Kis lépés: a Google letiltotta a Viagogo hirdetéseit

2019. július 18.  ·     ·  koncert.hu

A Google felfüggesztette a Viagogo hirdetéseit miután üzérkedéssel vádolták meg őket – írta meg többek között az Index is.

Kis lépés: a Google letiltotta a Viagogo hirdetéseit

És akkor mi van? – kérdezhetik sokan. Hát, eddig az volt, ha beírtad a barátunk keresőjébe azt, hogy XY zenekar+koncert/jegyek, akkor a Viagogo linkjeit dobta fel elsőként a rendszer. Lustaságból vagy jóhiszeműségből sokan ennél tovább nem is mentek, noha megszaporodtak a koncertszervezők és -helyszínek figyelmeztetései, hogy ezen a platformon NE vásároljon senki jegyet.

Ennek a gyakorlatnak van most vége.

"A botrányokkal övezett cég ügyeit bíróság elé viszi az amerikai gazdasági és versenyhivatal (CMA), miután a hatóságok szerint nem változtatott a korábban kifogásolt gyakorlatain. A platformmal többek között az volt a baj, hogy irreálisan magas és csak trükkösen, szinte észrevétlenül hozzáadott kezelési költségek mellett adott el jegyeket. Ezen kívül sokszor előfordult, hogy nem is létező eseményre adtak el méregdrága jegyet, vagy hogy érvénytelen jegyeket árultak, amelyekkel nem lehetett bejutni az adott eseményre"írja az Index.

Úgy tűnik, a Viagogo mögött állók minden létező eszközt megragadtak a haszonszerzésre. Bár a szakma is próbálkozik különböző megoldásokkal, azt azért el kell ismerni, leginkább rajtunk, vásárlókon múlik, meddig gazdagodnak a csalók... – írtuk az átverésekről szóló cikkünkben.

Minden szentnek maga felé, úgyhogy válasszatok biztonságos jegyárusító platformokat, olyanokat, mint például a Koncert.hu :)

 

jegyvásárlás, hamis jegyek, viagogo, csalás

 

 

Szólj hozzá!


Ez történt a zene világában október 13-án

Ez történt a zene világában október 13-án

Van, akinek a 13-as szám szerencsét hozott, és akadnak, akiknek kevésbé... Az ezenanapon.hu segítségével megnéztük, mi minden történt október...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Különleges settel jön a Toldiba az elektronikus zene dámája, a 61 éves Cio D'Or

November 2-án a XXI. századi techno egyik legartisztikusabb képviselője, a 61 éves Cio D'Or zenél majd a budapesti Toldiban. A hipnózis német szaktekintélye szinte minden legendás klubot és fesztivált elvarázsolt már, ezúttal pedig egy eddig még sosem látott produkcióval készül.

300 ezer ember búcsúztaja Prágában Karel Gottot

Tízezrek vettek (vesznek) búcsút pénteken Prágában Karel Gott énekestől. A cseh (csehszlovák) könnyűzene koronázatlan királyát a moldvai Szláv-szigeten álló Zofín-palota nagytermében, a prágai társadalmi és kulturális élet egyik kultikus helyén ravatalozták fel, ahol a cseh hadsereg katonái álltak díszőrséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek