Közép-kelet- és dél-európai etnokoktél, keverve, nem rázva

A Bohemian Betyars és Parno Graszt Budapest Park-béli koncertje július 20-án volt, de híres – és elfoglalt, ráadásul önkéntes – szerzőket nem szoktuk sürgetni. Jobbára nem is tudjuk, hogy írni fognak :) A Zerge-életmű egy újabb, alapos, minden részletre IS kiterjedő darabja következik.

Közép-kelet- és dél-európai etnokoktél, keverve, nem rázva
Pál Utcai Férfiak és a Nő – PUF 40

Pál Utcai Férfiak és a Nő – PUF 40

Azt, hogy jelentős esemény lesz ez a koncert, már az is jelezte, hogy a Budapest Park bejáratánál jó páran próbáltak paksamétányi kinyomtatott koncertjegyet eladni. Én ilyet nemhogy a Pál Utcai Fiúk, de még külföldi zenekarok koncertje előtt sem láttam ezen a helyszínen. Olyat igen,...
 
Fotók: Mohai Balázs/Magyar Zene Háza

Júniusban már megvolt az év koncertje: Laurie Anderson, Magyar Zene Háza

Igaz, hogy még az év fele sem telt el, de számomra máris megvolt az év koncertje – és jöhet bárki és bármi, ezen már nem fog változtatni. (Hacsak ő nem jön idén még egyszer, de magyarországi fellépéseinek gyakoriságát tekintve ennek kicsi a valószínűsége.)
 
 
Fotók: Lengyel P. László

Úton az ég felé – Török Ádám-emlékkoncert

Sajnos, vidám összejövetel helyett végül szomorú apropója lett ennek az Erkel színházas koncertnek – a 75. születésnapnak és a Mini 50 éves fennállásának megünneplése helyett a megemlékezés vette át a szerepet, mivel Török Ádám a koncert tervezett dátuma előtt nem egészen egy...
 
Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is?

Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is? FRISSÍTVE

Kaptunk egy sajtóvetítésre szóló meghívót, miszerint: „Megpihennek szárnyaid – zenés dokumentumfilm Póka Egon és Szappanos György emlékének dedikálva” valamint: „egy 62 perces dokumentumfilmen keresztül is méltó módon emlékezhetünk a két zenészre”
 
Fotó: Hammerworld

Nem élt belőle több és most sem él: A Lénárd

"Mit is tudnék írni egy barát hirtelen-váratlan elvesztésekor?" Zerge kollégánk emlékező sorait olvashatjátok az alábbiakban.
 
4 Gerdesits 1 színpadon

4 Gerdesits 1 színpadon

Gerdesits 50+, április 29. – azaz ma a Muzikumban!
 
 
 Tarajos Hullámok a Balaton-felvidéken  – Ilyen volt a Gödör Camp

Tarajos Hullámok a Balaton-felvidéken – Ilyen volt a Gödör Camp

Mivel ma nyit a Gödör klub, immár a harmadik, vagy ha az egykori Nyolctízet is ide vesszük, akkor a negyedik, kiváló alkalom ez arra, hogy írjak a velük kapcsolatos nyári élményeimről. Valamint arra, hogy remekül leplezzem azt, hogy kissé lustán írom a cikkeket.
 
Fotó: Budapest Park

Tankcsapda – az első 10 év (koncertkisregény)

Mivel számomra a Tankcsapda életművéből nagyjából az első 10 év az, ami értékelhető (na jó, legyen 12), már tavaly is kíváncsi lettem volna erre a koncertre, de aztán a Parkba szervezett, évtizedekre bontott tematikájú koncertsorozatot a covid miatt kissé módosították.
 
Fotók: Fishing on Orfű

MiniFishing – maxi beszámoló

Hogy, hogy nem, mindig úgy esett, hogy a Fishing on Orfű fesztiválra mindeddig soha nem sikerült eljutnom, mert a dátuma mindig ütközött egyéb halaszthatatlan és lemondhatatlan programjaimmal. Ha rendes időben tartják, most is ez lett volna, de szerencsére a Mini Fishinget a szokott...
 
PUF neki: Zerge első nagykoncertje idén

PUF neki: Zerge első nagykoncertje idén

Csak a cikk írásakor gondoltam bele, hogy valamikor 2020. februárjában, azaz majdnem másfél éve voltam utoljára 500 főnél népesebb koncerten.
 
Zenészek egymás közt: Somogyi Feri (Colorstar) és Lecsó (PUF) fotózza egymást

Fesztiválbeszámoló fesztivál nélkül, avagy 500 fős kalandok

Bár ez a cikk csak október közepén jelenik meg, de esetenként messze-messze visszanyúlunk az időben, ha nem is egy távoli galaxisba, de mindenféle budapesti szórakozóhelyekre. Egy közös van bennük: mind szabadtér – ezen a nyáron (meg ősszel) ezek voltak az én fesztiváljaim. Ilyen volt...
 
Sziámi és sok barátja (Kobuci kert, 2020. augusztus 24.)

Sziámi és sok barátja (Kobuci kert, 2020. augusztus 24.)

Akinek rémlik valami hasonló cikk, azt megnyugtatom, nem a képzelete űz vele gonosz tréfát: alig több mint egy éve volt e hasábokon egy cikk, jórészt ugyanezen szereplőkkel, mégpedig egy közel azonos felállású koncert apropóján. Nagyrészt ugyanazok zenéltek ugyanott.
 
Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek