Menopauza 1170x180

Ismét Metallica-dalokat dolgoz fel az Apocalyptica – ősszel megmutatják élőben Budapesten is

A finn cselló-metál zenekar új albumot és őszre turnét jelentett be, amelynek keretében november 25-én a Barba Negra Red Stage-ben lépnek majd fel. Az Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2. című, csaknem ötvenállomásos európai koncertsorozat szeptember 19-én startol Isztambulban, és november végéig tart.

Fotó: Apocalyptica!FB
Metallica-albumpremier – a magyar mozikban is

72 Seasons – Metallica-albumpremier a magyar mozikban is

Magyarországi mozikban is meghallgathatják a rajongók a Metallica új lemezét, a hivatalos megjelenés előtt egy nappal. A 72 Seasons című anyag április 14-től érhető el, de április 13-án már lehetőség lesz megismerni a legendás amerikai csapat tizenkettedik albumát.
 
Fotó: Metallica

A Stranger Things a Metallica számát is feltolta a Billboardra

A Metallica "Master of Puppets" című dala először szerepel a Billboard listáján – írja Pitchfork. Az 1986-os kislemez a Netflix sorozat negyedik évadának köszönheti újratöltött népszerűségét.
 
 
Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

Kings of Leon, Metallica, U2 – összefogott a zenészvilág a háttérmunkásokért

A Live Nation, a világ egyik – ha nem a legnagyobb – koncertszervező cége egy évvel ezelőtt hozta létre a Live Nation Crew elnevezésű alapot, ami a zeneipar háttéremberein, a színpadi munkásokon, a roadokon, a világosítókon, a hangmérnökökön és a technikusokon kívánt segíteni.
 
Fotó: AsiaNews

Óriási: Metallicára zúztak az Iszambulban tüntető egyetemisták

A Népszava írta meg, hogy szembeszegültek Recep Tayyip Erdogan döntésével a nagy múltú isztambuli Boszporusz Egyetem polgárai: az államfő egy kormánypárti politikust bízott meg ugyanis rektorként.
 
Így szól a Metallica mongolul

Így szól a Metallica mongolul

A The HU Metallica-feldolgozása három napja került fel a zenei megosztókra, a YouTube-on egymillió felett, a Spotify-on pedig már több mint 142 millió streamnél jár a számláló.
 
Fotó: MA

20 dal – 2,5 órányi zene: kijött a Metallica jubileumi szimfonikus albuma

A S&M2 elnevezésű album+DVD a 2019 októberében, a San Francisco-i Filharmonikusokkal közösen rendezett (2) koncert remaszterelt és újraszerkesztett változata.Hasznosan töltötték a karantént.
 
 
Ezt a mérkőzést egyértelműen az Enter Sandman nyerte...

A Metallica keresi a saját legjobb dalát

Az úgy volt, hogy a Kerrang magazin május elején kilistázta a zenekar (szerintük) 20 legjobb dalát, de a világ legsikeresebb metál bandája továbbgondolta a dolgot: ők a (közönségük szerint) legeslegjobb Metallica-nótát keresik.
 
A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

A Metallica whiskey-t pakolt a zene mellé – vagy fordítva

Az, hogy saját whiskey-t készít a Metallica, nem újdonság, 2017-ben írtuk meg. A Blackened márkanevű italt az együttes1988-ban megjelent And Justice For All című albumának nyitó daláról nevezték el.
 
A Live Nation is gyűjtögeti Nektek az otthoni néznivalót

A Live Nation is gyűjtögeti nektek az otthoni néznivalót

Számos oldalon találkozhattok már unaloműző koncertek, vagy élő bejelentkezések összesített formájával amiből természetesen a világ legjelentősebb szervezőcége a Live Nation se maradhatott ki.
 
Fémfaló mélytengeri rákot neveztek el a Metallica-ról

Fémfaló mélytengeri rákot neveztek el a Metallica-ról

Az új fajra a Csendes-óceán északi részén bukkantak, a mélytengeri kutató pedig Metallica-rajongó.
 
James Heatfield már jól van

James Hetfield már jól van

A Hammerworld érdeme, hogy egy nem kifejezetten zenei témájú tudósításban kiszúrta, hogy a Metallica frontembere az elvonó óta először jelent meg a nyilvánosság előtt.
 
Metallica – Történelem a dalok mögött

Metallica-könyv: Történelem a dalok mögött

Ezzel a címel jelent meg egy könyv magyarul a zenekarról az Álomgyár Kiadó gondozásában. A szerző, Chris Ingham tapasztalt újságíró a metál világában: az angol Metal Hammer magazin szerkesztőjeként dolgozott, több metálzenei könyve is megjelent korábban.
 
40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek