Kis lépés: a Google letiltotta a Viagogo hirdetéseit

2019/07/18  ·     ·  koncert.hu

A Google felfüggesztette a Viagogo hirdetéseit miután üzérkedéssel vádolták meg őket – írta meg többek között az Index is.

Kis lépés: a Google letiltotta a Viagogo hirdetéseit

És akkor mi van? – kérdezhetik sokan. Hát, eddig az volt, ha beírtad a barátunk keresőjébe azt, hogy XY zenekar+koncert/jegyek, akkor a Viagogo linkjeit dobta fel elsőként a rendszer. Lustaságból vagy jóhiszeműségből sokan ennél tovább nem is mentek, noha megszaporodtak a koncertszervezők és -helyszínek figyelmeztetései, hogy ezen a platformon NE vásároljon senki jegyet.

Ennek a gyakorlatnak van most vége.

"A botrányokkal övezett cég ügyeit bíróság elé viszi az amerikai gazdasági és versenyhivatal (CMA), miután a hatóságok szerint nem változtatott a korábban kifogásolt gyakorlatain. A platformmal többek között az volt a baj, hogy irreálisan magas és csak trükkösen, szinte észrevétlenül hozzáadott kezelési költségek mellett adott el jegyeket. Ezen kívül sokszor előfordult, hogy nem is létező eseményre adtak el méregdrága jegyet, vagy hogy érvénytelen jegyeket árultak, amelyekkel nem lehetett bejutni az adott eseményre"írja az Index.

Úgy tűnik, a Viagogo mögött állók minden létező eszközt megragadtak a haszonszerzésre. Bár a szakma is próbálkozik különböző megoldásokkal, azt azért el kell ismerni, leginkább rajtunk, vásárlókon múlik, meddig gazdagodnak a csalók... – írtuk az átverésekről szóló cikkünkben.

Minden szentnek maga felé, úgyhogy válasszatok biztonságos jegyárusító platformokat, olyanokat, mint például a Koncert.hu :)

 

jegyvásárlás, hamis jegyek, viagogo, csalás

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek