Elárasztották a rajongók jókívánságai a Metallica szomorú posztját

2019/09/28  ·     ·  koncert.hu

Törölte ausztráliai turnéját pénteken a Metallica, mivel James Hetfieldnek ismét – a kétezres évek elején volt először – elvonóra kell mennie.

Fotó: Metallica/FB

"Ahogy a legtöbben tudjátok, testvérünk, James függőséggel küzd évek óta. Sajnos újra kezelésen kell részt vennie, hogy meggyógyuljon" – írták közleményükben a tagok (Lars, Kirk és Rob), ígérik, hogy bepótolják a turnét, és nagyon sajnálják, hogy le kellett fújniuk az október 17-től 29-ig tartó koncertkörutat (+ Új-Zéland).

Az együttes visszatéríti a megvásárolt jegyek árát, és arra kéri a rajongókat, hogy támogassák rehabilitációjában az 56 éves frontembert. A poszt a FB-on tegnap jelent meg, mára már 43 ezer hozzászólás van alatta – az összeset nem tudjuk elolvasni, de biztosak vagyunk abban, hogy csak elvétve akadnak szentségelő kommentek, mert azért akadnak, de többségében megható üzenetek olvashatók.

Kitartás, James! Most semmi más nem számít...

 

"... pár év alatt a Metallica elfoglalta méltó helyét a világ élvonalában. Hosszú ideig fel sem merült, hogy a féktelen bulizásért majd egyszer benyújtják a számlát, elvégre még fiatalok voltak, legmerészebb kamaszkori álmaik váltak valóra, és bizony büszkén viselték az Alcoholica ragadványnevet. Mikorra globális sztárok lettek, saját elmondásuk szerint úgy csinálták végig a turnékat, hogy minden nap, amint felkeltek, rögvest elkezdtek vedelni, és nem finomkodtak, koncert ide vagy oda. Annyi változott, hogy a második lemez turnéin már futotta például Absolut Vodkára is. (Ezen mondjuk én is meglepődtem, mármint nem a vodkán, hanem azon, hogy beseggelve nyomták a koncerteket. Azt feltételeztem, hogy egy kis spicctől nem riadtak vissza a koncertek előtt sem, de maga Lars ezt monda: "Basically, at that time, we used to start drinking when we woke up. We'd get the gig over by three o'clock, and then we'd have eight or nine hours to drink. It was awesome.... We were just drunk basically all the time.") Nem is volt ezzel semmi baj, '88-ban az MTK pályán magam láttam, hogy a koncertélményben nem tett kárt, akár be voltak cseszve, akár nem. Így ment ez lényegében minden gond nélkül kb. a 90-es évek második feléig - a buszbaleset és Cliff Burton halála más tészta -, amikor is sorra családot alapítottak az öregecskedő rockerek. Urlich és Hamett - láss csodát - gond nélkül belesimultak a polgári létbe, vegák lettek vagy a netezőket basztatták. De James Hetfieldet kicsit jobban beszippantotta a szesz és a drog..." (Forrás: Híres iszákosok - James Hetfield)

Metallica, turné, Ausztrália, elvonó, alkohol, függőség, James Hetfield

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek