Punkünnep törte meg Írország gyászát

2018/01/17  ·     ·  Juhász Vali

Shane MacGowan, a legendás ír punk zenekar, a Pogues frontembere karácsonykor 60 éves lett. Hétfő este, aznap, amikor elvesztettünk egy ír zenészikont, egy csomó híresség és zenész gyűlt össze, hogy tisztelegjen egy másiknak.

Fotó: The Irish Times

Nick Cave, Carl Barat, Johnny Depp, Bobby Gillespie, Jesse Malin, Glen Hansard, Cerys Matthews, Spider Stacy, Terry Woods, a The Libertines és mások –valamint a meglepetésvendégek: Bono és Sinéad O'Connor (aki újabban Magda Davitt néven él) - a dublini Nemzeti Hangversenyteremben ünnepelték MacGowan születésnapját Pogues-dalok eljátszásával.

Például a Fairytale of New York-ot, ami szerintünk az egyetlen megunhatatlan karácsonyi dal.

Tavaly novemberben Liam Gallagher tagadta, hogy a Shane MacGowan-nal ivócimborák volnának, miután az a hír járta, hogy a páros rendszeresen találkozik egy észak-londoni kocsmában. A Daily Star egyik jelentése azt állította, hogy sűrűn iszogatnak együtt a Boogaloo pubban a Highgate-ben, és különleges monológokat kiabálnak egymásnak az asztalon egyik feléből a másikba.

"Shane még mindig egy kerekesszékben van, miután néhány éve eltörte a medencéjét, de Liam állandóan fel-le ugrál, miközben sztorizgat. De nem beszélgetnek igazából, hanem a saját történeteiket mondják egymás után." - állította a forrás.

Ugyan Shane egészségi állapota nem a legjobb – a tiszteletére rendezett koncerten is kerekesszékben fogadta a gratulációkat.

Shane MacGowan, Pogues, születésnap, koncert, Nick Cave, Johnny Depp, Bono

 

 

Szólj hozzá!


Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott Grammy-gála is

Április 3. kapós dátum – ekkor lesz az elhalasztott...

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a nagy nyilvános események vagy csúsznak, vagy törlik őket, esetleg közönség nélkül rendezik meg: a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Michael Jackson rajongott érte, Kurt Cobain zseninek tartotta, Daniel Radcliffe megformálja: film készül Weird Al Yankovicról

Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek egykori sztárja alakítja egy készülő életrajzi filmben a humoros szerzeményeiről, zenei paródiáiról híres Weird Al Yankovicot. A Grammy-díjas zenészről a Roku streamingszolgáltó rendelte meg a filmet, amely a vállalkozás első saját gyártású életrajzi produkciója lesz, és csak a Roku...

Remélik, új dalokat is rejt Cseh Tamás 5400 tételből álló hagyatéka

Cseh Tamás gyermekeitől 135 millió forintért vásárolta meg az előadóművész hagyatékát nemrég a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
Új koncertek