Kis lépés: a Google letiltotta a Viagogo hirdetéseit

2019. július 18.  ·     ·  koncert.hu

A Google felfüggesztette a Viagogo hirdetéseit miután üzérkedéssel vádolták meg őket – írta meg többek között az Index is.

Kis lépés: a Google letiltotta a Viagogo hirdetéseit

És akkor mi van? – kérdezhetik sokan. Hát, eddig az volt, ha beírtad a barátunk keresőjébe azt, hogy XY zenekar+koncert/jegyek, akkor a Viagogo linkjeit dobta fel elsőként a rendszer. Lustaságból vagy jóhiszeműségből sokan ennél tovább nem is mentek, noha megszaporodtak a koncertszervezők és -helyszínek figyelmeztetései, hogy ezen a platformon NE vásároljon senki jegyet.

Ennek a gyakorlatnak van most vége.

"A botrányokkal övezett cég ügyeit bíróság elé viszi az amerikai gazdasági és versenyhivatal (CMA), miután a hatóságok szerint nem változtatott a korábban kifogásolt gyakorlatain. A platformmal többek között az volt a baj, hogy irreálisan magas és csak trükkösen, szinte észrevétlenül hozzáadott kezelési költségek mellett adott el jegyeket. Ezen kívül sokszor előfordult, hogy nem is létező eseményre adtak el méregdrága jegyet, vagy hogy érvénytelen jegyeket árultak, amelyekkel nem lehetett bejutni az adott eseményre"írja az Index.

Úgy tűnik, a Viagogo mögött állók minden létező eszközt megragadtak a haszonszerzésre. Bár a szakma is próbálkozik különböző megoldásokkal, azt azért el kell ismerni, leginkább rajtunk, vásárlókon múlik, meddig gazdagodnak a csalók... – írtuk az átverésekről szóló cikkünkben.

Minden szentnek maga felé, úgyhogy válasszatok biztonságos jegyárusító platformokat, olyanokat, mint például a Koncert.hu :)

 

jegyvásárlás, hamis jegyek, viagogo, csalás

 

 

Szólj hozzá!


Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik...

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével bíró Adam Naas. Ideje megismerkedni az ősszel az Akváriumba érkező sztárral.

Zenész vagy? Hogy bírod a nyomást?

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Innovációs Alprogramja megbízásából kutatás indul a magyar könnyűzenészek testi-lelki állapotáról.

Egy Beatles-dal pár sort a minap elhunyt Peter Fondának köszönhet

A Blikkben olvastuk, hogy a Szelíd motorosok pénteken elhunyt sztárja 2000-ben elárulta a New York Postnak, hogy a Beatles egyik slágere neki köszönhet pár ütős mondatot.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek