Színpadon lelte halálát a brazil dj

2017/12/20  ·     ·  Lángoló Gitárok

Életét vesztette egy brazil fesztivál dj-je, amikor olyan hatalmas szélvihar támadt, ami az egész színpadot feldöntötte – adta hírül a Lángoló Gitárok.

Fotó: marca.com

DJ Kaleb Freitas (polgári nevén Kalleby Freitas da Rosa) a beszámolók szerint egy rázuhanó törmeléktől sérült meg annyira, hogy már nem tudták az életét megmenteni. Mindössze 30 éves volt.

"Nagyszerű ember voltál. A mosolyod a békét sugározta. Senki sem hal meg, amíg az emberek a szívükben őrzik őket. " – posztolta egy barátja a FB-on.

A tragédiának még három sérültje van. Az Atmosphere fesztivál szervezői a baleset után azonnal kiürítették a területet.

Nem egy fesztiválon jártunk mi is, amikor koncerteket töröltek a közelgő (szél)vihar miatt, sokan méltatlankodtak is. Főleg akkor, amikor a csapás mégsem következett be. A fesztiválszervező rémálma, amikor törölni kell a programból, azonban kénytelen megtenni, hogy az esemény ne váljon a  fellépő és/vagy a látogatók rémálmává is... A brazil fesztivál szervezői figyelmeztettek mindenkit az égi csapásra, de úgy döntöttek, folytatják a műsort a terv szerint. A tragédia után lefújták a fesztivált, felelősségük megállapítására nyomozás indult. A szervezők közéleményben ígérték meg, hogy bármi derül is ki, azt nem fogják eltitkolni a közönség elől, egyúttal részvétüket fejezték ki a "barát és művész" családjának.

Erre gondoljatok, amikor háborogtok egy koncert törlése miatt, ha majd végre nyár lesz.

A Lángoló írása itt

gyász, dj, Brazília, DJ Kaleb Freitas, tragédia, baleset, fesztivál

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek