Mamma Mia!

Lejjebb tekerik a fűtést az Arénában

2022/11/27  ·     ·  koncert.hu

Mint állami tulajdonú intézményre, a Papp László Budapest Sportarénára is vonatkozik a kormányrendeletben előírt hőmérsékleti korlát.

Fotó: BudapestAréna

A kiadott közleményében az intézmény arról tájékoztatja a közönséget, hogy az elkövetkező hideg hónapokban a megszokottól hűvösebb lesz a házban. Amit mi speciel annyira nem bánunk, mert a múltkor (CURE) kabát nélkül is szakadt rólunk a víz, igaz, nem ültünk, hanem álltunk. De az energiaválság felhozta az emberi testhővel való fűtés lehetőségét is...

Olvastunk egy cikket, amely szerint stockholmi mérnökök rájöttek, hogyan tudják hasznosítani az emberek által leadott hőt a fűtésszámla csökkentése érdekében. A stockholmi központi pályaudvaron naponta 250 ezer ember megy keresztül, ami annyi energiát biztosít a hőcserélők számára, hogy a pályaudvarral szemben lévő irodaház fűtési költségeit 25%-kal képes csökkenteni. Mindezt úgy, hogy a pályaudvar hőmérséklete nem csökken, ugyanis az energiát nem ellopják, hanem csak a “feles” energiát használják fel. Glasgowban például a bulizók testhőjével fűtenek egy klubot. A Bodyheat rendszer összegyűjti a táncolók által termelt testhőt, vizes közeg segítségével keresztülvezeti a padlóba fúrt, 200 méter hosszúságú furatokon, majd a hőszivattyúzás elvének megfelelően visszaengedi a közösségi ház légterébe. A tulajdonosok szerint ez a módszer lehetővé teszi, hogy teljesen leváljanak a gázról... Az emberi hővel működő hőszabályozó rendszer iránt egy berlini klub is érdeklődik. A Bodyheat-rendszer kifejlesztését egyébként a skót kormány támogatta.

A BudapestAréna befogadóképessége 12 500 fő...

Ma amúgy NOX koncert lesz ott, öltözködjetek rétegesen és táncoljatok sokat! December 10-én pedig Havasi-koncert... :D

 

 

 

Aréna, hőmérséklet, kormányrendelet, bodyheat

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem...

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!

Magyar szál: Miley Cyrus mindenhol taroló új klipjének Rév Marcell volt az operatőre

Miley Cyrus új slágere hazánkban és külföldön is rekordokat döntött.
Új koncertek