A U2 és Ed Sheeran is lemondta hétvégi koncertjét St. Louisban

2017/09/17  ·     ·  Juhász Vali

A U2 és Ed Sheeran is lemondta hétvégi koncertjét a Missouri államban lévő St. Louisban – biztonsági okokra hivatkozva.

A U2 és Ed Sheeran is lemondta hétvégi koncertjét St. Louisban

„Mélyen elszomorít...” – idézi Bono Martin Luther King-et (emlékezetes, hogy a U2-nak 1984-ben megjelent egy albuma, a The Unforgettable Fire, amit teljes egészében MLK emlékének szenteltek).

A Bono nyilatkozatot adott ki a St. Louis-i helyzetről a tiltakozó megmozdulások után, ami szemtanúk szerint túlnő a városon:

"Mélyen elszomorít, ami St. Louisban történt, és hogy emiatt ma este le kell mondanunk a koncertünket" - írta Bono Instagramra a St. Louis diadalívének rajza mellé. "Egyszercsak azon kaptam magam, hogy Dr. King beszédét olvasom, amit a Nemzeti Katedrálisnál mondott el, és azt kérdezem magamtól, hogy 1968-ban vagy 2017-ben járunk?" Bono aztán megosztott egy hosszabb idézetet a Martin Luther King-beszédből.

Fotó: U2/Instagram

Szombat este a U2 koncertjét a rendőrfőnök és a Live Nation közös megegyezéssel törölte biztonsági okokból.

Később érkezett a hír, hogy Ed Sheeran vasárnapi fellépése is kútba esett a városban folyamatossá vált tiltakozások miatt.

Az ügy háttere egy pénteki bírósági döntés, amelynek értelmében nem találták bűnösnek és felmentették a gyilkosság vádja alól azt a volt rendőrtisztet, aki még 2011-ben egy rendőri intézkedés során agyonlőtt egy 24 esztendős afroamerikai fiút. A vádlott ügyvédje azzal érvelt, hogy védence önvédelemből cselekedett.

A szintén Missouriban lévő Ferguson városában 2014 augusztusában egy szintén afroamerikai fegyvertelen tinédzsert lőtte agyon egy fehér rendőr. 

Jeffrey Mittman, az Amerikai Polgári Szabadságjogok Uniója (ACLU) nevű szervezet helyi vezetője az ítélet kapcsán közleményt adott ki, amelyben a többi között hangsúlyozta: "eljött az idő Missouriban és az egész országban is, hogy egyhangúlag kimondjuk: ez így nem folytatódhat tovább!". Ez és az, hogy a 2016 óta letartóztatásban lévő és most felmentett volt rendőrt pénteken szabadlábra helyezték újra felkorbácsolta az indulatokat és tiltakozáshullámot indított el.

 A cikk forrása

U2, Ed Sheeran, koncert, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

Megvannak a a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Egy hét, hét helyszín, 24 program: Zsidó Kulturális Fesztivál

Idén hét helyszínen rendezik meg a 24. Zsidó Kulturális Fesztivált szeptember 4. és 12. között Budapesten. A rendezvény szlogenje: "Életörömre hangolunk!"

Pulius Tamásék befészkelik magukat Balatonszárszóra

Augusztus 9-én a balatonszárszói Partyfészekben ad koncertet a BAAB zenekar.
Új koncertek