Elárasztották a rajongók jókívánságai a Metallica szomorú posztját

2019. szeptember 28.  ·     ·  koncert.hu

Törölte ausztráliai turnéját pénteken a Metallica, mivel James Hetfieldnek ismét – a kétezres évek elején volt először – elvonóra kell mennie.

Fotó: Metallica/FB

"Ahogy a legtöbben tudjátok, testvérünk, James függőséggel küzd évek óta. Sajnos újra kezelésen kell részt vennie, hogy meggyógyuljon" – írták közleményükben a tagok (Lars, Kirk és Rob), ígérik, hogy bepótolják a turnét, és nagyon sajnálják, hogy le kellett fújniuk az október 17-től 29-ig tartó koncertkörutat (+ Új-Zéland).

Az együttes visszatéríti a megvásárolt jegyek árát, és arra kéri a rajongókat, hogy támogassák rehabilitációjában az 56 éves frontembert. A poszt a FB-on tegnap jelent meg, mára már 43 ezer hozzászólás van alatta – az összeset nem tudjuk elolvasni, de biztosak vagyunk abban, hogy csak elvétve akadnak szentségelő kommentek, mert azért akadnak, de többségében megható üzenetek olvashatók.

Kitartás, James! Most semmi más nem számít...

 

"... pár év alatt a Metallica elfoglalta méltó helyét a világ élvonalában. Hosszú ideig fel sem merült, hogy a féktelen bulizásért majd egyszer benyújtják a számlát, elvégre még fiatalok voltak, legmerészebb kamaszkori álmaik váltak valóra, és bizony büszkén viselték az Alcoholica ragadványnevet. Mikorra globális sztárok lettek, saját elmondásuk szerint úgy csinálták végig a turnékat, hogy minden nap, amint felkeltek, rögvest elkezdtek vedelni, és nem finomkodtak, koncert ide vagy oda. Annyi változott, hogy a második lemez turnéin már futotta például Absolut Vodkára is. (Ezen mondjuk én is meglepődtem, mármint nem a vodkán, hanem azon, hogy beseggelve nyomták a koncerteket. Azt feltételeztem, hogy egy kis spicctől nem riadtak vissza a koncertek előtt sem, de maga Lars ezt monda: "Basically, at that time, we used to start drinking when we woke up. We'd get the gig over by three o'clock, and then we'd have eight or nine hours to drink. It was awesome.... We were just drunk basically all the time.") Nem is volt ezzel semmi baj, '88-ban az MTK pályán magam láttam, hogy a koncertélményben nem tett kárt, akár be voltak cseszve, akár nem. Így ment ez lényegében minden gond nélkül kb. a 90-es évek második feléig - a buszbaleset és Cliff Burton halála más tészta -, amikor is sorra családot alapítottak az öregecskedő rockerek. Urlich és Hamett - láss csodát - gond nélkül belesimultak a polgári létbe, vegák lettek vagy a netezőket basztatták. De James Hetfieldet kicsit jobban beszippantotta a szesz és a drog..." (Forrás: Híres iszákosok - James Hetfield)

Metallica, turné, Ausztrália, elvonó, alkohol, függőség, James Hetfield

 

 

Szólj hozzá!


Hókirálynő ismét birtokba veszi a Müpa külterét

Hókirálynő ismét birtokba veszi a Müpa külterét

Lassan már hagyománnyá válik, hogy a tél közeledtével a Müpa is ünnepi készülődésbe kezd. Idén november 30-án nyitja meg kapuit a Müpa...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Fatális gikszer: elszállt a keverőpult az Omega arénás nagykoncertjén

Mi először úgy tudtuk, 15 percre állt le a koncert rögtön az első számnál, a Blikk cikkéből azonban kiderült, hogy az a 15 25 volt... De ki számolja... Mondjuk, a zenészek, akik minden egyes kínban töltött percet többszörös hosszúsággal éltek át.

A KORN 6 év után visszatér Budapestre

A nu metal úttörői 2020 nyarán útra kelnek Európában vadonatúj aréna show-jukkal. Előzenekaruk az elmúlt évek egyik legnépszerűbb új európai bandája, a Gojira lesz. Budapestre 2020. június 9-én érkeznek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek