Élt 27 évet – tehetséges zongoraművész volt a lipótvárosi hosteltragédia áldozata

2019/12/26  ·     ·  koncert.hu

Elina Valijeva zongoraművész számos nemzetközi díj nyertese volt, az Orosz Konföderáció területén található Baskír Köztársaság fővárosából, Ufából származott.

R.I.P.

Ahogy arról az Index nyomán számos lap beszámolt, december 22-én tragédia történt egy újlipótvárosi hostelben. A tehetséges ifjú művész feltehetően gázmérgezésnek esett áldozatul. Kísérőjét szintén mérgezéses tünetekkel ápolják a Péterfy Kórházban, az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes.

A szülővárosának lapja arról írt, (képünk is innen) hogy Elina zuhanyozni ment, de mivel sokáig nem tért vissza a szobába, barátja utánament, ő hívta aztán a mentőket. Szól a lap a fiatal lány édesanyjáról is, aki teljesen összetört, és elmondta azt is, hogy nehéz körülmények között élnek, nincs pénze kislánya testének hazaszállítására – a barátok, ismerősök, tanárok között gyűjtés indult. Azt írják, Magyarország nem adja ki a testet, az ünnep miatt megtorpant az egyébként szokásos ügymenet.

A BRFK tájékoztatása szerint idegenkezűség és bűncselekmény gyanúja nem merült fel, a halálesetet, amelyet "az elsődleges adatok szerint egy fürdőszobában elhelyezett gázkészülék hibás működése okozott", a rendőrség közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálja, az idegenkezűség gyanúját kizárták.

Az orosz nagykövetség elmondta, hogy jelenleg a magyar hatóságokkal kapcsolatban vannak, és próbálják kideríteni, hogy mi lehetett pontosan a tragédia oka, majd intézkedni fognak az elhunyt zongorista hazaszállításáról.

Elina Valijeva, tragédia, szénmonoxid-mérgezés, zongoraművész, Baskírföld

 

 

Szólj hozzá!


Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság...

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Zenészek figyelmébe: mindenképpen használjátok ezt a funkciót a Spotifyon!

Tavaly októberben indította el a Spotify a Canvas béta verzióját, most Magyarországra is kiterjesztették az elérhetőségét.

Nem a Kispi nyert! Lovasi András eredményt hirdetett

Mi is közzétettük szeptemberben a felhívás, miszerint pályázni lehet Lovasi András raktárkoncertes gázsijára. Mintegy egymillió forint értékben hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni bárkinek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek