Meghalt a Cranberries énekesnője – mindössze 46 éves volt

2018/01/15  ·     ·  koncert.hu

Az internetet pillanatok alatt bejárta a szomorú hírt, hogy Dolores O'Riordan ma elhunyt Londonban.

Fotó: Los Angeles Times

A menedzsment szűkszavú közleménye szerint Dolores stúdiózott Londonban, és hirtelen halt meg (reggel kilenckor riasztották a rendőrséget a hotelhez, amelyben megszállt), a családját sokkolták a híradások – egyelőre többet nem mondtak.

A The Cranberries a kilencvenes évek egyik legmenőbb ír bandája volt, eladtak vagy 40 milló lemezt.

Az énekesnő két szólóalbumnal rukkolt elő, amíg a zenekar kivonta magát a forgalomból (2003), 2009-ben vették fel újra az együttzenélés fonalát.

O'Riordan 2014-ben – 20 év házasság után – elvált a férjétől, aki a Duran Duran turnémenedzsere volt egykor; három gyermeke van, Taylor Baxter, Molly Leigh and Dakota Rain.

2014-ben az nyilatkozta a Belfast Telegraph-nak, hogy gyermekkorában szexuálisan bántalmazták, amit azóta sem tudott feldolgozni. Azt is mondta, hogy súlyos önbizalomhiányban szenvedett, amit felpörgő karrierje sem csillapított, és ez anorexiához is vezetett. Azt is bevallotta, hogy túladagolással is megpróbálkozott 2012-ben.

2015-ben mániás depresszióval diagnosztizálták.

2017 elején a The Cranberriesnek új – akusztikus – albuma jelent meg (Something Else), amellyel amerikai és európai turnéra indultak volna, amelyet az énekesnő egészségügyi állapota miatt lemondtak. Egyelőre nem tudni, hogy a két dolognak köze van-e egymáshoz.

Azzal a dallal búcsúzunk tőle, amellyel szinte az összes online lap, nem véletlenül...

Első reakciók

The Cranberries, Dolores O'Riordan, gyász, Zombie

 

 

Szólj hozzá!


Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda Scott egy színpadon!

Két csillag egy csapásra: Dés László és Rhoda...

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában*. Rhoda Scott és Dés László elsőként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Sabaton egy későbbi időpontban hozza magával Budapestre a mongol folkmetalos kuriózumot, a THE HU-t

A Sabaton törölte a teljes turnéját, így nem érkeznek március 13-án az Arénába, s nem jön velük a Lordi és a The Hu sem – ez utóbbiakat nagyon vártuk. Az ok jól ismert.... nem is írjuk le. Azt olvastuk a közösségi felületükön, hogy a március-áprilisban törölt bulik pótlásának legkorábbi dátuma május 25., de majd még...

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Magyartanár a Hooligans új basszerosa

A bandatagok vasárnap este mutatták be az új basszusgitárosukat egy videóban, ezt mi is megosztottuk a FB oldalunkon, de ha valaki mégsem látta volna vagy nem volt ideje megnézni, a lényeg itt.

Elhalasztották a Maneskin turnéját, nem jönnek most Budapestre sem

A jegyek Budapesten is és a legfontosabb európai városokban is pár óra alatt elfogytak, azt már szinte említeni sem kell, hogy a legnagyobb olasz arénákba meghirdetett koncertek szintén fullosak. Na, ezeknek lehet most – remélhetően csak átmenetileg – búcsút inteni :(
Új koncertek