Háromnapos gyász Rióban: elhunyt minden idők egyik legnagyobb brazil énekese

91 éves korában elhunyt Elza Soares, a brazil szamba királynője, aki hat évtizedes karrierje alatt több mint 30 albumot adott ki. Zenéjét nem csak szórakoztatásra, de a rasszizmus és a diszkrimináció más formái elleni tiltakozásra is felhasználta.

Fotó: Pan African Music
Az ANGRA

A metálbanda kikérte magának, hogy megdicsérték

A HVG közölt egy cikket a brazil kulturális alap – olyasmi lehet, mint nálunk az NKA – elnökének "zenei tárgyú" nyilatkozatairól.
 
Paso, Saiid – az esőerdőkért mozgósítanak a magyar zenészek, lehet csatlakozni!

PASO, Saiid – az esőerdőkért mozgósítanak a magyar zenészek, lehet csatlakozni!

Az egyre-másra fellobbanó esőerdő-tüzek már mindannyiunkat – kivételek persze vannak – rémülettel töltenek el. Szumátra, Borneó, Brazília – nem telik el úgy nap, hogy ne érkezzen valami rossz hír. Ebből a távolságból elég nehéz eldönteni, hogyan lehet segíteni, melyik...
 
 
Fotó: marca.com

Színpadon lelte halálát a brazil dj

Életét vesztette egy brazil fesztivál dj-je, amikor olyan hatalmas szélvihar támadt, ami az egész színpadot feldöntötte – adta hírül a Lángoló Gitárok.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek