Öregember nem vénember - Sir Rod Stewart születésnapjára

2018/01/10  ·     ·  Juhász Vali

Rod Stewart nemsokára Budapestre érkezik, hogy egy minden bizonnyal feledhetetlen estében részesítse a magyar közönséget. Majd meséljetek, mert mi sem jutottunk be a koncertre. Ettől függetlenül szeretnénk felköszönteni a születésnapján, hiszen pont ma, január 10-én van. 72 éves!

Öregember nem vénember - Sir Rod Stewart születésnapjára

Kedves Sir Roderick!

Bár még alig-alig születtem meg, amikor te már sztár voltál, azért mégis meghatározó része vagy az életemnek.

Amikor a nyolcvanas években az akkori popkultúra részeként megjelentek az első haskivan-trikók, az egyik ilyen rikító magenta-/zöld-/sárgaszínű csodán az a szöveg szerepelt, hogy Do Ya Think I'm Sexy. Akkor tudtam meg szeretett unokabátyámtól (aki 18 év fórral rendelkezett korban hozzám képest), hogy ez a te egyik hetvenes évekbeli számod címe. Meg is hallgattam ezt akkor és azóta is imádom. Ahogy sikerült a diszkóhullámba bekapcsolódnod, de mégis rocker maradtál - az azért zseniális. Olyan korszakos dalokat csináltál, mint a fent említett, amit még ma is feldolgoznak a fiatal zenekarok (lásd DNCE). Persze nélküled nem érne semmit, ezt ők is belátták, íme:

A Baby Jane-től elalélok, a Young Turks igazi bulis szám, a Hot Legs pedig, khm. Persze tudjuk, hogy szereted a hosszú lábú hölgyeket, az sem zavar téged, ha 20-30 centivel magasabbak, mint te.

Igen, néhány srácnak szerencséje van, neked az volt a gyönyörű barátnőkkel és feleségekkel.

Ezek miatt bocsátom meg a Sailing-et és a nyolcvanas évek végi agyonjátszott (napi tizenhétszer biztosan lement a rádiókban) Every beat of my heart-ot és a Rythm of my heart-ot - ezektől égnek áll a hajam, némi alkoholos ital szükségeltetik hozzá, hogy önfeledten ringatózzak ezekre.

Viszont a Creedence-feldolgozás (Have you ever seen the rain) gyönyörű lett.

Imádom, hogy 72 évesen is ugyanolyan rock-arc vagy, mint régen. Hogy saját focicsapatod van, miközben a Királynő lovagja vagy, és elmégy lottót sorsolni – hát hogy is mondjam csak – cool!

Várunk szeretettel január 29-én az Arénában, koccintunk a születésnapodra, és akik ülve bírják majd végig a koncertedet, azok előtt megemelem a kalapom. Vagy nem...

Boldog születésnapot!

Rod Stewart, Sir, lovag, koncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek