Nem a The Cranberries volt Dolores O'Riordan utolsó projektje

2018/01/16  ·     ·  Juhász Vali

Illetve, nem teljesen... O'Riordan a zenekar leghíresebb és legsikeresebb dalát, a Zombie-t kezdte felénekelni egy feltörekvő Los Angeles-i banda feldolgozásában Londonban.

Fotó: Bad Wolves

Ez a banda pedig a Bad Wolves, amelynek énekese, Tommy Vext a következőket nyilatkozta:

"A Zombie egy hihetetlenül személyes dal ... és mindig éreztük a hitelességet és az őszinteséget Dolores színpadi jelenlétében és felvételeiben, ami olyasvalami volt, amire minden banda törekszik. Amikor megtudtuk, hogy énekelni akar a mi változatunkban, ezt a legnagyobb bóknak éreztük, amit csak egy [zenekar] kaphat. (...)  Összetört szívvel állunk, hogy nem láthatjuk megvalósulni ezt az együttműködést, és szeretnénk kifejezni a legmélyebb részvétünket a családjának, a barátainak, a szeretteinek és a rajongóinak Írországban – és a világ bármely pontján. Reméljük, még mindig büszkék lehetünk arra, hogy megosztjuk a mi Zombi-változatunkat a világgal."

Amikor a Bad Wolves elkezdett dolgozni a következő albumán, az Eleven Seven Music elnöke, Allen Kovac – aki évek óta a The Cranberries menedzsere –, rögtön tudta, hogy a verzió igazán különleges, és elküldte O'Riordannak, aki felvette a kapcsolatot a zenekarral, és felajánlotta, hogy énekel a dalban. Az együttműködést az Eleven Seven nemzetközi ügyvezető igazgatója, Dan Waite, az O'Riordan egyik régi barátja koordinálta, és a halála napján lett volna Londonban.

"Amikor először találkoztam Dolores-szel, tudtam, hogy óriási tehetség. A The Cranberries menedzselése és a "Zombie" fontos mérföldköve volt annak az időszaknak. Így amikor Dan Waite felhívott, és felvetette Dolores és Bad Wolves együttműködését, nagyon izgatott voltam, hogy ismét részese lehetek a varázslatnak. Részvétem a gyermekeinek és remélem, hogy a tragédia után békére lelnek." – mondta  Allen Kovac.

Waite hozzátette:

"Az a hír, hogy a barátom, Dolores elment, mélyen megdöbbentett. A The Cranberries-zel az Universal Records-nál dolgoztam, és azóta is folyamatos kapcsolatban álltunk."

"Dolores éjfél után hagyott nekem egy üzenetet, amiben elmondta, hogy mennyire szereti a "Zombie" BW-s változatát, nagyon várta, hogy találkozzunk a stúdióban és felvegyük a vokált. Úgy tűnt, tele van élettel, viccelődött és izgatott volt, hogy látjuk egymást ezen a héten. Halálának híre lesújtott, gondolatban Donnal, az exférjével, a gyermekeivel és az édesanyjával vagyok."

O'Riordan a sajtósa bejelentése szerint hétfőn halt meg Londonban. A 46 éves énekesnő halálával kapcsolatban a "hirtelen" szót használta, de az okokról egyelőre tovább sem tudunk részleteket.

The Cranberries, Dolores O'Riordan, gyász, Zombie

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek