Így rappel egy magyar várkapitány – nagyot mentek a siklósi múzeum dolgozói!

2020/02/29  ·     ·  koncert.hu

A Tenkes kapitánya megvan? Nyilván léteznek már olyan generációk, akiknek ez a két szó semmit sem jelent, nem haragszunk rájuk, de azért tessenek megjegyezni :)

Így rappel egy magyar várkapitány – nagyot mentek a múzeum dolgozói!

A Tenkes kapitánya egy immáron kultikus magyar filmsorozat volt (1964-től vetítették kifulladásig), Zenthe Ferenc főszereplésével. A fiatalabbak kedvéért elmondjuk, a Tenkes nem várat jelent, hanem hegyet, a kapitány pedig nem hivatalos főnök: Eke Máté, a környékbeli kurucok felkent vezetője, aki természetesen számos kalandon és veszélyen keresztül  – a nép segítségével – végül kiebrudalja Siklós várából a labancokat. Ez egy igen tömörített verziója a sztorinak... A film főcímzenéje örökre beégett a fülünkbe, de az új generációk is tuti ismerik, mert a Bëlga refrénként szőtte bele ebbe a dalba:

 

A kapitányt megénekelte a PASO is:

 

Talán innen vették az ötletet – hát, nem is is innen – a siklósi vármúzeum dolgozói, hogy a vár népszerűsítésére egy klippel rukkoljanak elő, műfajául a Bëlga stílusát, a rap-et választva. Egyébként a  klipben is a vár munkatársai szerepelnek!

"A klip ötlete már akkor megszületett, amikor a várkapitány dolgozni kezdett a várban. Azóta folyamatosan rendezvényeiken történtek a forgatások, így három év eseményeinek összefoglalása és munkája is a klip" – írja a BAMA.

Szerintünk óriási, és az online sajtónak köszönhetően vírusként (nem _olyan_ vírusként...) terjed:

 

 

A már egészen biztos, hogy megtanultuk belőle: a Siklósi vár egész évben látogatható! :)

 

Siklós, vármúzeum, rap, marketing, Tenkes kapitánya

 

 

Szólj hozzá!


Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Elviselhetetlen por, Sziasztok magyarok!, Vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Permakultúrával foglalkoznak a zenekar tagjai: Terra Livre

A Terra Livre csütörtökön 18 óra 30 perctől játszik a Sziget Global Village színpadán. A mostani Sziget-koncert eredetileg 2020-ban lett volna, most pótolják ők is azt a fellépést. A formáció ezzel a fesztiválos fellépéssel zárja áprilisban indult európai turnéját.

A semmiből váltak rendkívül népszerűvé: Milky Chance

Philipp Dausch és Clemens Rehbein az MTI-nek adott interjút a tegnapi anagyszínpados koncertjük előtt a backstage-ben.
Új koncertek