Tényleg ekkora király Bruno Mars?

2018/01/29  ·     ·  Juhász Vali

Bruno Mars, Kendrick Lamar meg egy kis Ed Sheeran. Nagyjából ez volt a lényege az éjjel 60. alkalommal kiosztott Grammy-díj átadónak. Meg a vörös szőnyeges bevonulás, ami sokkal érdekesebb volt, mint maga a műsor.

Fotó: Bruno Mars/FB

Hogy a címben feltett kérdésre is válaszoljunk, Bruno Mars minőségi zenélése most már évek (évtizedek) óta megkérdőjelezhetetlen. Az a szerencsés kombináció, hogy jó dalok+jó klipek+hibátlan élő fellépések valóban a legnagyobbak közé emelték a hawaii énekest. Ez mostanában is kiderült már több díjkiosztón, a Grammyn is tarolt. Hetet sikerült összeszednie a megtépázott hírnevű díjból, nyilván a legfontosabbakat: az év albuma, az év felvétele, az év dala, az R&B kategóriák díjai.

A másik sztárja az estének az idén a Szigeten is felléKendrick Lamar. Amit a rap műfajban meg lehetett nyerni, azt neki sikerült. Ennek fényében Jay-Z egy darab díjat sem vitt haza, pedig demonstratíve felvonult a családjával (kivéve az ikreket), a róluk készült fotókon egy kissé korosodó rapper látható a halálosan unatkozó, viszont valószínűleg az est legdrágább szettjét viselő (versenyben még Lady Gaga), egyáltalán nem mosolygó feleségével és kislányukkal. Mit mondjak: tanulságos.

Fotó: E! Online

Miután a pop-kategóriában Bruno Mars volt a sztár, így hoppon maradt a Despacito (=Luis Fonsi) is, de ezekről a latin vérű férfiakról egyetlen olyan fotó sem készült, amin szomorkodnának, remekül érezték magukat, és elő is adták élőben(!) a világ legtöbbször hallgatott dalát. Ennek az előadásnak a minőségét inkább fedje csendes homály. Biztosan nagyon izgultak, na.

Foto: Luis Fonsi/Instagram

Ed Sheeran két díjat is bezsebelt, de nem volt ott a gálán, az év felfedezettje Alessia Cara lett.

Country kategóriában egy bizonyos Chris Stapleton zsebelte be több díjat, a szimpatikus szakállas énekes többször is kisétálhatott a pódiumra. Az USA-ban rendkívül népszerű ez a műfaj, imádják a country minőségi művelőit.

Íme egy dal tőle:

A "Hagyományos Blues Album" díját a The Rolling Stones nyerte meg a Blue & Lonesome című albumáért. Mintha direkt nekik készült volna ez a kategória.

Ketten kaptak posztumusz díjat: Carrie Fisher és Leonard Cohen. (R.I.P.). Az utóbbit nem nagyon kell magyarázni, s hogy Leia hercegnő hogy kerül egy zenei díjátadóra, azt a kategória címe magyarázza: Best Spoken Word Album (hangoskönyv).

A metál kategóriában a Mastodon nyert, a legjobb rock-dalt a Foo Fighters készítette a zsűri szerint, de The Weekend is hazavihetett egy gramofonocskát. Latin zenében pedig Shakira volt a királynő.

A fellépők között Lady Gaga (akitől megint mindenki el volt ájulva), Sam Smith, Kendrick Lamar, Elton John (az a zakó...) Miley Cyrus-szal tette tiszteletét. Sting bemutatta legújabb projektjét Shaggyvel, énekelt Pink, Kesha és még sokan mások.

A díjazottak teljes listája itt található




 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek