Partylemez világvégéhez

A provokatív, szókimondó, ausztrál rapper, énekes-dalszerző, Zheani tavaly jelentette meg új, The Spiritual Meat Grinder című lemezét, amely elmondása szerint egy olyan partylemez lehet, amely remekül illene a világvégéhez is. Reméljük a világvége még nem jön el, Zheani viszont igen: első magyarországi koncertje április 20-án lesz a Turbinában.

Fotó: MIK SHIDA
Ő a lány, aki népi hangszerekkel rappel

Ő a tamburás lány, akiből a rap kihozza az állatot

A Palya Bea, Magashegyi Underground és Szabó Balázs zenéjén felnőtt Nagy Ildikó, avagy Tamburilda különleges, tamburára épülő dalai eltérnek a megszokott hangzástól: a hagyományos megszólalás helyett három kedvenc stílusát, az altert, a rapet és a népzenét gyúrja egybe.
 
Luxemburgban díjat kapott a borsodi rappersrác történetét elmesélő film

Luxemburgban díjat kapott a borsodi rappersrác történetét elmesélő film

Elnyerte a CinÉast fesztivál ifjú tehetségeket méltató Young Talents díját a borsodi dadogó rapper drámája, a Larry című magyar film.
 
 
Fotó: Tkay Maidza/FB

Ez a dal szólt az iPhone 15 bemutatóján

A 4AD kiadó első női rappere, Tkay Maidza jól járt az Apple nagyszabású bejelentő showjával, ugyanis azokat a pillanatokat, amikor lehullt a lepel az iPhone 15-ről, az ő dala festette alá.
 
Csodaország összedőlt  – az amerikai előzene fekete szombatja

Csodaország összedőlt – az amerikai előzene fekete szombatja

Legalább két ember meghalt, hárman pedig megsebesültek egy elektronikus zenei fesztivál sátortáborában kitört lövöldözésben Washington államban szombaton. Ugyanezen a napon egy texasi rapper összeesett a színpadon, és nem sokkal utána meghalt.
 
Helló, én leszek Machine Gun Kelly vendége a Budapest Parkban!

Helló, én leszek Machine Gun Kelly vendége a Budapest Parkban!

Iann Dior lesz MGK vendége a június 26-i koncerten. Stúdiózás közben találtak egymásra, amit a két srác úgy ünnepelt meg, hogy a felvételek után együtt deszkáztak egy plázában.
 
A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

A hiphop története egy születésnapi bulin kezdődött 1973-ban

Idén 50 éves a hiphop. Az Animal Cannibals egy trackkel tiszteleg a jubileum előtt.
 
 
Fotó: LEGO

Minden változik: Eminem és Batman is rappeli az Animal Cannibals dalát

Az Állat Kannibálok dalát rappeli 2Pac, Eminem, Notorius B.I.G, Snoop Dogg és mások mellett Donald kacsa és Batman is. Hogy lehet ez?
 
Rap pályázatot hirdetett a Tiszamenti Regionális Vízművek

Rap pályázatot hirdetett a Tiszamenti Regionális Vízművek

A zenei pályázatra a TRV Zrt. szolgáltatási területén* élő általános iskolák felső tagozatos diákjai, valamint a középiskolások jelentkezését várják, "Kincsünk a víz" témában.
 
Egy kocka az eredeti filmből.

50 Cent tévésorozatot készít Eminemről

50 Cent, a nemrég nálunk járt multiplatinalemezes rapper és sikeres televíziós producer pénteken elárulta, hogy egy "8 Mile" tévésorozaton dolgozik.
 
Machine Gun Kelly Budapestre jön

Első magyarországi koncertjét adja 2023. júniusában Machine Gun Kelly

Friss nagylemeze egyből a Billboard 200-as lista vezető helyére került és a jövő évi Grammy-jelöltek között is megtalálható. Machine Gun Kelly mindeközben túl van van egy telt házas stadion- és arénaturnén, rendszeresen játszik filmekben, jövőre pedig végre mi is megnézhetjük...
 
Illusztráció: 99images.com

Nem filléreskedik a Live Nation: elhozza 50 Centet Budapestre

2022. október 25-én Budapesten ad koncertet a világ egyik legsikeresebb rappere. 50 Cent eddig egyszer, tizenhat évvel ezelőtt, 2006-ban koncertezett a magyar fővárosban, akkor is a Budapest Sportarénában.
 
Fotó: nbcnews.com

Fesztiválon lépett volna fel, de nem engedték be Lil Wayne-t Nagy-Britanniába

Az amerikai rapper a Strawberreis and Creem fesztiválon lépett volna fel, de az Egyesült Királyság határőrizeti hatósága elutasította a 39 éves zenész vízumkérelmét. A brit belügyminisztérium minden olyan esetben így tesz, amikor a kérelmezőt egy év vagy annál hosszabb...
 
Pirkadattól alkonyatig –  The Rose: Dawn To Dusk Tour (Papp László Aréna, 2024. március 17.)

Pirkadattól alkonyatig – The Rose: Dawn To Dusk Tour...

Egy zenekar Dél-Koreából? Ó, csak egy újabb tinglitangli K-pop banda.... Ó, nem: ezek a srácok hangszereken játszanak, nem is rosszul, és mindezt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.
Új koncertek