Öregember nem vénember - Sir Rod Stewart születésnapjára

2018. január 10.  ·     ·  Juhász Vali

Rod Stewart nemsokára Budapestre érkezik, hogy egy minden bizonnyal feledhetetlen estében részesítse a magyar közönséget. Majd meséljetek, mert mi sem jutottunk be a koncertre. Ettől függetlenül szeretnénk felköszönteni a születésnapján, hiszen pont ma, január 10-én van. 72 éves!

Öregember nem vénember - Sir Rod Stewart születésnapjára

Kedves Sir Roderick!

Bár még alig-alig születtem meg, amikor te már sztár voltál, azért mégis meghatározó része vagy az életemnek.

Amikor a nyolcvanas években az akkori popkultúra részeként megjelentek az első haskivan-trikók, az egyik ilyen rikító magenta-/zöld-/sárgaszínű csodán az a szöveg szerepelt, hogy Do Ya Think I'm Sexy. Akkor tudtam meg szeretett unokabátyámtól (aki 18 év fórral rendelkezett korban hozzám képest), hogy ez a te egyik hetvenes évekbeli számod címe. Meg is hallgattam ezt akkor és azóta is imádom. Ahogy sikerült a diszkóhullámba bekapcsolódnod, de mégis rocker maradtál - az azért zseniális. Olyan korszakos dalokat csináltál, mint a fent említett, amit még ma is feldolgoznak a fiatal zenekarok (lásd DNCE). Persze nélküled nem érne semmit, ezt ők is belátták, íme:

A Baby Jane-től elalélok, a Young Turks igazi bulis szám, a Hot Legs pedig, khm. Persze tudjuk, hogy szereted a hosszú lábú hölgyeket, az sem zavar téged, ha 20-30 centivel magasabbak, mint te.

Igen, néhány srácnak szerencséje van, neked az volt a gyönyörű barátnőkkel és feleségekkel.

Ezek miatt bocsátom meg a Sailing-et és a nyolcvanas évek végi agyonjátszott (napi tizenhétszer biztosan lement a rádiókban) Every beat of my heart-ot és a Rythm of my heart-ot - ezektől égnek áll a hajam, némi alkoholos ital szükségeltetik hozzá, hogy önfeledten ringatózzak ezekre.

Viszont a Creedence-feldolgozás (Have you ever seen the rain) gyönyörű lett.

Imádom, hogy 72 évesen is ugyanolyan rock-arc vagy, mint régen. Hogy saját focicsapatod van, miközben a Királynő lovagja vagy, és elmégy lottót sorsolni – hát hogy is mondjam csak – cool!

Várunk szeretettel január 29-én az Arénában, koccintunk a születésnapodra, és akik ülve bírják majd végig a koncertedet, azok előtt megemelem a kalapom. Vagy nem...

Boldog születésnapot!

Rod Stewart, Sir, lovag, koncert, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


A Depeche Mode, a Motörhead,  a Nine Inch Nails és Whitney Houston is bekerülhet a Hírességek Csarnokába

A Depeche Mode, a Motörhead, a Nine Inch Nails és...

Október van, tehát ideje volt összeállítani azt a 16 fős mezőnyt a 2020-as Rock & Roll Hall of Fame szavazáshoz, amelyben olyan előadókkal,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Ezen a Nine Inch Nails-feldolgozáson a 8. másodperctől sírni fogsz

A Kreatív.hu-n bukkantunk Sick Kids kórházat támogató alapítvány klipjére, amely az mutatja meg, mekkora küzdelem folyik a nap 24 órájában a kis betegek gyógyulásért.

A Budapestre készülő James Arthur Travis Barkerrel készített új dalt

Tegnap új videóval jelentkezett James Arthur, aki harmadszorra látogat el hazánkba 2020. február 9-én – a Barba Negrában ad koncertet, ahol az új albumáról bizonyára felcsendül majd ez a dal is.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek