Fritz elvágtázott

2016/07/23  ·     ·  Zerge

Csütörtök este érkezett a hír, hogy meghalt Németh László, a zenésztársai és a zenerajongók és nagyjából mindenki más által csak Fritz becenéven ismert gitáros, 1982–2001 között a VHK, majd annak feloszlása után a Magura Napotvet, illetve az abból továbbfejlődött Magura, még később a Yava, majd sokáig azzal párhuzamosan a VHK tagjaiból újjáéledt Vágtázó Életerő, aztán később újra VHK gitárosa.

Fritz elvágtázott

Már hónapok óta emésztette a kór, és néhány hete már tudta azt is, hogy halálos beteg.

Mivel itt a koncert.hu-nál többünknek is jó barátunk volt, most épp emésztjük a hírt, és ahogy tolulnak fel az emlékek, ahogy ilyenkor szoktak, ahogy például közös barátunk, Boli esetében is tették, titokban reméljük, hogy csak egy rossz álomba keveredtünk, pedig valahol azért tudjuk közben, hogy nem, ez a valóság.

Ennélfogva nem is tudunk most sokkal többet írni. Majd később, amikor már valamennyire leülepedett, jelentkezünk egy hosszabb nekrológgal.

Ez a július, bár a harmada még hátra van, már eddig is elég jól megszedte az áldozatait, és ehhez ki sem kell lépnünk a határon valamiféle terrorba.

Esterházy, Somló, Körmendi – és most Fritz.

Utóbbi három egy héten belül.

 

Fotó: Nagy J. Zsuzsanna


Képtár

  • Fritz elvágtázott kép 51968
  • Fritz elvágtázott kép 51970
 

 

Szólj hozzá!


Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában ad koncertet

Két Parkos fellépése után LP a Budapest Arénában...

Laura Pergolizzi, azaz LP generációja egyik legkedveltebb énekes-dalszerzőjévé vált az egész világon. Erről 2024. március 7-én ismét...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Közös zenélésre várnak mindenkit pénteken Veszprémben

A Hangjáték elnevezésű zenei program küldetése, hogy minél többen éljék át a zene adta örömöt. A zene világnapja alkalmából lesz népdaléneklés és a hangszeres zenével is ismerkedhetnek a látogatók

20 éves a Chameleon Jazz Band

A Chameleon Jazz Band a MOM Kulturális Központban tartja 20 éves jubileumi koncert 2023. november 23-án. A jegyeket csatoltuk!
Új koncertek