Leleplezték Cipő miniszobrát Ungváron

2021/05/03  ·     ·  koncert.hu

Ma lenne 56 éves a Republic frontembere. A Blikk megszólaltatta a testvérét, aki úgy tudja, születésnapjára szobrot állítanak szülővárosában a nyolc éve elhunyt zenésznek.

Fotó: kiszo.net

"Mint köztudott, Laci Ungváron született Kárpátalján. Emlékét nemcsak itthon, de ott is megőriztékt. Nemrég hallottuk, hogy a születésnap tiszteletére az Ung folyó partján, ott, Kárpátalján szobrot avatnak. Olyan szobrot, amely a testvéremet mintázza, azzal a sajátos sapkával a fején, bakanccsal a lábán. Csodálatos gesztus, bár tőlünk senki nem kért engedélyt és nem is hívtak meg bennünket az eseményre, de a gesztust így is értékeljük"mondta a Blikknek Bódi Marica.

Mivel nem találjuk a nyomát sem a kezdeményezésnek, sem a szoborállításnak e forráson kívül, kérjük az Ungvárról vagy környékéről netező olvasóinkat, hogy küldjenek a szoborról egy fotót. Köszönjük!

UPDATE1

Köszönjük a gyors reakciót Tibornak:

"2021. május 3-án, hétfőn, 10.00 órai kezdettel (közép-európai idő) születésnapja alkalmából (1965. május 3-án született Ungváron) a Függetlenség part és a Puskin tér sarkán (a Pingvin kávézónál) miniszobrot avatnak Bódi László (Cipő), a Republic együttes egykori frontembere emlékére. Az esemény nyilvános!"

 

UPDATE2.

A szoboravatóról a kiszo.net számolt be részletesen.

 

UPDATE3.

Köszönjük a videót Évának!!!

Közzétette: Karácsony Éva – 2021. május 3., hétfő

 

Cpő, republic, Ungvár, szobor

Képtár

  • Leleplezték Cipő miniszobrát Ungváron kép 87764
 

 

Szólj hozzá!


Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar koncertje előtt

Énekléssel gyógyulók léptek fel a Fesztiválzenekar...

Covid-rehabilitáltakból és légúti betegségben szenvedőkből álló kórus énekelt a Müpában a Budapesti Fesztiválzenekar Liszt-programja előtt a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ábel végül előkerült? Fishing on Orfű – a tökéletes nyárzáró fesztivál

Normál körülmények között nyárindító lett volna, akkor a helyére telepítettek egy MiniFishinget, az "igazit" meg áttolták a biztonságosabb augusztusi időpontra. Ha júniusban lett volna a Fishing on Orfű, nem fagyunk meg, így viszont a vártnál sokkal ütősebben sikerült lezárni a 2021-es nyarat.

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.

Tengerparti elvágyódás Belau módra az Eötvös 10-ben

A könnyed electronica szerelmeseinket nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. A duó most, a Colourwave lemezének éráját zárja le egy különleges...

Októberben PirosLábos a Szentendrei-szigeten

2021. október 2-án nehezített pályán, de újra megrendezésre kerül a PirosLábos(ka), a kulturális portékák vására.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek