Addig éneklünk, amíg csak élünk!

2018/01/14  ·     ·  Blikk, 24.hu, koncert.hu

Soltész Rezső két lapnak is interjút adott abból az alkalomból, hogy szombaton volt az Arénában az 50 éves a Táncdalfesztivál című rendezvény. Ezekből szemezgettünk.

Szóljon hangosan az ének... (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd )

Soltész Rezső a Budapest Aréna színpadán fakadt dalra az öt évtizedes múltra visszatekintő Táncdalfesztivál egykori csillagaival – többek között Koós Jánossal és Poór Péterrel. (A fotók a koncerten készültek.)

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Blikknek adott interjújában elmondta, úgy érzi, ő és egykori kollégái valóban addig állnak majd színpadon, míg meg nem halnak, hiszen a legtöbb szeretetet a közönségtől kapják.

"A mi lelkesedésünk egy pillanatra sem hagyott alább, mindannyian addig énekelünk, amíg csak élünk!"

Megtudtuk, hogy Soltész Rezső máig havi 10-15 fellépést vállal, bár ikonikus, d­auerolt szőke fürtjei már a múlté, de az énekes szerint ez nem is baj.

"Visszatekintve: szerintem szörnyű volt. Komoly mélyponton voltam, akkor léptem át a rockból a pop világába, és hagytam, hogy bedauerolják a hajam" – emlékezett vissza nevetve Soltész."

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A 24. hu többek között arról kérdezte a 72 éves énekest, hogy tényleg a Szóljon hangosan az ének mentette-e meg a karrierjét.

A dal születéséről az énekes elmesélte, hogy egyszer – még a Corvinával – Cliff Richard előtt léptek fel, akinek a Power To All Our Friends című slágerének hangulata inspirálta a Szóljon hangosan az ének megírását.

S hogy miként befolyásolta a pályáját?

"Volt akkoriban egy lengyelországi koncertsorozat, ahol én is felléptem, és a plakátra szerettem volna az Interkoncert logója mellé egy hanglemezgyári logót is feltenni, mondjuk a Pepitát. Be is mentem Erdős Péterhez, és megkérdeztem, rátehetném-e a logót, mire ő annyit mondott, hogy figyelj, Rezsőkém, te gitáros vagy, az énekes az a Komár, te csak gitározzál. Egy világ omlott össze bennem, és úgy éreztem, vége a karrieremnek, meg persze a Pepita logó se került fel a plakátra, pedig egy sikeres, telt házas turné volt. Aztán jött a Szóljon hangosan az ének, amibe S. Nagy István beleírta szó szerint az én életemet, és nagy siker lett, bejutott a ‘81-es Táncdalfesztivál döntőjébe."

S akkor beindultak a fellépések...

Arra a kérdésre, hogy nem unja-e már halálosan ezt a nótát, így felelt:

"Nem! Ebből volt még annak idején a Corvina zenekarral egy óriási vitánk, amikor már ezredszerre játszottuk az Egy viharos éjszakán című slágert, és a többiek már mondták, hogy hagyjuk, én meg mondtam, hogy nem hagyjuk. Ez egy ilyen dolog, a Rolling Stones sem hagyhatja ki a „Getnót” vagy a Paint It Blacket. Az még mindig fantasztikus érzés, hogy a közönség milyen boldog, ha hallja. És az is fantasztikus, hogy még mindig hívnak fellépésekre ennyi idősen is. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ebben a helyzetben nem üresek a napjaim. Nagy kunsztot már nem kell kitalálnom, meg új dalokat sem kell írnom: vagyok én, aki az előadó vagyok, és tudok közvetíteni valamit, amit a közönség befogad, és ez egy nagy ajándék".

Elmondta azt is, nagyon sajnálja azt, hogy az Aréna-beli koncertre nemet mondott Korda György és Kovács Kati. Úgy érzi, ez a nagy koncert egyszeri és megismételhetetlen, nem lesz belőle országjárás. Jutalomjáték ennek a generációnak, és nemcsak az előadónak, hanem a közönségnek is. De jövőre nem lesz már 50 éves a Táncdalfesztivál...

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

nosztalgia, sztárok, életmű, Soltész Rezső, táncdalfesztivál

 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek