Neoton 1000

Így rappel egy magyar várkapitány – nagyot mentek a siklósi múzeum dolgozói!

2020. február 29.  ·     ·  koncert.hu

A Tenkes kapitánya megvan? Nyilván léteznek már olyan generációk, akiknek ez a két szó semmit sem jelent, nem haragszunk rájuk, de azért tessenek megjegyezni :)

Így rappel egy magyar várkapitány – nagyot mentek a múzeum dolgozói!

A Tenkes kapitánya egy immáron kultikus magyar filmsorozat volt (1964-től vetítették kifulladásig), Zenthe Ferenc főszereplésével. A fiatalabbak kedvéért elmondjuk, a Tenkes nem várat jelent, hanem hegyet, a kapitány pedig nem hivatalos főnök: Eke Máté, a környékbeli kurucok felkent vezetője, aki természetesen számos kalandon és veszélyen keresztül  – a nép segítségével – végül kiebrudalja Siklós várából a labancokat. Ez egy igen tömörített verziója a sztorinak... A film főcímzenéje örökre beégett a fülünkbe, de az új generációk is tuti ismerik, mert a Bëlga refrénként szőtte bele ebbe a dalba:

 

A kapitányt megénekelte a PASO is:

 

Talán innen vették az ötletet – hát, nem is is innen – a siklósi vármúzeum dolgozói, hogy a vár népszerűsítésére egy klippel rukkoljanak elő, műfajául a Bëlga stílusát, a rap-et választva. Egyébként a  klipben is a vár munkatársai szerepelnek!

"A klip ötlete már akkor megszületett, amikor a várkapitány dolgozni kezdett a várban. Azóta folyamatosan rendezvényeiken történtek a forgatások, így három év eseményeinek összefoglalása és munkája is a klip" – írja a BAMA.

Szerintünk óriási, és az online sajtónak köszönhetően vírusként (nem _olyan_ vírusként...) terjed:

 

 

A már egészen biztos, hogy megtanultuk belőle: a Siklósi vár egész évben látogatható! :)

 

Siklós, vármúzeum, rap, marketing, Tenkes kapitánya

 

 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek