Leleplezték Cipő miniszobrát Ungváron

2021/05/03  ·     ·  koncert.hu

Ma lenne 56 éves a Republic frontembere. A Blikk megszólaltatta a testvérét, aki úgy tudja, születésnapjára szobrot állítanak szülővárosában a nyolc éve elhunyt zenésznek.

Fotó: kiszo.net

"Mint köztudott, Laci Ungváron született Kárpátalján. Emlékét nemcsak itthon, de ott is megőriztékt. Nemrég hallottuk, hogy a születésnap tiszteletére az Ung folyó partján, ott, Kárpátalján szobrot avatnak. Olyan szobrot, amely a testvéremet mintázza, azzal a sajátos sapkával a fején, bakanccsal a lábán. Csodálatos gesztus, bár tőlünk senki nem kért engedélyt és nem is hívtak meg bennünket az eseményre, de a gesztust így is értékeljük"mondta a Blikknek Bódi Marica.

Mivel nem találjuk a nyomát sem a kezdeményezésnek, sem a szoborállításnak e forráson kívül, kérjük az Ungvárról vagy környékéről netező olvasóinkat, hogy küldjenek a szoborról egy fotót. Köszönjük!

UPDATE1

Köszönjük a gyors reakciót Tibornak:

"2021. május 3-án, hétfőn, 10.00 órai kezdettel (közép-európai idő) születésnapja alkalmából (1965. május 3-án született Ungváron) a Függetlenség part és a Puskin tér sarkán (a Pingvin kávézónál) miniszobrot avatnak Bódi László (Cipő), a Republic együttes egykori frontembere emlékére. Az esemény nyilvános!"

 

UPDATE2.

A szoboravatóról a kiszo.net számolt be részletesen.

 

UPDATE3.

Köszönjük a videót Évának!!!

Közzétette: Karácsony Éva – 2021. május 3., hétfő

 

Cpő, republic, Ungvár, szobor

Képtár

  • Leleplezték Cipő miniszobrát Ungváron kép 87764
 

 

Szólj hozzá!


A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát hamisan!

A My Way-gyilkosságok, avagy sose énekelj Sinatrát...

A hétvégén a kezünkbe került az Interpress Magazin "Tudta-e" kiadása, ebben volt egy szócikk a My Way-gyilkosságokról, ennek a történetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Megvannak a Cseh Tamás művészeti pályázat győztesei

A pályázat első díját Lévay Jenő "A telihold dalai - Egyszer használatos homokóra Cseh Tamásnak" című alkotása nyerte, a második helyen Tóth Xénia "Bárány az üres lakásban" című fotográfiája végzett, a harmadik pedig Mayer István "Cseh Tamás" című domborműve lett.

Az életben lesz még több móka: közeleg a Kispál on Orfű

Lovasiék anno egy Partizán-adásban jelentették be, hogy Orfűn lesz minifesztivál és koncert, valamint új dal is készült – mindezt rózsaszínben.
Új koncertek