magyar kulturális fesztiválok felett

Nehéz helyzetbe kerülhetnek a magyar kulturális fesztiválok a rendezvények támogatására szolgáló források drasztikus csökkentése miatt – közölte a Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) új elnöksége
 
„Egy dal a lezárásról, megértésről” – megjelent a Maluridé érzelmes újdonsága

Dal a lezárásról

A Maluridé formáció 2020 tavaszán alakult, jelenlegi felállásban 2022 tavaszától zenélnek együtt. A zenekar alternatív zenei műfaja a pop, és elektronikus zene alapjaira épül. A Telekom Electronic Beats 2022-es SZELEKTOR pályázatán bekerültek a pop kategória legjobb 10 dala közé,...
 
Fotó: Ladánybene 27/FB

A Ladánybene 27 harminc éves jubileumot ünepel zenészbarátokkal a Kobuciban

Az első hazai reggae zenekar harminc évvel ezelőtt jelentette meg Szedegetem című slágerét. Mások mellett CéAnne, Gyárfás István, KRSA, Tóth Gábor "Tádé" és A Láma Dalai zenekar is színpadra lép az LB27-tel a Spring Reggae Jam című eseményen, május 27-én a Kobuci kertben.
 
HELLO! Lionel Richie-t jövő nyáron Magyarországon köszönthetjük

HELLO! Lionel Richie-t jövő nyáron Magyarországon...

A bársonyos énekhangjáról és örökzöld dalairól ismert 75 éves zenész európai turnéra indul a "Say Hello To The Hits" show-jával, amely július...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Menni kéne – országos turnén a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Országos turnéra indul 2025. januárjában a hazai rockmusical műfajának alapvetése, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című, immár kultikus sikerdarab, hogy örökérvényű dalaival betöltse a vidéki nagyvárosok legnagyobb arénáit és a Budapest Sportarénát. A főbb szerepeket ezúttal Szabó Kimmel Tamás, Trokán Nóra,...

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február 19-én a Budapest Arénában lesz.

NIMBY: Zamárdiban biztos nem lesz már Balaton Sound

Júliusban írtuk meg, hogy lejárt a Balaton Sound szerződése Zamárdiban. Akkor, bár elég sokan sejtették, még nem volt lejátszott a meccs, hiszen egy lejárt szerződést akár meg is hosszabbíthatnak, erre utaltak a szervezők akkori reakciói is. Nem így történt.

Török Ádámnak állít emléket a hétfőn megjelenő különleges koncertlemez

A "Mini: 25 év rock – a Nagykoncert" című CD-n hallható dalokat 31 évvel ezelőtt a zenekar technikusai vették fel, így maradt meg az utókor számára.
Új koncertek